47'
Cyriel Dessers
47'
3 - 2

Cyriel Dessers heeft zich nog wat meer in de harten van de fans van Feyenoord gevoetbald. Met twee doelpunten tegen Marseille houdt hij de Rotterdammers op koers om na 20 jaar nog eens een Europese finale te spelen. Met tien doelpunten kroont Dessers zich momenteel zelfs tot topschutter van de Conference League.

Een daverende Kuip voor aanvang van de partij, een dansende Kuip na 18 minuten. Het was Cyriel Dessers die Feyenoord al vroeg op rozen zette met een lage schuiver.

De verdediging van Marseille kraakte langs alle kanten en begaf uiteindelijk ook een tweede keer onder de Rotterdamse druk. Sinisterra verdubbelde de score met een gelukje: 2-0.

De eerste Europese finale in twintig jaar leek al binnen handbereik, maar Marseille verpestte de Rotterdamse feeststemming. Eerst maakte Dieng de aansluitingstreffer, Gerson wist de Franse achterstand zelfs voor rust nog helemaal uit te wissen.

De Kuip werd er zowaar stil van, al duurde dat niet lang. De tweede helft was nauwelijks tien seconden aan de gang toen scherpschutter Cyriel Dessers alleen op doelman Mandanda afstormde.

Hij zette zijn status van Mister Europe nog eens extra in de verf door de doelman vlotjes te omspelen en zijn tiende Europese treffer van het seizoen binnen te schuiven.

De Zuid-Fransen wisten zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Niet met goed voetbal, wel met lef en overgave. Feyenoord zag af, maar hield stand.

De Rotterdammers trekken met een geweldige uitslag naar Marseille en kunnen het volgende week in het Stade Vélodrome helemaal afmaken.