90+5'
Archie Brown
90+5'
2 - 1

Een climax in minuut 95. Even leek KAA Gent twee dure punten te verspelen tegen het Noorse Molde na een late gelijkmaker van de bezoekers, maar in de absolute slotseconden bezorgde Archie Brown de Buffalo's alsnog een cruciale zege.

AA Gent - Molde in een notendop

1. Sleutelmoment
    AA Gent lijkt na een zwakke tweede helft blij te mogen zijn met een punt, maar het wordt nog de volle buit, met dank aan Archie Brown.
  2. Man van de match
    Een man van de match had AA Gent niet. De trofee van man van de eerste helft is dan toch voor een bedrijvige Noah Fadiga.
  3. Opvallend
    Een misverstand tussen doelman en verdediger levert Gent nog een onverwachte hoekschop op. En ook een onverwachte winnende treffer.
één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Sterke eerste helft

"Je kan ze een beetje vergelijken met Union." Zo omschreef Wouter Vrancken de Noren van Molde FK vooraf. Uniøn dan?

Gelukkig voor KAA Gent was het dan toch de moeilijk scorende versie in de Planet group Arena. Welgeteld nul kansen hadden de bezoekers voor rust.

Niet dat AA Gent veel meer kansen afdwong, maar het kwam wel een pak dreigender voor de dag. Vooral enkele "nieuwelingen" bedankten hun coach voor het vertrouwen. Linksachter Araujo en recordaankoop Sonko waren bedrijvig.

En Sonko had ook een voetje in het verdiende openingdoelpunt van Gent. Via de 19-jarige Zweed en Omri Gandelman ging het naar Noah Fadiga, die knap in de linkerhoek kruiste.

Gedaanteverwisseling

Met allebei blauw-wit als clubkleuren is een gedaanteverwisseling tijdens de rust iets eenvoudiger. Molde nam de rol van dreigende ploeg over van AA Gent, dat zwak uit de kleedkamer kwam.

Al had Gent wel nog één goede kans op 2-0, maar het wilde het te mooi doen. De Noren zetten er bij een flitsende start van de tweede helft heel wat kansen tegenover, maar Roef bracht redding.

Met twee dubbele wissels op korte tijd probeerde Wouter Vrancken het tij nog te keren, maar wat AA Gent op zichzelf had afgeroepen, volgde toch. Daehli kreeg te veel ruimte en trapte de verdiende gelijkmaker in de rechterhoek.

Zuur puntenverlies dreigde voor AA Gent, dat van geen hout meer pijlen wist te maken.

Toch had Archie Brown nog één pijl in zijn koker zitten. Ondanks een zwakke corner en een zwakke voorzet belandde de bal voor de voeten van de invaller, die Gent alsnog een overwinning schonk.

En dan te denken dat Molde die hoekschop helemaal niet had hoeven weg te geven. Gent maalt er niet om, want het heeft zijn eerste driepunter in de Conference League beet.

Fase per faselaatste update: 34 minuten geleden

90+7'

AA Gent heeft afgezien in de tweede helft, maar boekt wel zijn eerste driepunter in de Conference League. De bittere pil smaakt zo toch nog zoet voor de thuisploeg.

90+6'

Dan toch! Archie Brown slaat toe net voor affluiten: 2-1

90+6'

Gent wint nog

Gent wint op een diefje. Een zwakke corner, een zwakke voorzet, maar de bal valt nog voor de voeten van Archie Brown die in doel trapt.

90+5'
90+2'

AA Gent krijgt nog een mooie kans met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar Ito doet er niets mee. Hij trapt voorbij alles en iedereen, tot onvrede van de Gentse spionkop.

90+1'

Terwijl de Noren nog maar eens naast koppen, telt de scheidsrechter er 5 minuten bij. Blijft het bij 1-1 of krijgen we nog een doelpunt?

90+1'

Gent ontsnapt in het slot aan de nederlaag

90+1'

88'

AA Gent zit echt in de penarie. Ihler kan een Noorse aanval net niet bekronen met een hakje richting Roef. De thuisploeg ziet af in de slotfase.

