Ga naar de inhoud

Wereldkampioen Remco Evenepoel straalt bij huldiging in Astridpark: "Speciaalste applaus"

Remco Evenepoel kwam weer even "thuis" in het Astridpark.

Anderlecht heeft wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel gehuldigd voor de Europese wedstrijd tegen West Ham. De voormalige jeugdspeler van paars-wit kreeg van het publiek een staande ovatie, net als de spelers die in 1976 Anderlecht aan de Europacup II hielpen tegen West Ham. Bekijk hier de beelden.

Evenepoel jut het publiek op, prachtige tifo voor helden van weleer

Remco Evenepoel voetbalde in de jeugd voor Anderlecht en heeft nog steeds een nauwe band met de club.

 

De wereldkampioen nam voor de wedstrijd ruim de tijd om de Anderlecht-aanhang te groeten. Als een volleerd publieksopwarmer greep hij ook even de micro in de hand om het publiek toe te roepen.

 

Het Europees duel met West Ham heeft voor Anderlecht een bijzondere betekenis. In 1976 wonnen de Brusselaars immers de Europacup II tegen de Engelsen en de club behaalde zo een 1e Europese trofee in zijn geschiedenis. Daarom huldigde Anderlecht ook de spelers uit 1976 voor de wedstrijd.

 

Arie Haan, Jean Thissen, Peter Ressel, Michel De Groote, Michel Lomme en Erwin Vandendaele begroetten de fans. Toen de spelers het veld betraden voor de wedstrijd, ontvouwden de fans een groot spandoek met daarop een afbeelding van het moment waarop Anderlecht de beker in ontvangst nam, met de boodschap "Honour our heroes".

Remco Evenepoel groet het Vanden Stock-stadion.

Een prachtige tifo van de Anderlecht-fans voor de helden van 1976.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.