Ga naar de inhoud
Antwerp gaat in eigen huis onderuit tegen Fenerbahçe.

Erg zwak Antwerp gaat met de billen bloot in een lege Bosuil: 0-3

 do 4 november 2021 22:32
  1. 17' - Doelpunt - Max Meyer (0 - 2)
  2. 27' - Geel - Irfan Kahveci
  3. 30' - Doelpunt - Mërgim Berisha (0 - 3)
  1. 65' - Verv. Mert Hakan Yandas door Miha Zajc
UEFA Europa League - speeldag 4 - 04/11/21 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Max Meyer
0 - 2
Max Meyer
17'
30'
Mërgim Berisha
0 - 3
Mërgim Berisha
30'

Antwerp heeft in eigen huis geen vuist kunnen maken tegen Fenerbahçe. Al na een halfuur stond de 0-3-eindstand op het bord na een potje zwak verdedigen. Met 1 op 12 is het Europese avontuur bijna afgelopen voor The Great Old.

Antwerp - Fenerbahçe in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een halfuur kunnen de boeken al toe voor Antwerp. Op een voorzet van Hakan Yandas krijgt Berisha alle ruimte om er met een knappe volley 0-3 van te maken. Het gebrek aan defensieve efficiëntie bij Antwerp wordt genadeloos afgestraft.

  • Man van de match: Mergim Berisha speelde vanavond een sleutelrol bij Fenerbahçe. De Duitser zette Meyer met een knap hakje op weg naar de 0-2 en zorgde met een fraaie volley zelf voor de 0-3.

  • Opvallend: Met amper 1 punt uit 4 wedstrijden heeft Antwerp één van de slechtste rapporten in de Europa League. Sturm Graz en Ludogorets doen even slecht, enkel Ferencvaros doet het nog beroerder met 0 op 12.

Bekijk het verslag:

Dodelijk efficiënt Fenerbahçe straft Antwerpse fouten af

Een leeg Bosuilstadion, het deed denken aan de zwartste periode van de coronapandemie. Na wangedrag van enkele supporters in de thuismatch tegen Frankfurt moest Antwerp het vanavond zonder de 12e man doen, maar veel leek dat de thuisploeg niet te deren.

 

Antwerp schoot namelijk uitstekend uit de startblokken en duwde Fenerbahçe in het defensief. Maar bij de eerste kans van de bezoekers was het wel meteen raak. Hakan Yandas kreeg centraal te veel ruimte en gaf Butez na nog geen 10 minuten het nakijken met een fraai afstandsschot.

 

Een koude douche voor de thuisploeg en op het kwartier moest het al een nieuwe klap incasseren. Pijnlijk balverlies na een inworp werd genadeloos afgestraft door een dodelijk efficiënt Fenerbahçe. Na een knappe één-twee met Berisha zorgde Meyer voor de 0-2.

 

Meteen daarna stond het bijna 0-3, want Antwerp bleef achteraan ruimte weggeven. Berisha profiteerde bijna, zijn volley op een hoekschop landde in de handen van Butez. Profiteren deed ook Antwerp niet toen Fischer plots vrije baan had na een botsing tussen Kim en Tisserand. De Deen speelde het slecht uit en wrong zo een reuzenkans de nek om.

 

Geen 1-2 dus en die gemiste kans smaakte nog wat zuurder toen Fenerbahçe op het halfuur de Antwerp-defensie alweer kinderlijk makkelijk uit verband speelde. Hakan Yandas vond aan de tweede paal de vrijstaande Berisha en die maakte er met een knappe volley 0-3 van.

 

Pas 5 minuten voor de rust kwam Antwerp nog eens piepen met een individuele actie van Bataille. Özer kon zijn schot nog net over de lat duwen. Enkele minuten later zorgde Bataille weer voor gevaar met een lage voorzet waarop Frey bijna kon scoren, maar Kadioglu was net iets sneller op de bal.