87'

Een te korte bal van Delorge levert een gevaarlijke counter van Molde op. De Gentse defensie kan het maar net belopen.

84'
84'

Je krijgt het gevoel dat Gent eerder zou tekenen voor 1-1 dan dat het nog hoopt op een zege.

Filip Joos
82'

Sven Kums heeft een tik gekregen en druipt af. Ito neemt de plek van de aanvoerder in. Krijgt AA Gent deze scheve situatie weer recht?

80'

Pijnlijk! Gent moet gelijkmaker incasseren: 1-1

80'

Daar is de gelijkmaker

AA Gent riep het al de volledige tweede helft op zich af, en daar is de gelijkmaker. Mats Moller Daehli krijgt te veel ruimte en verschalkt Roef met een schot in de rechterhoek.

77'

Molde komt nu toch weer even dreigen voor de neus van Roef. Een schotje van Eriksen kan de doelman niet verontrusten.

75'

"Allez Gantoise", scandeert de Gentse aanhang. Kan een hertekende thuisploeg het heft weer in handen nemen?

74'

Nog een dubbele wissel

Wouter Vrancken is nog niet tevreden, ook al is het Noorse gevaar gaan liggen. Araujo moet zijn plekje op de linksachter afstaan aan Archie Brown. Pocketspits Max Dean vergezelt Gudjohnsen in de aanval in de plek van Gandelman.

73'
72'
70'

Het niveau is een beetje gedaald.

Filip Joos
69'

Het publiek neemt de scheidsrechter op de korrel na twee twijfelachtige beslissingen in het nadeel van Gent. Het neemt niet weg dat de thuisploeg ook weer moet beginnen te voetballen.

68'

Het potje van Sven Kums kookt over, wanneer een fout op invaller Varela niet wordt gefloten. De scheidsrechter trekt geel voor de protesterende aanvoerder.

67'
66'

Dubbele wissel

Wouter Vrancken beseft dat het anders moet. Hij haalt Samoise en Varela van de bank. Momodou Sonko, die wat minder fris aan de tweede helft begon, moet gaan rusten, net als doelpuntenmaker Fadiga.

63'
62'

Voorlopig komt AA Gent nog goed weg, ook als Gandelman balverlies lijdt voor zijn eigen strafschopgebied. De thuisploeg speelt met vuur, maar brandt het ook zijn vingers?

61'

Araujo schuimt de linkerflank af, maar speelt de bal dan in niemandsland. Het geeft Molde de kans om te counteren. Nee, AA Gent heeft het wat moeilijker na de pauze.

59'

AA Gent moet de wedstrijd nu toch weer in handen nemen, want de Noren groeien in de wedstrijd. Watanabe moet nog maar eens een gevaarlijke bal wegwerken.

57'

We kijken naar een andere wedstrijd dan voor de rust.

Filip Joos
57'

Geen penalty voor Molde: "We gaan toch niet overdrijven"

57'

Gambor kijkt even naar de scheidsrechter en ook de VAR kijkt even, maar zijn tikje op Lovik is geen strafschop waard, oordeelt de wedstrijdleiding.

56'

Molde blijft aandringen. Lovik snijdt het strafschopgebied binnen, Delorge werkt weg. Gudjohnsen staat even op een eiland: het toont aan dat Gent zich wat heeft moeten terugtrekken.

55'

Misschien dachten er een paar bij AA Gent dat het varkentje gewassen was, maar het varkentje knort nu toch.

Filip Joos
52'

Molde zal wel wat vertrouwen tanken met deze goede start, maar ook AA Gent had op 2-0 kunnen staan. Wie trekt het laken naar zich toe?

51'

Dubbel Noors gevaar

Wat een start van de tweede helft. Brynhildsen dwingt Roef tot een redding, niet veel later doet Eikrem hetzelfde met een hard afstandsschot. De Gentse doelman moet zich voor het eerst echt tonen in deze wedstrijd.

