UEFA Conference League - speeldag 2 - 05/10/23 - 21:00
20'
Joseph Paintsil
0 - 2
20'

Racing Genk heeft tegen Cukaricki (Ser) zijn eerste zege te pakken in de groepsfase van de Conference League. Dankzij goals van Bryan Heynen en Joseph Paintsil zaten de Genkenaars al snel op rozen. Doelman Hendrik Van Crombrugge viel op met een sterk debuut.

Cukaricki - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 20 minuten maakt verdediger Subotic een oerdomme penaltyfout op Heynen. Paintsil schenkt Genk de dubbele voorsprong, de wedstrijd is dan al beslist.
  • Man van de Match: Kapitein Bryan Heynen nam zijn ploeg vandaag bij de hand na een moeilijke periode. De middenvelder opende vroeg de score en lokte een penalty uit. Ook in het spel was Heynen erg sterk.
  • Opvallend: Wouter Vrancken koos vandaag voor Hendrik Van Crombrugge in doel. De doelman greep zijn kans en hield Genk in de tweede helft recht met enkele knappe reddingen.

Genk beloont zich voor verbluffende start

Na 4 gelijke spelen op rij stond er toch wat druk op bij Genk vanavond. Wouter Vrancken zorgde voor een verrassing door Hendrik Van Crombrugge voor het eerst in de basis te zetten, Maarten Vandevoordt verdween naar de bank.

Op het veld liet Genk niets aan het toeval over, het zette Cukaricki vanaf het begin vast op de eigen helft.

Tolu liet een eerste kans nog liggen, niet veel later trapte Heynen alsnog raak na prima voorbereidend werk van El Khannous en Paintsil.

De Genkse storm raasde nog even door. De Serviërs konden het hoge tempo niet aan en Subotic hielp de bezoekers een handje door Heynen wel erg lomp aan te tikken in het strafschopgebied.

Strafschop voor Genk, Paintsil liet die mogelijkheid niet liggen. Hij schoof de 0-2 langs doelman Belic. Genk, en zeker Tolu, liet voor rust na om de score uit te diepen, Van Crombrugge toonde zich met een prima redding op een afstandschot.

Van Crombrugge maakt indruk in matige tweede helft

Cukaricki begon aan de tweede helft met 3 nieuwe spelers tussen de lijnen en het verschil was merkbaar. Genk voetbalde ongeïnspireerd en liet de thuisploeg komen.

Van Crombrugge moest meerdere keren redding brengen. Eerst redde hij op een prima schot van Adzic, later ranselde hij een geweldige volley van Cvetkovic uit het dak van zijn doel.

Toen ging het licht uit bij Ognjen Vranjes. De beenharde verdediger met een verleden bij Anderlecht sloeg met zijn elleboog vol op de neus van Tolu. De spits werd vervangen met een bloedneus, Vranjes mocht als bij wonder blijven staan.

Door het oponthoud bij die fase ging het tempo er wel uit bij Cukaricki, Genk kwam niet meer in de problemen. In de toegevoegde tijd lieten Zeqiri en Munoz het na om de score uit te diepen, beiden faalden oog in oog met doelman Belic.

Door het gelijkspel in de wedstrijd tussen Fiorentina en Ferencvaros komt Genk samen met die laatste aan de leiding in groep F. De volgende opdracht voor de Limburgers is een dubbele confrontatie met de Hongaren.

