Ga naar de inhoud

Noorse mirakelploeg stunt nu ook tegen Celtic in de Conference League

 do 17 februari 2022 22:59
BOD
einde
2-0
CEL
  1. 44' - Geel - Amahl William Pellegrino
  1. 60' - Verv. Tom Rogic door Reo Hatate
  2. 75' - Verv. Matt O'Riley door James Forrest
  3. 80' - Doelpunt - Daizen Maeda (1 - 2)
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 17/02/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
80'
Daizen Maeda
80'
Daizen Maeda
1 - 2

Het Europese sprookje van Bodo Glimt blijft duren. De stuntploeg veroverde de voorbije jaren het Noorse voetbal en maakt nu ook furore over de landsgrenzen. Voor Nieuwjaar ging de straffe 6-1-zege tegen AS Roma de voetbalwereld rond, nu klopte het Celtic met 1-3.

Straf statistiekje om mee te beginnen: het Noorse stadje Bodo telt 52,357 inwoners. Dat zijn er 8.054 minder dan de volledige capaciteit van Celtic Park. De plek waar de Noorse ploeg een zoveelste Europese stunt voltrok.

 

Bodo Glimt maakt al een tijdje furore met offensief en agressief voetbal onder trainer Kjetil Knutsen. Het speelde de voorbije twee jaar kampioen in Noorwegen en eindigde dit seizoen tweede in een Conference League-poule met AS Roma, Zorja Loehansk en CSKA Sofia.

 

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat spelers kunnen rekenen op interesse van andere clubs. Bodo Glimt zag afgelopen winter dan ook sterkhouders als Erik Botheim (naar Krasnodar) en Patrick Berg (aan Lens) vertrekken, maar dat verlies wordt schijnbaar moeiteloos opgevangen.

 

Op bezoek bij Celtic kwamen de Noren al vroeg op voorsprong via Runar Espejord. Amahl William Pellegrino verdubbelde na rust de score. En kort na de tegentreffer van Daizen Maede zette Hugo Vetlesen de 1-3 op het bord.

 

Hoe lang kan Bodo Glimt nog blijven stunten?

Lees ook:

Fase per fase

90+7' tweede helft
80'

Doelpunt voor
Celtic

Daizen Maeda (Celtic) scoort. Het staat 1 - 2.
60'
46' tweede helft
45+3' eerste helft
44'
1' eerste helft