85'
Ángel Rodado
85'
1 - 6

Cercle Brugge had vanavond geen genade. Tegen de Poolse tweedeklasser Wisla Krakow haalde het verschroeiend uit met 1-6. Cercle Brugge lijkt zo al volledig zeker van zijn deelname aan de Conference League. In Jan Breydel wacht volgende week een ware galawedstrijd.

Cercle Brugge leek voor een zware opdracht te staan in Krakau. Met de Spanjaard Angel Rodado in de spits hadden de Polen een geheim wapen. Maar niets was minder waar. De Poolse tweedeklasser was een maatje te klein voor de Vereniging.

Al na 8 minuten maakte Alan Minda er 0-1 van met een heerlijke krul in de verste hoek. Hij verschalkte de Poolse doelman en bracht Cercle al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Nog geen 3 minuten later verdubbelde kapitein Thibo Somers die voorsprong met een lekker balletje vanuit een scherpe hoek en kort voor rust legde Ravych Christiaan de rebound van Somers makkelijk in doel.

De Polen scoorden daarna nog met een afgeweken afstandsschot, maar de 1-3 werd afgekeurd voor eerder buitenspel. Zo ging de Vereniging met 0-3 de rust in.

Alan Minda scoorde de openingstreffer.

Het klasseverschil was voor rust eigenlijk al duidelijk, maar vroeg in de 2e helft deed Kevin Denkey dat verschil alleen maar groeien. Nog geen 10 minuten later stonden de forfaitcijfers al op het bord dankzij invaller Abdoul Kader Ouattara. Hij trapte een gekraakt schot binnen en deed er nog enkele flikflaks bovenop.

Een voorsprong die groot genoeg was, moet Cercle-trainer Miron Muslic gedacht hebben. Hij voerde enkele wissels door en liet zijn basisspelers rusten.

Een kwartier voor het einde was het doelpuntenfestijn nog niet afgelopen. Olaigbe Kazeem, een andere invaller, profiteerde van zijn speelminuten en trapte de 0-6 in de netten via een afgeweken vrije schop.

De spelers van Wisla Krakow lieten zich niet uit het lood slaan en kwamen nog een paar keer opzetten. Cercle-doelman Warleson moest enkele knappe reddingen uit zijn mouw schudden, maar 7 minuten voor het einde zorgde de onvermijdelijke Rodado toch nog voor de eerredder.

Cercle zet met een 1-6-eindstand een prima prestatie neer tegen de Poolse tweedeklasser, die zijn Europese avontuur zo goed als zeker vaarwel mag zeggen, en is bijna zeker van de groepsfase in de Conference League.

Fase per faselaatste update: 21 dagen geleden

22:24

Eindstand: 1-6

Na 90 minuten is de eindstand in Krakau 1-6. Het klasseverschil bleek bij de rust al te groot en werd in de tweede helft alleen maar groter. De onvermijdelijke Rodado trapte de eerredder nog binnen, maar Krakau mag zo goed als zeker zijn Europese avontuur vaarwel zeggen. Cercle zet een prima prestatie neer tegen de Poolse tweedeklasser.

90+2' tweede helft
88'

Er komen nog 4 minuten bij in de tweede helft, al valt er met 5 doelpunten verschil niet meer al te veel te verwachten.

85'

Wisla Kraków

Ángel Rodado (Wisla Kraków) scoort. Het staat 1 - 6.
83'

Kazeem Olaigbe (Cercle Brugge) scoort. Het staat 0 - 6.
82'

1-6

De Polen van Wisla Krakau zorgen 7 minuten voor het einde voor de eerredder. Wie anders dan uitblinker Rodado maakt er 1-6 van.

79'
78'

0-6!

Kazeem Olaigbe profiteert van zijn speelminuten en trapt de 0-6 in de netten. Een afgeweken schot vanop een vrije trap valt in het Poolse doel.