Gandelman doet het opnieuw voor Gent, dat zakelijke zege op zak heeft tegen Partizan Belgrado

 do 22 augustus 2024 23:00
GNT
einde
1-0
PBE
  1. 17' - Doelpunt - Omri Gandelman (0 - 1)
  2. 19' - Geel - Archie Brown
  3. 23' - Verv. Goh Young Jun door Stefan Kovac
  4. 37' - Geel - Mario Jurcevic
  1. 65' - Verv. Saldanha door Djordje Jovanovic
  2. 65' - Verv. Zubairu Ibrahim door Joao Grimaldo
  3. 68' - Verv. Noah Fadiga door Matisse Samoise
  4. 68' - Verv. Franck Surdez door Max Dean
  5. 75' - Geel - Svetozar Markovic
  6. 76' - Verv. Ghayas Zahid door Bibras Natcho
  7. 76' - Verv. Xander Severina door Milan Lazarevic
  8. 83' - Geel - Matias Fernandez
  9. 84' - Geel - Max Dean
  10. 85' - Geel - Milan Lazarevic
  11. 87' - Geel - Jordan Torunarigha
  12. 87' - Geel - Sven Kums
  13. 90+4' - Verv. Sven Kums door Pieter Gerkens
UEFA Conference League - speeldag 1 - 22/08/24 - 20:17
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Omri Gandelman
0 - 1
Omri Gandelman
17'

Een doelpunt van "usual suspect" Omri Gandelman was genoeg. Gent heeft op het veld van Partizan Belgrado gedaan wat het moest doen. Niet meer, maar ook niet minder. Het was nog ferm bibberen in het slot, maar Gent mag zo in eigen huis met een 0-1-bonus aan de terugwedstrijd van de laatste Conference League-voorronde beginnen.

Partizan Belgrado - KAA Gent in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Gandelman deed een kwartier vol miserie met de Servische grasmat vergeten met zijn binnenknikker. De 0-1 zou de flinterdunne marge van het verschil tussen de twee ploegen blijven.
  2. Man van de wedstrijd
    Er was maar één man op het veld die écht gevaarlijk was. Deze keer wachtte Omri Gandelman niet tot in de slotminuten om een Europese tegenstander te verslaan, hij koos er minuut 17 uit. Daarna bleef de Israëliër dreigen, maar deze keer viel zijn tweede doelpunt niet.
  3. Opvallend
    Zo goed en doeltreffend zijn einde van het vorige seizoen was, zo goed en doeltreffend lijkt zijn begin van het volgende te worden. In de afgelopen 3 wedstrijden scoorde Omri Gandelman 4 keer. 3 Europees, 1 in de competitie. Blijft zijn reeks stand houden?

Gandelman doet slechte mat vergeten

Een plots van richting veranderde pass, een mislukte controle en een fel stuiterende bal. De KAA Gent-spelers krabden zich in de haren bij de eerste minuten voetballen op de slechte Servische akker. 

 

En zo zonder publiek in het Stadion Partizana was de magie van het voetbal plots heel ver weg. Gelukkig was er Omri Gandelman om ons van dat idee te ontdoen. 

 

Hij knikte op het kwartier vol zelfvertrouwen een uitgemeten voorzet van Kums voorbij Partizan-doelman Jovanovic. De basis van de overwinning. 

 

Want Gent liet de bal aan Partizan Belgrado, slim op dat veld, en behield op die manier de controle. Af en toe prikte het eens tegen. Vrijwel meteen na zijn doelpunt, pakte Gandelman de bal op de volley, Jovanovic stond pal. En Surdez profiteerde bijna van een flater, maar de Partizan-doelman herstelde zijn fout nog net op tijd. 

 

Partizan had meer ervaring met het slechte veld en voetbalde dus beter, maar kwam nooit tot grote kansen. Een krul van de Braziliaanse spits Saldanha was het dichtst dat de thuisploeg in de buurt van Roef kwam in de eerste helft. 

Bibberend einde

Ook in de tweede helft leek Saldanha de gevaarlijkste man bij Partizan te blijven, ware het niet dat hij rond het uur te wild uithaalde op een aflegger en de bal hoog over het doel schoot. 

 

Dat was ook het verdict voor de ingevallen Lazarevic. Hij kreeg de gelijkmaker op een schoteltje aangeboden, maar ook zijn vizier stond iets veel omhoog gericht. 

 

Zouden de Serviërs dan toch last hebben gehad van de grasmat? Het viel zeker mee voor Gent, dat zonder inspanning te veel de 0-1 probleemloos leek te kunnen vasthouden.

 

Tot de slotseconden naderden en een schot van de ingevallen Kovac via Fortuna voor de voeten van de ingevallen spits Jovanovic viel. Snel trapte hij naar doel, maar Roef, in eerste instantie nog op het verkeerde been, pakte uit met een goede reflex. 

