Feyenoord knokt zich naar finale Conference League na enerverende return tegen flauw Marseille

UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 05/05/22 - 21:02

Voor het eerst sinds 2002 staat Feyenoord nog eens in een Europese finale. Cyriel Dessers en zijn ploegmakkers slikten geen doelpunt in Marseille en bekampen AS Roma in de finale van de Conference League.

Marseille was tegen Feyenoord niet goed genoeg om een plaatsje in de finale van de Conference League af te dwingen. Dat is de slotconclusie van deze wedstrijd.

Na het optrekken van nevel en mist veroorzaakt door het Bengaalse vuur van het thuispubliek, dwong Marseille voorzichtig enkele kansen af. Twee keer centraal in de actie? Dimitri Payet.

Laat het net die Payet zijn die niet veel later door de benen zakte en geblesseerd het veld moest verlaten. De druk van Marseille viel weg en tegen het einde van de eerste helft stak Cyriel Dessers voor het eerst zijn neus aan het venster.

De tweede helft? Die ging verder op het elan van het einde van de eerste helft. Marseille probeerde wel, maar veel aanvalslust was er niet.

In het slotkwartier werd de spanning wel opgedreven, maar echt dwingend en gevaarlijk was Marseille niet. Het ontbrak gewoon aan enthousiasme, kwaliteit en durf.

Feyenoord kwam nooit meer in de problemen en speelt op 25 mei de finale van de Conference League tegen AS Roma.

Bekijk: feest bij Feyenoord na het laatste fluitsignaal

Mandanda (doelman Marseille): "Konden de match niet naar ons toe trekken"

Marseille-doelman Mandanda: "De ongoocheling is enorm. Ook de tristesse overheerst. We wilden echt tot de laatste halte van deze competitie geraken. Deze ploeg verdiende dat ook."

"Maar goed, we verloren de heenmatch en konden het hier niet recht trekken. We konden de match niet naar ons toe trekken en botsten op een tegenstander die goed verdedigde en goed speelde."

"Nu moeten we weer vooruit kijken, want we hebben een tweede plaats in de Franse competitie te verdedigen. Dat zal niet eenvoudig zijn."