3 Turkse goals in het eerste halfuur

Paal en Butez voorkomen 4e Turkse goal

De Antwerp-supporters mochten zich misschien wel gelukkig prijzen dat ze de
overbodige tweede helft niet live in het stadion moesten meemaken. Fenerbahçe zat in een zetel en liet Antwerp komen, maar de thuisploeg kon nauwelijks doelgevaar creëren.

 

Op het uur lukte dat toch bijna. Bijna, want Benson kon net niet koppen op een nochtans uitstekende voorzet van De Laet. De gemiste kans was ook het startsignaal van een festival aan wissels in een wedstrijd die langzaamaan doodbloedde.

 

Rossi, één van die invallers, liet zich meteen gelden. Na Antwerps balverlies vormde hij het sluitstuk van een snedige Turkse counter, maar zijn schot strandde op de paal. In de slotfase snuffelden zowel Rossi als Zajc nog aan de 0-4, maar Butez voorkwam erger.

 

Niet dat de avond daardoor minder pijnlijk werd voor Antwerp. Met 1 punt uit 4 wedstrijden wordt Europees overwinteren in de Europa League en wellicht ook in de Conference League bijzonder moeilijk. Zondag wacht in de competitie alweer de topper tegen Anderlecht. 

Paal staat in de weg voor de 4e Turkse goal

Lees ook:

Fase per fase

90+4'

Einde

Opnieuw een pijnlijke avond voor Antwerp in de Europa League. Het gaat op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Fenerbahçe. Met 1 punt uit 4 wedstrijden wordt Europese overwinteren wel erg moeilijk.

90+4' tweede helft
90'

3 minuten extra

De Laet zorgt nog eens voor dreiging met een voorzet voor Frey. Die kan er net niet bij, maar de voorzet draait nog gevaarlijk net naast het doel. Intussen komen er nog 3 extra minuten bij.

86'

Antwerp mag het nog eens proberen op een vrije trap, maar Miyoshi pakt uit met een draak van een trap. Tekenend voor de wedstrijd van Antwerp. Na een uitstekende start is de thuisploeg als een pudding in elkaar gezakt.

82'

Ook Zajc botst op Butez

Ook Zajc, die andere invaller, laat zich gelden. Hij snijdt de zestien in en probeert het vanuit een scherpe hoek, maar Butez staat pal.

80'

Rossi zet Butez aan het werk

Rossi wordt nog eens gelanceerd, maar De Laet loopt de longen uit zijn lijf om de invaller bij te benen. Met succes, hij kan hem net voldoende hinderen. Het schot van de invaller wordt zo een al bij al makkelijke bal voor Butez.

76'

Exit Bataille

Bataille kan niet meer voort en wordt meteen naar de kant gehaald bij Antwerp. Zo zijn alle wissels opgebruikt bij de thuisploeg.

74'
72'

Bij Fenerbahçe benutten ze de wisselmogelijkheden maximaal. Kadioglu en Tisserand mogen een streep trekken onder deze wedstrijd, ze worden vervangen door Sangare en Szalai.

68'

Ook Dwomoh mag nog ruim 20 minuten meedoen bij Antwerp. Hij neemt de plaats in van Gerkens.

66'

Paal staat in de weg voor de 4e Turkse goal

66'

Rossi op de paal

Rossi staat amper op het veld of bijna tekent hij al voor de 0-4. Na balverlies bij Antwerp schakelt Fenerbahçe razendsnel om. Berisha geeft de bal goed mee met Rossi, maar de invaller besluit op de paal. 

65'
64'

Ook Fenerbahçe acht de tijd rijp voor een dubbele wissel. Rossi en Zajc komen in de ploeg voor Hakan Yandas en Kahveci.

63'
61'

Priske grijpt in met een dubbele wissel. Benson en Fischer worden naar de kant gehaald voor Miyoshi en Samatta. Vraag is wat zij nog kunnen betekenen in deze overbodige tweede helft.

58'

Benson kan net niet binnen koppen

58'

Kopbal Benson komt er niet uit

De Laet pakt uit met een uitstekende voorzet. De bal lijkt ideaal voor de inlopende Benson, maar die komt net te kort om de bal op doel te koppen.