Invallers schudden Anderlecht wakker en verzekeren kwalificatie tegen Paide

  1. 27' - Verv. Kaimar Saag door Kevor Palumets
  1. 79' - Verv. Adrien Trebel door Kristian Arnstad
  2. 78' - Verv. Karl Mööl door Foday Darboe
  3. 78' - Verv. Siim Luts door Hindrek Ojamaa
  4. 76' - Doelpunt - Michael Murillo (3 - 0)
  5. 74' - Verv. Francis Amuzu door Ishaq Abdulrazak
  6. 72' - Doelpunt - Michael Murillo (2 - 0)
  7. 63' - Doelpunt - Fábio Silva (1 - 0)
  8. 60' - Verv. Kristofer Piht door Ebrima Singhateh
  9. 60' - Verv. Robi Saarma door Bubacarr Tambedou
  10. 60' - Verv. Majeed Ashimeru door Fábio Silva
  11. 59' - Verv. Benito Raman door Mario Stroeykens
  12. 59' - Verv. Sebastiano Esposito door Lior Refaelov
  63'goalFábio Silva1 - 0
  72'goalMichael Murillo2 - 0
  76'goalMichael Murillo3 - 0

  Opdracht volbracht voor Anderlecht. Na een weinig gedenkwaardig eerste uur waren het de invallers die het verschil maakten tegen het Estse Paide. Uitblinker Fabio Silva was beslissend met een goal en anderhalve assist. Paars-wit stoot door naar de laatste voorronde van de Conference League.

  Anderlecht - Paide in een notendop:

  • Sleutelmoment: Nog voor het uur heeft Felice Mazzu genoeg gezien en brengt hij Fabio Silva, Lior Refaelov en Mario Stroeykens in de ploeg. De drie spelers veranderen het spel volledig. 15 minuten later staat het 3-0.

   

  • Man van de Match: Hoewel Fabio Silva maar een halfuurtje tussen de lijnen stond, was de Portugees toch van onschatbare waarde voor Anderlecht. Met een doelpunt, een assist en een voet in de 3-0 was hij de beste man op het veld.

   

  • Volgende ronde: Dankzij deze overwinning mag Anderlecht zich opmaken voor de beslissende Conference League Playoffs. Daar wacht het Zwitserse Young Boys.

  In Estland had Anderlecht de klus eigenlijk al geklaard door met 0-2 te gaan winnen, maar een aardig gevuld Lotto Park verwachtte vanavond toch nog een leuke pot van Felice Mazzu en zijn manschappen.

   

  Het werd uiteindelijk een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust bleef de thuisploeg laks en slordig spelen en liepen ze zelfs ei zo na tegen een achterstand aan. 

   

  Adrien Trebel koos goed positie bij een hoekschop en kon een kopbal zo nog maar net van de lijn ruimen. Het thuispubliek was niet tevreden.

   

  Vlak voor rust kreeg huurling Sebastiano Esposito nog twee uitgelezen kansen om toch met een voorsprong de rust in te duiken, maar de Italiaan is vooralsnog niet trefzeker bij zijn nieuwe ploeg. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

  Drie wissels van Mazzu breken de match open

  Het eerste kwartier van de tweede helft verliep vrijwel hetzelfde als de eerste 45 minuten, dus besloot Mazzu om drastisch in te grijpen.

   

  Nog voor het uur verdwenen Ashimeru, Raman en Esposito. Silva, Refaelov en de jonge Stroeykens kwamen in hun plaats.

   

  Een wereld van verschil, want de drie zorgden voor een kwaliteitsinjectie van jewelste. Een geweldige steekpass van Refaelov werd vakkundig afgewerkt door publiekslieveling Fabio Silva. Meteen prijs met de eerste poging. 

   

  De Portugees was onhoudbaar voor de Estse defensie en 10 minuten later kon hij Murillo bedienen die koeltjes de 2-0 afwerkte. 

   

  Onder impuls van de nieuwe spelers, begon de hele ploeg beter te spelen. Na een mooie combinatie met wederom Refaelov en Silva, tekende Murillo voor zijn tweede van de avond. 

   

  Na 13 minuten eenrichtingsvoetbal stond de eindstand meteen op het bord. 3-0.