50'

AA Gent wil het te mooi doen

AA Gent knutselt een heerlijke counter in elkaar, maar wil het misschien te mooi doen. Via Fadiga gaat het naar Sonko, die Gudjohnsen bedient. De IJslander legt nog eens opzij en zo gaat de reuzekans voor Gent verloren.

48'

Noors gevaar

"We mogen niet slap beginnen", had Fadiga gewaarschuwd, maar het is toch meteen gevaarlijk voor de neus van Roef. Oyvann kopt een mogelijke assist in het strafschopgebied, Watanabe werkt weg.

47'

Start tweede helft

Dezelfde 22 spelers beginnen aan het tweede hoofdstuk. Blijft het een positief verhaal voor AA Gent of wordt het nog een thriller?

19:34

Ik denk niet dat het supergoed was in de eerste helft qua agressiviteit. We mogen niet slap beginnen aan de tweede helft.

Noah Fadiga
19:33

Ik denk niet dat het het mooiste doelpunt uit mijn carrière was, maar het is belangrijk om met een voorsprong te gaan rusten.

Noah Fadiga
45+2'

Rust

AA Gent gaat met een bescheiden, maar verdiende voorsprong rusten. Noah Fadiga bekroonde een snelle tegenprik van de thuisploeg met een schot in de linkerhoek.

45+2' eerste helft
45+1'

Veel tijd komt er niet bij in de eerste helft. Nog een minuutje tot de rust.

45+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
45'

Breivik gaat in de fout op doelman Roef. Aanvoerder Eikrem ziet het anders en gaat nogal wild verhaal halen bij de scheidsrechter. Geel is zijn deel.

44'

Sven Kums probeert Noah Fadiga te lanceren op de rechterflank, maar zijn pass wijkt af naar de verkeerde kant. Gent lijkt vrede te nemen met 1-0 bij de rust.

41'

De wedstrijd is na het halfuur toch wat stilgevallen. Ook Gent is wat minder gevaarlijk geworden. "Ze mogen niet op hun lauweren gaan rusten", waarschuwt commentator Filip Joos ook.

40'

Daar is dan toch de eerste gele kaart voor Molde. Lund trapt doelpuntenmaker Fadiga tegen de grasmat en verdwijnt in het strafboekje van de Georgiër.

38'

AA Gent heeft zijn zaakjes onder controle tegen Molde. Het heeft een voorsprong beet en heeft amper Noorse kansen toegestaan. De wedstrijd helemaal op slot gooien is de volgende opdracht.

36'

Watanabe verlengt

De vrije trappen van Kums zorgen nu toch vaak voor dreiging. Watanabe staat al te ver voorbij de eerste paal om binnen het doelkader te verlengen. Toch weer een streepje bij Gentse pogingen.

35'

De scheidsrechter tast even naar zijn borstzak, maar heeft de fout van Breivik op Kums niet goed gezien. Hij trekt toch geen gele kaart, tot onvrede van het Gentse publiek.

30'

Molde heeft nog niet veel kunnen tonen in de Planet group Arena. Coach Erling Moe staat geagiteerd toe te kijken. Denkt hij al na over wissels voor tijdens de rust?

29'

AA Gent staat verdiend op 1-0. Het is aan een meer dan degelijke wedstrijd bezig.

Filip Joos
29'

Gudjohnsen kopt niet zo ver naast

28'

Kopbal van Gudjohnsen

Tegen Union lukte scoren niet, maar nu gaat AA Gent al op zoek naar nummer 2. Gudjohnsen kopt een goede vrije trap van Kums naast.

27'

Ook Sonko mag een deel van het doelpunt op zijn naam zetten. De Zweed reageerde snel en zette Gandelman op weg met een pre-assist.

26'
25'

Fadiga scoort

Noah Fadiga toonde zich al bedrijvig en mag nu ook het openingsdoelpunt vieren. De pass van Gandelman is nochtans niet perfect, maar de zoon van Khalilou Fadiga vond toch de linkerhoek met een lage gekruiste schuiver.

