Brian Priske na nieuw verlies voor Antwerp: "Genoeg kwaliteit, maar het komt er niet uit"

  Ook voor Brian Priske werd het weer een pijnlijke Europese avond.

  Stevig balen opnieuw voor Brian Priske. De Deense coach zag hoe zijn Antwerp alweer onderuit ging in de Europa League. Een efficiënt Fenerbahçe was na een halfuur al klaar met The Great Old. Europees overwinteren lijkt nu een verre droom voor Antwerp. "Ik ben altijd positief, maar op dit moment ziet het er natuurlijk niet goed uit."

  In de openingsfase leek er geen vuiltje aan de lucht. Een gretig Antwerp begon fel, maar bij de eerste Turkse tegenstoot liep het al fout. "We waren goed begonnen aan de wedstrijd met een aantal mooie kansen, maar er was niet genoeg kwaliteit in de laatste pass of bij de afwerking", zegt Priske. "Bij hun eerste poging was het wel meteen raak." 

   

  "Verdedigend was het niet goed bij ons, maar het is te makkelijk om alleen naar de verdedigers te kijken. Verdedigen doe je collectief en individueel. Bovendien
  zat het verschil ook in het offensieve. Als je in de eerste helft zoveel kansen krijgt, dan moet je die ook afwerken. Dit was een collectief falen, we winnen en verliezen samen."

   

  Voor Antwerp was het nochtans een cruciale wedstrijd om zicht te houden op Europese overwintering. Na de bekeruitschakeling dreigt nu ook het Europese verhaal vroegtijdig te stoppen. "Ik ben altijd positief, maar op dit moment ziet het er natuurlijk niet goed uit. Het doet pijn om wedstrijden te verliezen."

   

  "Ik heb een goed gevoel bij deze groep, maar het is nu niet stabiel genoeg. Wij
  hebben genoeg kwaliteit, maar op dit moment komt het er op de sleutelmomenten in wedstrijden niet uit. Zowel individueel als collectief moet het beter."

   

  Voor Antwerp is het ook een domper in de aanloop naar de competitietopper van zondag tegen Anderlecht. Al ziet Priske dat niet zo. "Ik vind het een mooie wedstrijd en ben heel positief. Dat zal een volledig andere match zijn, met de supporters erbij. Ik verwacht ook dat de groep iets zal willen tonen." 

  Lees ook:

  Verstraete: "Beschamend, we hebben het weggegeven"

  De wedstrijd was een nachtmerrie voor Antwerp, zo voelde ook Birger Verstraete het aan. “Dat is exact hoe ik het beleefd heb. Ik ben enorm ontgoocheld over de manier waarop we de goals weggegeven hebben en de kansen niet afgemaakt hebben. We hebben het vandaag echt weggegeven. Het is beschamend.”

   

  “Je kan moeilijk zeggen dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen zijn. We hadden uitstekende kansen om 1-0 of zelfs 2-0 voor te komen, maar we benutten ze niet. We slikten daarentegen 3 simpele goals."

   

  "Dit was een levensbelangrijke wedstrijd en we hebben niet eens het gevoel dat we overklast zijn. Ik ben niet onder de indruk van dit Fenerbahçe, maar we verliezen hier wel met 0-3. Ik heb er weinig woorden voor.”

   

  Antwerp ontsnapte zelfs aan meer averij. “Aanvallend en verdedigend waren we niet goed. Dan krijg je zo’n wedstrijd. We hadden hier met een andere emotie kunnen staan, maar het was een klotematch. Als je thuis 3 goals slikt, dan is dat een probleem. Zelf niet scoren is misschien nog een groter probleem. Ik denk niet dat ik vanavond nog zal slapen.”

  Het was een klotematch, ik denk niet dat ik vanavond nog zal slapen