Ga naar de inhoud
Leicester kan geen afstand nemen van Roma.

Roma en Leicester hebben volgende week nog alles om voor te spelen

 do 28 april 2022 22:54
ROM
einde
1-0
LEI
  1. 60' - Geel - Jamie Vardy
  2. 86' - Verv. Lorenzo Pellegrini door Felix Afena-Gyan
  UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 28/04/22 - 21:01

  Youri Tielemans (en Timothy Castagne?) hebben nog alle kansen om Leicester City volgende week naar de eerste Europese finale in de geschiedenis van hun club te brengen. Een onderhoudende match tegen Roma eindigde op een gelijkspel. Het slechte nieuws voor Leicester en de Rode Duivels was dat Timothy Castagne geblesseerd naar de kant moest.

  Leicester tegen Roma is een affiche die niet misstaan had in de Europa League, maar voor alle duidelijkheid: ze strijden dit seizoen voor een ticket voor de eerste finale ooit van de Conference Leage. 

   

  Roma scoorde als eerste na ruim een kwartier. Een doelpunt van Pellegrini dat gezien mocht worden.

   

  Leicester had het wat moeilijk om in de match te komen. In een bij momenten potige wedstrijd, moest Castagne na 22e minuten al naar de kant met een onbekende blessure. Het is afwachten hoe ernstig het is. Er was sprake van dat Castagne naar het ziekenhuis is gebracht, maar ook Youri Tielemans kon dat na de match niet meteen bevestigen. 

   

  Leicester voerde de druk na de pauze op en kwam in de 68e minuut verdiend op gelijke hoogte. De terugmatch belooft intens en interessant te worden.

  Bekijk de mooie goal van Pellegrini en de gelijkmaker van Lookman

  Youri Tielemans: "Twee goede ploegen stonden tegenover elkaar"

  Youri Tielemans: "We hebben bij momenten goed gespeeld en de bal goed laten rondgaan. We moesten proberen geen goal tegen te krijgen, maar dat gebeurde wel. Of ik in de fout ging bij de 0-1? Pellegrini liep goed diep en soms moet je gewoon kunnen toegeven dat de tegenstander het mooi uitspeelde."

   

  "Daarna moesten wij scoren en dat hebben we ook gedaan. Met 1-1 is nog alles mogelijk. Twee goede ploegen stonden gewoon tegenover elkaar. Hopelijk is Vardy volgende week nog een beetje meer klaar."

   

  Hoe is het met Timothy Castagne? "Ik heb hem nog niet gezien. Ik had dopingcontrole. Of hij naar het ziekenhuis is? Dat weet ik ook niet."

  Fase per fase

  90+3' tweede helft
  68'
  60'
  Leicester City
  46' tweede helft
  45+2' eerste helft
  19'

  Pellegrini verschalkt doelman Schmeichel: 0-1

  9'

  Castagne krijgt meteen uitstekende kopkans

  1' eerste helft
  09:32

  Rodgers: "Mourinho hoeft niets meer te bewijzen"

  AS Roma-coach Jose Mourinho is allesbehalve een vreemde voor Brendan Rodgers. De trainer van Leicester werd in 2004 naar de academie van Chelsea gehaald door de Portugees. "Iedereen wou zoals Mourinho zijn", herinnert Rodgers zich nog.


  "Hij gaf jonge coaches hoop met zijn charisma. Hij had gewoon de X-factor. Hij hoeft nu ook niets meer te bewijzen. Hij zal altijd een winnaar zijn. Ik heb alleen maar lof voor hem, hij is een van de beste coaches van onze generatie."

  09:27

  Laatste horde voor Leicester?

  Leicester City neemt het in de halve finale van de Conference League op tegen AS Roma. Na een erg wisselvallig seizoen in de Premier League moet nog een laatste horde worden genomen op weg naar de finale, die op woensdag 25 mei doorgaat in de Albanese hoofdstad Tirana.

  09:25
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  09:25 Vooraf