Na 0-1 in Belgrado, wint Gent nu ook met 1-0 thuis.
Na 0-1 in Belgrado, wint Gent nu ook met 1-0 thuis.

Mathias Delorge helpt KAA Gent aan 6e Europese groepsfase op een rij

 wo 28 augustus 2024 19:55
PBE
einde
0-1
GNT
  1. 21' - Geel - Hugo Gambor
  2. 22' - Geel - Kervin Fabian Arriaga Villanueva
  3. 29' - Geel - Nathan De Medina
  1. 57' - Verv. Kervin Fabian Arriaga Villanueva door Djordje Jovanovic
  2. 57' - Verv. Xander Severina door Joao Grimaldo
  3. 58' - Verv. Nathan De Medina door Aleksandar Filipovic
  4. 66' - Verv. Andri Gudjohnsen door Max Dean
  5. 66' - Verv. Zubairu Ibrahim door Bibras Natcho
  6. 76' - Verv. Ghayas Zahid door Nemanja Nikolic
  7. 80' - Verv. Sven Kums door Atsuki Ito
  8. 85' - Verv. Noah Fadiga door Matisse Samoise
  9. 85' - Verv. Franck Surdez door Helio Varela
  10. 89' - Doelpunt - Mathias Delorge Knieper (1 - 0)
UEFA Conference League - speeldag 2 - 28/08/24 - 18:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
89'
Mathias Delorge Knieper
89'
Mathias Delorge Knieper
1 - 0

Een doelpuntje in elke wedstrijd volstaat voor AA Gent om opnieuw naar de groepsfase van de Conference League door te stoten. Lang leek de bonus uit de heenwedstrijd te volstaan tegen Partizan Belgrado, maar in het slot scoorde Delorge het doelpunt van de zekerheid. Het is voor AA Gent al de 6e Europese groepsfase op een rij.

KAA Gent - Partizan Belgrado in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Wanneer Delorge in het absolute slot met een knal de zegel op het ticket voor de groepsfase van de Conference League plantte, barstte de Gentse vreugde los. Gent-trainer Wouter Vrancken liep het veld op alsof hij zelf had gescoord. Het toont hoe deugddoend en noodzakelijk deze kwalificatie is voor de Buffalo's.
  2. Man van de wedstrijd
    Mathias Delorge kroonde zich na alweer een uitstekende wedstrijd tot matchwinnaar. De jonge Belg ontrolde zich in geen tijd tot de meest betrouwbare en noodzakelijke pion in het systeem Wouter Vrancken. Mocht het 0-0 zijn, ging de eer naar Davy Roef, die Gent in de matige momenten in de wedstrijd overeind hield.
  3. Opvallend
    KAA Gent is een vaste waarde op het Europese toneel. Het verzekerde zich vandaag van de zesde opeenvolgende deelname aan de groepsfase van een Europese competitie. Sinds 2019-2020 telt het twee deelnames aan de Europa League en nu vier aan de Conference League. Net als vorig jaar doorspartelde het drie voorrondes. En met daarin 5 overwinningen en één gelijkspel is de kwalificatie meer dan verdiend!
  4. Nog opvallend
    Er blijft maar één ploeg meer over die in alle groepsfases van de Conference League actief was: KAA Gent tekent voor 4 deelnames in 4 jaar van de nieuwste competitie.

Met de schrik vrij

Wat was de Gentse vreugde groot, wanneer Mathias Delorge definitief een einde maakte aan de sluimerende onzekerheid over een deelname van KAA Gent aan de groepsfase van de Conference League. 


88 minuten, zolang heersten er twijfels. Al verminderden die wel per verstreken minuut. 


En evengoed konden die er niet zijn, want Gent startte zelfzeker. Nonchalance nekte Surdez om de Buffalo's al vroeg op rozen te zetten en Gandelman bracht deze keer niet het gehoopte geluk bij zijn frommelpoging. 


Ondanks dat betere begin, mocht Gent toch blij zijn dat het niet met een achterstand de rust introk. Vroeg in de eerste helft dankte het Roef die op de afspraak was. 

 

En ook de beste man uit de eerste helft, Ghayes Zahid, kreeg de 0 niet weggeveegd op het scorebord. Bij zijn eerste poging vond hij de voet van Torunarigha, bij zijn tweede - voor een leeg doel - schoot hij de bal erover.

Delorge brengt zekerheid

Lessen getrokken en geleerd. Ook de vierde helft tegen Partizan Belgrado vatte Gent vinnig aan met twee gevaarlijke kopballen. Die van Fadiga ging net naast, die van Gandelman spatte uiteen op de lat. 