25'

Fadiga plaats bal knap in de verste hoek: 1-0

24'

Cercle Brugge verloor tegen Vikingur en ook Union staat op achterstand tegen Midtjylland, dus Gent voelt nog wat extra Belgische druk. "Maar het heeft moeite om kansen af te dwingen", zegt Filip Joos.

21'

Op het dak van het doel

Gent begint zijn overwicht nu ook om te zetten in gevaar. Omri Gandelman kopt de bal op het dak van het doel, maar stond buitenspel.

19'

Kums snoept de bal af en kan een gevaarlijke tegenprik lanceren, maar de lijnrechter vond dat de aanvoerder risicovol ingreep. Hij zwaait de actie van de voormalige Gouden Schoen af.

17'

Goede knal van Araujo

Auraujo toont dat hij een bedreiging vormt voor het plekje van Archie Brown. De bedrijvige Portugees kapt naar binnen en haalt uit met een stevig schot. Doelman Posiadala pareert.

17'

Schotje van Araujo, Molde-doelman plooit niet

15'

Het openingskwartier is voorbij en Gent is de betere ploeg. Al was er nog niet veel doelgevaar.

Filip Joos
15'

Gent probeert

Met een knappe pass verlegt Delorge het spel. Fadiga probeert Gandelman te bereiken met zijn voorzet, zonder succes.

12'

Mitrovic en Kums werken nieuw gevaar van Molde weg. Ook de Noren kunnen voorlopig niets puren uit hun stilstaande fases.

11'

Opletten voor Gent wanneer Eikrem, al goed voor 12 goals, het strafschopgebied binnensnijdt. Watanabe werkt weg.

11'

Brynhildsen worstelt zich voorbij Watanabe, die even aan het truitje van de Noor gaat hangen. De Georgische scheidsrechter toont geen genade en haalt zijn eerste gele kaart boven voor de Japanse verdediger van Gent.

9'

Kums zag Araujo daarnet uitpakken met een volley, dus geeft hij de Portugese linksachter nog een herkansing. Nu controleert hij de bal evenwel en verspeelt daarbij kostbare tijd om nog te schieten.

8'

AA Gent is goed begonnen, met initiatief.

Filip Joos
8'

Omri Gandelman komt eens snuffelen in het strafschopgebied. Araujo probeert de Israëliër meteen aan te spelen, maar er zit een Noors hoofd tussen.

7'

Nog een hoekschop voor Gent, nadat Araujo een afvallende bal meteen op de slof neemt. Opnieuw levert de stilstaande fase niets op voor de thuisploeg.

7'
6'

Eerste corner voor Gent

Momodou Sonko wil maar al te graag tonen waarom hij een basisplaats verdient. Hij dribbelt het strafschopgebied en dwingt een corner af.

5'

Het is wat aftasten in de openingsminuten. AA Gent en Molde hebben allebei de bal al eens mogen voelen, maar gevaar kwam er nog niet uit voort. Een traditionele studieronde dan maar?

1'

AA Gent krijgt als eerste het initiatief. De Noren duwen meteen stevig door, maar Gent voetbalt onder de druk uit.

18:45

Aftrap

De bal rolt in de Planet group Arena. Kan AA Gent revanche nemen voor de nederlaag tegen Chelsea? Het Noorse Molde moet het kind van de rekening worden.

18:42

Voorlopig zijn de spelers nog eensgezind. Ze komen allemaal in een blauw trainingsjasje op het veld, maar straks zullen de 22 spelers toch een kant moeten kiezen.

18:40

In de competitie slikt AA Gent de meeste schoten tegen. "Dat betekent ook dat Vrancken aanvallend probeert te spelen", bekijkt Wesley Sonck de keerzijde van de medaille. "Ik geloof dat hij het wel kan bijbrengen in Gent."

18:38

Ik vond de agressiviteit tegen Union al beter, maar er zijn nog stappen te zetten.

