Anderlecht gaat ook onderuit tegen West Ham, Fabio Silva laat gelijkmaker liggen

  1. 90+4' - Geel - Flynn Downes
  2. 87' - Verv. Amadou Diawara door Sebastiano Esposito
  3. 87' - Verv. Hannes Delcroix door Moussa Ndiaye
  4. 87' - Verv. Jarrod Bowen door Pablo Fornals
  5. 83' - Geel - Vladimír Coufal
  6. 81' - Verv. Yari Verschaeren door Lior Refaelov
  7. 80' - Doelpunt - Gianluca Scamacca (0 - 1)
  8. 76' - Geel - Hannes Delcroix
  9. 74' - Geel - Angelo Ogbonna
  10. 70' - Verv. Manuel Lanzini door Declan Rice
  11. 70' - Verv. Michail Antonio door Gianluca Scamacca
  12. 70' - Verv. Said Benrahma door Lucas Paquetá
  13. 68' - Geel - Manuel Lanzini
  14. 65' - Verv. Majeed Ashimeru door Benito Raman
  80'goalGianluca Scamacca0 - 1

  De eerste Belgische nederlaag in Europa is een feit. Anderlecht ging door een late tegentreffer onderuit tegen Premier League-club West Ham. In het absolute slot liet Fabio Silva - duidelijk zijn beste vorm kwijt - dé kans op de 1-1 liggen. Weer geen opsteker voor Felice Mazzu en co, dus. Anderlecht blijft wel tweede in zijn groep door de zege van Silkeborg. "Deze nederlaag hebben we niet verdiend", zuchtte de coach.

  Anderlecht - West Ham United in een notendop:

  • sleutelmoment: 10 minuten voor tijd staat de verdediging van Anderlecht niet op punt. Invaller Scamacca profiteert met verve.

  • statistiek: Anderlecht heeft de voorbije 9 matchen maar 2 keer kunnen winnen (1-0 tegen Silkeborg en 4-1 tegen Kortrijk). 5 Keer verloor, 2 keer speelde het team gelijk.

  • quote: Wesley Hoedt: "We wilden een reactie tonen. Die zat er ook in, alleen misten we dat extra vleugje om West Ham echt pijn te doen."

  Anderlecht schiet zichzelf in de voet

  Anderlecht was graag met een oppepper gekomen na de thuisnederlaag van zondag tegen Charleroi (0-1). Niet met Jan Vertonghen tussen de lijnen. De Rode Duivel moest zich ziek melden voor de Europese wedstrijd tegen West Ham United.

  Maar ook zonder de ex-verdediger van Tottenham hield Anderlecht goed stand. Had West Ham paars-wit onderschat? De club uit Londen stelde niet de sterkste pionnen op.


  20 minuten voor tijd liet coach Moyes toch wat klasse opdraven. Niet veel later liet de verdediging van Anderlecht een steek vallen. Invaller Scamacca stond helemaal vrij, draaide om zijn as en mikte de bal in de verste hoek: 0-1.

  Silva mist de kans op 1-1

  Een tik voor Anderlecht dat hard had gewerkt. Een gelijkmaker zou nog een welverdiende beloning zijn, maar Silva liet de kans liggen. Na een prima voorzet van Refaelov kopte de topscorer van Anderlecht de bal binnen handbereik van Areola.

   

  Het was niet de enige misser van Silva. Zijn vizier staat lang niet zo scherp afgesteld als in het begin van het seizoen.

  Met 4 op 9 blijft Anderlecht 2e in groep B van de Conference League, maar de Denen van Silkeborg hijgen in de nek van paars-wit. Zij denderden over de Roemeense ploeg FCSB heen (5-0).


  Volgende week gaat Anderlecht in Londen op bezoek bij leider West Ham United. Eerst volgt nog een verplaatsing naar Mechelen in de vaderlandse competitie.

  Reacties na Anderlecht - West Ham:

  Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt baalde als een stekker. "Ik vind het een beetje pijnlijk. We hebben een goede en evenwichtige wedstrijd gespeeld. Op het einde kregen we nog een geweldige kans, die moest er gewoon in", reageerde de Nederlander.

   

  Bij de 0-1 liet hij West Ham te veel ruimte. "Ik moest wel instappen, omdat mijn tegenstander anders ging schieten. We hadden mekaars rug moeten dekken, maar dat was niet het geval."

   

  "We wilden vechten voor de clubkleuren en een reactie tonen als team", ging Hoedt voort. "Die zat er ook in, alleen misten we dat extra vleugje om West Ham echt pijn te doen."