Naarmate de tweede helft vorderde en de kwalificatie zekerder werd, ging het voetballen bij de thuisploeg vlotter en vlotter. Maar het overwicht uitbuiten, lukten Gandelman en Surdez maar niet. Scoren bleef ook in de wedstrijd aartsmoeilijk voor de Gentenaars.

 

Dan was het maar aan nieuwe Gentenaar Delorge die zijn sterke seizoenstart in de blauw-witte kleuren van Gent beloont met een pegel van aan de rand van de zestien.

 

Geen twijfels meer! Gent trekt voor het zesde opeenvolgende seizoen naar de groepsfase van een Europese competitie. 

 

En dat is verdiend!

Delorge: "Er was ruimte en ik dacht waarom eens niet..."

Mathias Delorge: "Het gaat snel en heel goed, wat fijn is. Vandaag was het hoofddoel de kwalificatie en dat is gelukt. Scoren blijft speciaal, maakt niet uit wanneer en hoe. Er was ruimte en ik dacht waarom eens niet. Hij vloog er goed in. Ik denk dat mijn papa er wel van genoten heeft. Ik had gevoel dat we beter waren, maar het doelpunt bleef achterwege. En dan voel je toch dat die 1-0 te riskant is. Vrezen was het niet, maar er heerste toch een bepaalde nervositeit."

Fase per faselaatste update: 16 dagen geleden

20:02
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:57

EINDE: KAA Gent 1-0 Partizan Belgrado

Gent schaart zich bij Union en Club Brugge als derde Belgische ploeg die zich plaatst voor de groepsfase van een Europese competitie. Elke minuut die verstreek was er één dichter bij die zekerheid. Die kon al eerder beklonken zijn, maar de kopbal van Gandelman trof de lat en de kopbal van Fadiga ging maar net naast. Gent had geleerd van het matig moment in de eerste helft en combineerde vlotter, maar moest wel blijven opletten van de Servische tegenprikjes. Het was uiteindelijk Delorge die met een afstandsschot in het absolute slot het ticket van de groepsfase van de Conference League verzegelde. Met vijf overwinningen en één gelijkspel in de voorrondes is dat uiteindelijk meer dan verdiend voor de Buffalo's. 

90+6' tweede helft
90+1'

Bijna 1-1!

Grimaldo en Kalulu zorgen nog bijna voor een spannende extra tijd. Grimaldo raast zijn flank af en snijdt naar binnen. Roef komt goed tussenbeide, maar de bal hobbelt naar Kalulu. Die in een ultieme poging naar doel tikt. Watanabe ligt in de weg en houdt de bal zo uit het doel. 

90'
89'

Doelpunt voor 
KAA Gent

Mathias Delorge Knieper (KAA Gent) scoort. Het staat 1 - 0.
88'

Daar is dan toch de goal!

Wouter Vrancken loopt het veld op alsof hij zelf heeft gescoord! Het is Delorge die de zekerheid voor Gent vastlegt! Met een sterk afstandsschot dan nog wel, waarbij Partizan-doelman Jovanovic kansloos is. 


Dat betekent dus dat Gent zich voor de zesde opeenvolgende keer zal plaatsen voor de groepsfase van de Conference League! Wat een geruststelling!

88'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
85'

Nog een nieuwkomer het veld op! Ook Hélio Varela krijgt zijn eerste speelminuten. En ook Samoise draaft het veld op. Fadiga en Surdez moeten het slot van de wedstrijd vanop de bank beleven. 

85'
83'

Fadiga over!

Daar is de goal, wilden we typen. Maar toch slaagt Fadiga er in om de bal van heel dichtbij over het doel te tikken. Wat was de pass van Delorge ook heerlijk, maar het is dus geen assist voor de middenvelder. 

82'

Het kan snel gaan in het voetbal en vooral voor Torunarigha. Van niet voetballen, naar de nieuwe kapitein van Gent.

Tom Boudeweel op Radio 1
80'
wissel
79'

Gentse debutant

De Japanner Ito komt het veld op voor kapitein Sven Kums. Het is meteen het debuut voor de nieuweling van Gent. Hij is overgekomen uit de Japanse hoogste klasse en kwam voor de Urawa Reds uit. 

77'

Meestertackle van Watanabe

Oef! Watanabe tackelt magistraal alles wat scherp is aan de snelle tegenaanval van Partizan Belgrado eruit. Met een nauwkeurige dieptepass werd Jovanovic aangespeeld, Watanabe snelde terug en gooide zich voor het schot. Heerlijk verdedigend kunstwerkje van de Japanner!

76'
wissel
75'

Scherp zijn blijft de boodschap voor de Buffalo's. Op een hoekschop is het Dorde Jovanovic die naar doel kan knikken. Geen probleem voor Davy Roef.