Wouter Vrancken
18:36

De Planet Group Arena is zeker niet uitverkocht, ze verwachten maar 7.000 supporters in Gent. "Het zal niet eens halfvol zitten", zegt Ruben Van Gucht in Gent.

18:31

Als je na 11 wedstrijden 3e staat, is dat gewoon goed. Ik denk dat ze wel tevreden zijn in Gent, in de wetenschap dat het nog beter kan en moet.

Franky Van Der Elst
18:26

Livestream

Op VRT Canvas of op deze pagina zit je helemaal goed om de 2e opdracht van AA Gent in de Conference League Phase te bekijken.

18:19

In tegenstelling tot Gent won Molde wel zijn eerste opdracht in de Conference League. Het klopte het Noord-Ierse Larne, later ook nog een tegenstander van Gent, met 3-0.

18:17

AA Gent staat niet voor een nieuwe uitdaging tegen Molde, want in 2022 ontving het de vijfvoudige Noorse kampioen al eens in eigen huis. Sven Kums scoorde toen een van de vier doelpunten in de 4-0-zege: doet hij dat vanavond opnieuw?

18:11
18:10

Tegen Chelsea was het, ondanks het resultaat, best wel goed. Dat moet vertrouwen geven.

18:01

Daar is Sonko

Momodou Sonko, in januari met 7 miljoen nog de recordaankoop van AA Gent, heeft nog niet veel kansen gekregen dit seizoen. In de reguliere competitie sprokkelde hij amper 55 speelminuten bij elkaar.

7 weken na zijn vorige korte invalbeurt op 1 september mocht de 19-jarige Zweed vorig weekend onverwacht opdraven tegen Union. En in dat kwartiertje heeft Sonko zijn coach kunnen overtuigen voor een basisplek tegen Molde.

17:53

Net als zijn collega voert de Noor Erling Moe 4 wissels door. Zijn elftal verloor afgelopen weekend tegen laagvlieger Sandefjord, dus herschikt hij onder meer zijn defensie met Lund en Bjornbak.

17:43
17:42

Vrancken wisselt duchtig

Na het 0-0-gelijkspel tegen Union schuift Wouter Vrancken wat met zijn pionnen. Stefan Mitrovic komt met zijn ervaring weer in de ploeg achterin. Hij krijgt niet Torunarigha, wel linksachter Tiago Araujo naast zich.

Ook op het middenveld kiest Vrancken voor ervaring met Sven Kums naast Delorge en scherpschutter Omri Gandelman.

Voorin behoudt Gudjohnsen het vertrouwen. Niet Surdez, wel Sonko krijgt zijn kans voorin. De recordaankoop van Gent kreeg tegen Union na 7 weken afwezigheid nog eens speelminuten, nu staat hij al in de basis.

23/10/24
17:56

"Molde is top 6 in België"

AA Gent begon aan de competitiefase van de Conference League met een 4-2-nederlaag bij Chelsea. Donderdag volgt een eerste thuismatch tegen het Noorse team Molde.

"Als we willen doorstoten, moeten we minstens onze thuiswedstrijden winnen", beseft Gent-coach Wouter Vrancken.

"Eenvoudig wordt dat niet. Molde is een volwassen ploeg. In België zouden ze in de top 6 meedraaien. Je kan ze een beetje vergelijken met Union: een stevige driemansverdediging, aanvallende flankverdedigers, voetballend vermogen centraal en veel scorend vermogen."

17:52
17:51

Wat kan beter bij Gent?

Hoe tevreden is Wouter Vrancken over het huidige spel van KAA Gent?

"Er moet nog minder balverlies zijn, we moeten meer en agressiever druk zetten", vindt Vrancken. "De wil en de energie is er wel. Dat moet nu ook naar de wedstrijden vertaald worden."

"Tegen Chelsea was het, ondanks het resultaat, best wel goed. Dat moet vertrouwen geven. Het lef dat we tegen Chelsea getoond hebben, moeten we ook tegen Molde tonen. Alleen met 3 punten kunnen we morgen tevreden zijn."