Reactie Hendrik Van Crombrugge

Reactie Bryan Heynen

• Wouter Vrancken: "De eerste helft ging het heel gemakkelijk, maar toch vind ik dat we ons te veel in slaap laten wiegen. Zo creëer je moeilijkheden in de tweede helft, al hadden we ook daar nog kansen. Uiteindelijk hebben we gedaan wat we moesten doen, op een goede manier. We hadden na Westerlo al beslist dat Van Crombrugge zou spelen, ik ben heel tevreden met zijn prestatie. Hij heeft laten zien dat hij er altijd klaar voor is. Zondag zullen we zien wie speelt, in principe staat Vandevoordt er dan opnieuw in. Ferencvaros is een heel goede ploeg, de volgende twee wedstrijden worden erg belangrijk in de groep. We zullen 100% top moeten zijn om een resultaat te halen."
  • Hendrik Van Crombrugge: "Ik ben blij dat ik op belangrijke momenten de ballen eruit haal, als keeper is het soms moeilijk om op dat ene moment er te staan. Als we in het begin van de tweede helft een goal tegenkrijgen krijgen we het misschien nog moeilijk. Onze mindere tweede helft was hun verdienste, de tegenstander speelde beter. Wij panikeerden een beetje, maar herstelden ons ook goed. Of ik zondag ook speel? Dat moet je aan de coach vragen, ik was vandaag bezig met deze wedstrijd. Ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen."
  • Bryan Heynen:  "Tot aan de 0-2 was het voor ons heel makkelijk voetballen, daarna zochten we opeens moeilijke oplossingen. Zo gaven we een paar kansen onnodig weg. In de tweede helft waren we te onrustig aan de bal, zonder in grote problemen te komen. Hendrik heeft belangrijke ballen gepakt, uiteindelijk zijn het 3 goede punten. De focus gaat nu op de competitie, daar gaan we vol voor."

Fase per faselaatste update: 11 maanden geleden

22:57

Einde: Genk heeft genoeg aan sterke start

De tweede helft ging nergens meer over, maar de 3 punten zijn toch een feit voor Genk. Doelpunten in de eerste helft van Heynen en Paintsil zorgden voor de 0-2 eindstand.

Van Crombrugge kon zich nog een paar keer onderscheiden met uitstekende reddingen, in de extra tijd lieten zowel Munoz als Zeqiri grote kansen liggen. Tussendoor ontsnapte oude bekende Ognjen Vranjes aan rood na een stevige elleboog.

90+7'

Kans Munoz

90+6'

Munoz net niet

Opnieuw een huizenhoge kans voor Genk. Munoz komt oog in oog met doelman Belic, maar die redt met de voet. Deze moest eigenlijk binnen.

90+5'

Fiorentina alsnog langszij

In het absolute slot maakt Fiorentina alsnog gelijk tegen Ferencvaros, de 2-2 werd daar eerder afgekeurd. Zo komt Genk naast Ferencvaros aan kop van de groep, Fiorentina volgt op 2 punten.

90+3'

Er is nog even verzorging nodig voor Munoz, Miladinovic kwam hard in op de enkels van de Colombiaan. Geel is zijn deel.

90+2'
90+1'

Zeqiri laat 0-3 liggen

Opeens duikt Zeqiri op voor het doel van Belic. De spits trapt hard met links, maar op het lichaam van de doelman. Hier zat meer in.

90+1'

90'

Applauswissel Paintsil

Joseph Paintsil wordt beloond voor zijn sterke wedstrijd met een applausvervanging. Yura Sor mag de 5 minuten toegevoegde tijd volmaken.

90'
89'

McKenzie speelt een bal zomaar in de voeten van Singh. De flankaanvaller gaat op wandel en trapt, maar Cuesta blokt goed af.

86'

Kopbal Zeqiri

Paintsil gooit de daaropvolgende vrije trap voor doel, Zeqiri kopt naast. Een eerste beetje dreiging van Genk in deze povere tweede helft.

85'
,
Cukaricki
84'

Scheidsrechter Ladeback haalt nu toch een eerste kaart boven. Subotic komt te laat bij Heynen en krijgt geel.

84'

Het was gewoon een smerige elleboog in het aangezicht van Tolu.

Stef Wijnants
78'

Door het oponthoud is het tempo van de thuisploeg gebroken. Genk mag zich nu niet meer in slaap laten wiegen.