90+5'
Archie Brown
90+5'
2 - 1

Een climax in minuut 95. Even leek KAA Gent twee dure punten te verspelen tegen het Noorse Molde na een late gelijkmaker van de bezoekers, maar in de absolute slotseconden bezorgde Archie Brown de Buffalo's alsnog een cruciale zege.

AA Gent - Molde in een notendop

1. Sleutelmoment
    AA Gent lijkt na een zwakke tweede helft blij te mogen zijn met een punt, maar het wordt nog de volle buit, met dank aan Archie Brown.
  2. Man van de match
    Een man van de match had AA Gent niet. De trofee van man van de eerste helft is dan toch voor een bedrijvige Noah Fadiga.
  3. Opvallend
    Een misverstand tussen doelman en verdediger levert Gent nog een onverwachte hoekschop op. En ook een onverwachte winnende treffer.
één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Sterke eerste helft

"Je kan ze een beetje vergelijken met Union." Zo omschreef Wouter Vrancken de Noren van Molde FK vooraf. Uniøn dan?

Gelukkig voor KAA Gent was het dan toch de moeilijk scorende versie in de Planet group Arena. Welgeteld nul kansen hadden de bezoekers voor rust.

Niet dat AA Gent veel meer kansen afdwong, maar het kwam wel een pak dreigender voor de dag. Vooral enkele "nieuwelingen" bedankten hun coach voor het vertrouwen. Linksachter Araujo en recordaankoop Sonko waren bedrijvig.

En Sonko had ook een voetje in het verdiende openingdoelpunt van Gent. Via de 19-jarige Zweed en Omri Gandelman ging het naar Noah Fadiga, die knap in de linkerhoek kruiste.

Gedaanteverwisseling

Met allebei blauw-wit als clubkleuren is een gedaanteverwisseling tijdens de rust iets eenvoudiger. Molde nam de rol van dreigende ploeg over van AA Gent, dat zwak uit de kleedkamer kwam.

Al had Gent wel nog één goede kans op 2-0, maar het wilde het te mooi doen. De Noren zetten er bij een flitsende start van de tweede helft heel wat kansen tegenover, maar Roef bracht redding.

Met twee dubbele wissels op korte tijd probeerde Wouter Vrancken het tij nog te keren, maar wat AA Gent op zichzelf had afgeroepen, volgde toch. Daehli kreeg te veel ruimte en trapte de verdiende gelijkmaker in de rechterhoek.

Zuur puntenverlies dreigde voor AA Gent, dat van geen hout meer pijlen wist te maken.

Toch had Archie Brown nog één pijl in zijn koker zitten. Ondanks een zwakke corner en een zwakke voorzet belandde de bal voor de voeten van de invaller, die Gent alsnog een overwinning schonk.

En dan te denken dat Molde die hoekschop helemaal niet had hoeven weg te geven. Gent maalt er niet om, want het heeft zijn eerste driepunter in de Conference League beet.

"Lessen trekken uit tweede helft"

Wouter Vrancken: "Ik vind dat we de eerste helft heel goed waren. We gaven geen kans weg. Dat verloren we een beetje in de tweede helft. We ondergingen het spel, dat was niet nodig. Dus is de les dat je de goede lijn moet doortrekken. Waaraan het ligt? Dat is dé vraag, natuurlijk. Je hebt al veel gegeven, waardoor er ruimtes komen. Maar als je drie punten thuishoudt, is de opdracht altijd volbracht. Uit de eerste periode moet je vertrouwen tanken, uit de tweede dan weer lessen trekken."

Archie Brown: "Je moet altijd klaar zijn om die bal binnen te trappen op zo'n moment. Ik denk dat hij nog zo'n vijftal mensen raakt onderweg. Maar het was een belangrijke kans in een wedstrijd die we eigenlijk moesten winnen. Gelukkig doen we dat en kunnen we met het volle vertrouwen voort."

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+7'

AA Gent heeft afgezien in de tweede helft, maar boekt wel zijn eerste driepunter in de Conference League. De bittere pil smaakt zo toch nog zoet voor de thuisploeg.

90+6'

Dan toch! Archie Brown slaat toe net voor affluiten: 2-1

90+6'

Gent wint nog

Gent wint op een diefje. Een zwakke corner, een zwakke voorzet, maar de bal valt nog voor de voeten van Archie Brown die in doel trapt.

90+5'
90+2'

AA Gent krijgt nog een mooie kans met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar Ito doet er niets mee. Hij trapt voorbij alles en iedereen, tot onvrede van de Gentse spionkop.

90+1'

Terwijl de Noren nog maar eens naast koppen, telt de scheidsrechter er 5 minuten bij. Blijft het bij 1-1 of krijgen we nog een doelpunt?

90+1'

Gent ontsnapt in het slot aan de nederlaag

90+1'

88'

AA Gent zit echt in de penarie. Ihler kan een Noorse aanval net niet bekronen met een hakje richting Roef. De thuisploeg ziet af in de slotfase.

87'

Een te korte bal van Delorge levert een gevaarlijke counter van Molde op. De Gentse defensie kan het maar net belopen.

84'
84'

Je krijgt het gevoel dat Gent eerder zou tekenen voor 1-1 dan dat het nog hoopt op een zege.

Filip Joos
82'

Sven Kums heeft een tik gekregen en druipt af. Ito neemt de plek van de aanvoerder in. Krijgt AA Gent deze scheve situatie weer recht?