  Trebel: "Fijn als je bank meteen het verschil kan maken"

  Trebel: "We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd. We hadden wel een paar mogelijkheden, maar ons niveau was niet goed genoeg. Dat het publiek niet tevreden was aan de rust, begrijp ik. Bij een club als Anderlecht wordt er natuurlijk veel verwacht. Ik ben tevreden dat we een bank hebben die snel het verschil kan maken als ze op het veld komen."

   

  Sebastiano Esposito  kreeg vlak voor rust twee kansen maar kon niet op het scorebord komen.  Andere huurling Fabio Silva maakte zijn eerste kans meteen koeltjes af.

   

  "Esposito werkt hard en dit mag niet in zijn hoofd kruipen. We kennen elkaar van in de Zwitserse competitie vorig jaar en hij is een geweldige speler. Fabio Silva is ook top en ik hoop dat hij dit kan volhouden. Het zijn allebei spelers met een groot potentieel."

  Murillo: "Je zag meteen het verschil na de wissels"

  Bijna een hattrick voor Michael Murillo. De Anderlecht-verdediger trof tweemaal raak. 

   

  "Jammer dat die derde er niet in ging, maar de keeper stond paraat."

   

  "In de eerste helft waren we niet goed genoeg. We speelden teveel lange ballen en daar wisten zij wel raad mee. De wissels op het uur waren heel belangrijk. Je zag meteen het verschil en toen begonnen we ook beter te spelen en te scoren."

   

  "Mijn persoonlijke situatie? Ik ben gefocust op Anderlecht en tevreden. Er kan altijd iets gebeuren in de toekomst, maar daar kan ik niet over praten. Ik ben in elk geval blij hier."

  Fase per fase

  1. strafschoppen, 21 uur 51. De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Anderlecht had uiteindelijk 10 minuten nodig om Paide definitief tegen het canvas te meppen.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. We krijgen drie minuten extra tijd. Stroeykens haalt nog eens verschroeiend uit, maar zijn bal vliegt een metertje over het doel.  .
  4. tweede helft, minuut 88. Het tempo van Anderlecht is weer wat gezakt na een dol kwartier, maar de ploeg van Mazzu behoudt de controle. Een voorzet wordt door Delcroix nog nipt naast doel gekopt. .
  5. tweede helft, minuut 86. Deze wedstrijd zal Felice Mazzu toch aan het denken zetten. . Geert Heremans.
  6. tweede helft, minuut 80. Bijna was daar de hattrick voor Murillo! Een afvallende bal wordt door de verdediger vol op de slof genomen. Doelman Aksalu heeft een goede redding in huis. Ook het schotje van Arnstad een halve minuut later is geen probleem. .
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Anderlecht, Kristian Arnstad erin, Adrien Trebel eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Ook de jonge Arnstad krijgt nog een kwartiertje. Trebel gaat naar de kant onder luid applaus van de fans. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Paide Linnameeskond, Foday Darboe erin, Karl Mööl eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Paide Linnameeskond, Hindrek Ojamaa erin, Siim Luts eruit
  11. tweede helft, minuut 77.
  12. tweede helft, minuut 76. Weer een combinatie met Refaelov, Stroeykens en Refaelov. Weer een doelpunt van Murillo. In iets meer dan 10 minuten leggen de Brusselaars drie doelpunten in het mandje. .
  13. Michael Murillo (Anderlecht) scoort. Het staat 3 - 0. tweede helft, minuut 76.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Michael Murillo van Anderlecht. 3, 0.
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Ishaq Abdulrazak erin, Francis Amuzu eruit
  16. Michael Murillo (Anderlecht) scoort. Het staat 2 - 0. tweede helft, minuut 72.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Michael Murillo van Anderlecht. 2, 0.
  18. tweede helft, minuut 71.
  19. tweede helft, minuut 71. 2-0! Daar is de 2-0! Silva besluit eerst nog op de Estse doelman, maar krijgt de bal terug en steekt de bal dan slim door naar Murillo. Die legt de bal koeltjes in de linkerhoek. Boeken toe. .
  20. tweede helft, minuut 69. Plotseling lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan. Refaelov pakt uit met een geweldige sleepbeweging en schiet dan hard naar doel. De bal komt terug in de voeten van Sardella, maar die heeft te weinig tijd om de bal te controleren. .