  "We mogen trots zijn op de prestatie van het team", zei aanvaller Fabio Silva achteraf. "West Ham is het beste team in onze groep."

   

  Dat er ook een gelijkspel inzat, weet de Portugees ook. Silva liet de 1-1 liggen. 

   

  "Areola pakte uit met een geweldige save", vond hij. "We hebben het geprobeerd, maar je kan niet elke match scoren. Ik blijf proberen", beloofde Silva.

  "Mijn spelers hebben de wedstrijd met lust, intensiteit en agressiviteit gespeeld", blikt coach Felice Mazzu terug.

   

  "Een nederlaag hebben ze niet verdiend, dat is frustrerend. Ze lieten zien dat ze iets in hun mars hebben."

   

  "We hadden gevraagd om iets te tonen aan het publiek, om hun truitje nat te maken. Dat hebben ze ook gedaan."

   

  "De kwaliteit van de invallers bij de tegenstander heeft het verschil gemaakt. Helaas viel er te veel ruimte en daar heeft de aanvaller van West Ham goed gebruik van gemaakt", weet Mazzu, na een nieuwe tegenvaller.

   

  "Deze kan ik wel relativeren, omdat mijn spelers zich gesmeten hebben. Dan kan ik niet anders dan positief blijven. Deze inzet moeten we meenemen naar onze volgende wedstrijd", besluit de T1.

  We hadden gevraagd om iets te tonen aan het publiek, om hun truitje nat te maken. Dat hebben ze ook gedaan.

  Felice Mazzu

  Fase per fase

  1. erna, 20 uur 44. Het uitstappen van Hoedt was niet goed, maar Diawara is voor mij de hoofdschuldige. Hij moest er ook staan als centrale middenvelder. Daar word je knettergek van. Gert Verheyen.
  2. erna, 20 uur 41. Dit is een beetje pijnlijk, want we hebben een goede wedstrijd gespeeld. We wilden een reactie tonen en vechten voor de clubkleuren. Ik moest wel instappen, anders ging mijn tegenstander schieten. Wesley Hoedt.
  3. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 94. Einde: 0-1. Net als zondag tegen Charleroi verliest Anderlecht opnieuw met 0-1. Paars-wit leidt zijn eerste Europese nederlaag dit seizoen. Het speelde lang mee met Premier League-club West Ham. 10 minuten voor tijd kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Een dekkingsfout van Hoedt leidde tot het enige doelpunt van de match. Silva kreeg nog de kans om de 1-1 af te dwingen, maar zijn vizier staat niet meer zo scherp afgesteld als in het begin van het seizoen. .
  5. Gele kaart voor Flynn Downes van West Ham United tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 92. Snel naar voren, is het devies nu. Peter Vandenbempt.
  7. tweede helft, minuut 90. +4 minuten. Paars-wit krijgt nog 4 minuten om de nederlaag af te wenden. .
  8. tweede helft, minuut 88. Anderlecht met het slotoffensief. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Sebastiano Esposito erin, Amadou Diawara eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Moussa Ndiaye erin, Hannes Delcroix eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij West Ham United, Pablo Fornals erin, Jarrod Bowen eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Silva laat de 1-1 liggen. Refaelov met de perfecte voorzet voor Silva, maar die krijgt ook deze bal er niet in. De Portugese spits kopt binnen handbereik van Areola. Een dot van een kans was het. .
  13. tweede helft, minuut 83. Silva mist nog maar eens.

   Silva mist nog maar eens

  14. Gele kaart voor Vladimír Coufal van West Ham United tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 82. Anderlecht krijgt nog zo'n 10 minuten om een antwoord te formuleren, maar het is doelman Van Crombrugge die een bal voor zijn doel moet wegduwen. .
  16. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Lior Refaelov erin, Yari Verschaeren eruit
  17. tweede helft, minuut 80. Invaller Scamacca opent de score.

   Invaller Scamacca opent de score

  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Gianluca Scamacca van West Ham United. 0, 1.
  19. tweede helft, minuut 79. GOAL: Scamacca 0-1. Invaller Scamacca zet de bezoekers op voorsprong. De Italiaan staat helemaal vrij, draait om zijn as en scoort in de verste hoek. De eerste tegengoal van Anderlecht in deze groepsfase is een feit. West Ham is op weg naar een 9 op 9. .
  20. tweede helft, minuut 77. Dat ene punt zou Anderlecht moeten kunnen vasthouden. Dan beloont het zichzelf voor een avond hard labeur. Peter Vandenbempt.