FenerbahçeUnion
Benoît Bastien
Sükrü Saraçoglu
31760

Gebrek aan efficiëntie breekt Union ook in Turkije zuur op: Brusselaars gaan met 2-1 onderuit tegen Fenerbahce

do 26 september 2024 20:40
  1. 26' - Doelpunt - Çaglar Söyüncü (1 - 0)
  9. 80' - Geel - Sofiane Boufal
  10. 82' - Own goal - Christian Burgess (2 - 0)
  11. 86' - Verv. Christian Burgess door Ross Sykes
  12. 86' - Verv. Noah Sadiki door Kamiel Van De Perre
  13. 86' - Verv. Fred door Cenk Tosun
  14. 87' - Geel - Bright Osayi-Samuel
  15. 90' - Geel 2 - Bright Osayi-Samuel
  16. 90+3' - Doelpunt - Ross Sykes (2 - 1)
  17. 90+6' - Geel - Charles Vanhoutte
UEFA Europa League - speeldag 1 - 26/09/24 - 18:46
26'
Çaglar Söyüncü
26'
1 - 0
82'
Christian Burgess
82'
2 - 0
90+3'
Ross Sykes
2 - 1
Ross Sykes
90+3'

Zure Europese opener voor Union. Op bezoek bij Fenerbahce domineerden de Brusselaars de openingsfase, maar scoren lukte (alweer) niet. De thuisploeg deed dat net voor het halfuur wél. Een rode kaart voor Mac Allister bemoeilijkte het slotoffensief van Union, dat na een owngoal van Burgess een stuntje definitief mocht vergeten. Sykes kon diep in extra tijd wel eindelijk de doelpuntendroogte doorbreken - een kleine troost voor Union.

Fenerbahçe - Union in een notendop

• Sleutelmoment: Maar liefst 5 kansen sprokkelde Union in het eerste kwart van de wedstrijd, maar ook in Europa blijkt scoren dit seizoen moeilijk voor de vicekampioen
  • Man van de match: Ousseynou Niang stelde niet teleur bij zijn eerste basisplek voor Union. De Senegalese flankspeler toonde zich gretig en gevaarlijk in Istanbul.
  • Opvallend: Ross Sykes scoort wel, maar 1 doelpunt in de laatste 5 matchen blijft problematisch voor Union.

Union vergeet zichzelf te belonen

Misschien had Sébastien Pocognoli zich gewoon versproken? De Union-coach zette zich schrap voor een blitzkrieg van Fenerbahçe, maar het waren de bezoekers die na amper 15 seconden al in het Turkse strafschopgebied stonden.

Het was een voorbode van een puike start van Union. Aanval is de beste verdediging, niet? Na amper 3 minuten had Mathias Rasmussen al een voorzet van Sadiki in doel kunnen schuiven, maar hij kwam een teentje tekort.

Ook Sadiki raakte vanuit een scherpe hoek niet voorbij doelman Livakovic en Ivanovic trof ook nog eens de paal. Union, dat in de competitie nog maar 7 keer kon scoren, charmeerde wel, maar scoren lukte ook in Europa niet.

Dat het bij de eerste tegenprik wel raak was, maakte het extra pijnlijk. Fenerbahçe maakte 25 minuten niets klaar, maar een hoekschop die bleef hangen in het strafschopgebied, werd door Söyüncü voorbij een tot dan werkloze Moris geknald. Een domper voor Union dat zichzelf vergat te belonen.

Knotsgek slot levert alleen aansluitingstreffer op

De voorspelde stormloop van Fenerbahçe kwam er wel na de pauze. Het was pompen of verzuipen voor Union, dat plots geen vuist meer kon maken.

En-Nesyri kon zijn kansen niet afwerken, maar toen Mac Allister de Marokkaanse recordtransfer neerhaalde, stond Union wel met 10.

Luttele minuten later volgde de rekening: Moris bracht nog redding op de poging van Osayi-Samuel, maar Burgess liep de bal in eigen doel.

Union leek helemaal uitgeteld bij de dubbele achterstand, tot Fenerbahçe het zichzelf nog knap lastig maakte in de extra tijd.

Osayi-Samuel haalde Niang, die indruk maakte bij zijn eerste basisplek voor Union, onderuit en liet ook de Turken achter met 10 spelers. Ivanovic mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar ook vanaf elf meter lukte scoren niet.

Het doelpuntenprobleem werd wel nog opgelost door Ross Sykes, die een bal op de paal nog in doel kon duwen, maar Union kocht er niets meer mee. Het opent de Europa League met een nederlaag in Istanbul.