 

Op het bibberende einde na, sprokkelde Gent in de mate van het mogelijke een kleine bonus voor de terugwedstrijd bij elkaar. Zonder blessures ook, want de enige ploeg die door het veld 2 spelers, onder wie de sterke Saldanha, zag uitvallen was de thuisploeg. 

 

Woensdag volgt deel 2 van de Servische horde. Wél op een betere mat, in de eigen Planet Group arena. Mét eigen fans, zonder Servische fans.  Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor Gent om zich te kwalificeren voor de vernieuwde groepsfase van de Conference League. Geen excuses!

Gandelman: "In de box kan ik gevaarlijk zijn"

Gandelman was andermaal de reddende engel voor Gent. De scorende middenvelder gaf lachend een reactie: "En dan te zeggen dat ik vroeger zelfs centraal achterin speelde."

"Op mijn positie weet ik gewoon dat ik het team kan helpen met doelpunten, ook op voorzet zoals vandaag. Van zodra ik in de box kom, besef ik dat ik gevaarlijk kan zijn."

"Sinds ik hier ben, werk ik elke dag aan mijn scoringskwaliteiten met Danijel Milicevic (de T2, red). In de box, buiten de box, hoe bewegen, hoe inlopen, afwerking... Het komt allemaal aan bod."

"Ik heb grote stappen vooruitgezet. Het is fijn dat ik dat werk kan verzilveren, ook voor mijn ploeggenoten."

De 0-1 is een goede uitgangspositie. "Maar het is nog niet afgelopen. Na de rust verliep ons spel stroever. De staf zal er de nodige lessen uit trekken om volgende week thuis de klus te klaren."

Fase per faselaatste update: 21 dagen geleden

22:14
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:10

EINDE: Partizan 0-1 Gent

Het is Gent gelukt om de 0-1-voorsprong, die Gandelman na een kwartier scoorde, vast te houden. Op cruise controle leek Gent de krappe zege zonder al te veel zorgen binnen te halen, maar op het einde zag het er toch nog heel benauwd uit. Tien minuten voor tijd besloot de ingevallen Lazarevic van dichtbij over en Roef loste een hoge voorzet bijna in de voeten van een Partizan-speler. De Gent-doelman was wel zelf verantwoordelijk voor de clean sheet, want in het slot redde hij nog puik op een schot uit een schot van Jovanovic. 


Het is een kleine bonus geworden, maar meer had op dit erbarmelijk veld in Belgrado niet gemoeten voor de Buffalo's. Dan maar volgende woensdag, om 18 u in de eigen Planet Group arena. Dan kan Gent zich verzekeren van de vernieuwde groepsfase van de Conference League. 

90+5' tweede helft
90+4'
90+2'

Vrancken breekt het overwicht van Partizan met nog een laatste wissel. Kums gaat in de slotseconden nog naar de kant, Gerkens is zijn vervanger. 

90'

Roef voorkomt 1-1

Partizan laat de kansen op de gelijkmaker liggen. Kovac wil een doorgekopte voorzet naar doel volleyen, via Fortuna gaat de bal tot bij Dorde Jovanovic. Hij trapt, maar Roef, in eerste instantie op het verkeerde been, pakt uit met een goede reflex. 

87'

Het blijft opletten voor Gent. Op een hoge voorzet dringt veel volk samen in de kleine rechthoek van Roef, de doelman van Gent krijgt de fout mee. 


Aan de overzijde tracht Dean dan nog eens iets aan de score te veranderen, maar zijn schot is te gekraakt en hobbelt voorlangs. 

87'
,
KAA Gent
87'
85'
,
Partizan Belgrado
84'
,
KAA Gent
83'

Gele kaarten

Voetballen doet Gent al lang niet meer, dat is ook quasi onmogelijk op dit veld. Het gaat er nu wel veel potiger aan toe. Fernandez-Pardo en Max Dean liepen al tegen een gele kaart aan en nu is er ook nog eentje voor de ingevallen Lazarevic die onorthodox en met zijn voet veel te hoog komt aangevlogen op Dean. Torunarigha pakt Lazarevic dan terug: ook geel. 


Dat zijn vier gele kaarten in evenveel minuten. 

83'
79'

Oef, Roef!

Bij de uitloper van een hoekschop gooit Natcho de bal voor doel, zijn voorzet draait gevaarlijk naar binnen waardoor de voorzet meer op een schot lijkt. Roef is bij de pinken, maar lost de bal onhandig bijna in de voeten van Arriaga. Torunarigha kan nog voor zijn neus in een nieuwe hoekschop trappen. 

76'

1-1 gaat over!

Wat een kans voor Partizan Belgrado! De pas ingevallen Lazarevic krijgt de gelijkmaker op een schoteltje aangeboden, hij wacht eenzaam aan de tweede paal de uitgespeelde aanval op. Hij hoeft de bal, maar voorbij Roef, de enige Gentenaar nog in zijn weg, te leggen. Maar kiest ervoor om hoog over het doel te schieten. Of ligt het aan het veld?

76'
wissel
76'
wissel
75'
,
Partizan Belgrado