90'
Omri Gandelman
4 - 2
90'

De tweede helft was er te veel aan. Gent moest na de rust zijn meerdere erkennen in Chelsea, dat zijn absolute sterren vanavond niet nodig had. Op kousenvoeten klom de Premier League-ploeg na de rust naar een eenzame hoogte, al zorgden Watanabe en "usual suspect" Gandelman nog voor twee eerredders. Gent is een ervaring rijker, maar wel een droom armer na zijn Conference League-opener.

Chelsea - KAA Gent in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Tsuyoshi Watanabe geeft de Gentse supporters even hoop met de snelle aansluitingstreffer na de 2-0 van Neto, maar tien minuten later is het waakvlammetje weer gedoofd. Met een harde knal schenkt Christopher Nkunku Chelsea weer een veilige marge van twee goals.
  2. Man van de match
    Pedro Neto zorgde voor de aanvallende impulsen bij Chelsea. Met zijn snelheid en dribbelvaardigheid maakte de Portugees het de Gentse verdedigers knap lastig en hij kon ook zelf een goal meepikken.
  3. Opvallend
    KAA Gent is de eerste Belgische ploeg die erin geslaagd is om te scoren op Stamford Bridge. Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk kwamen ook al op bezoek bij Chelsea, maar keerden telkens met een nederlaag en zonder treffers huiswaarts.
één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Gent kan vroege tegengoal niet vermijden

Een absolute topaffiche om de vierde Conference League-campagne op rij mee af te trappen. KAA Gent besefte dat het boven zichzelf moest uitstijgen om wat rapen op Stamford Bridge en de bevestiging daarvan volgde na nog geen kwartier.

Moedryk schilderde de bal op het hoofd van Renato Veiga en die kopte Chelsea al vroeg op voorsprong. De belangrijkste klus leek daarmee gedaan voor de Londense club, want echt doorduwen voor een tweede goal deed Chelsea niet. Enkel Dewsbury-Hall zorgde nog even voor opwinding met een knal in het zijnet.

Pas na een halfuur kon Gent het éénrichtingsverkeer doorbreken en ook zelf eens voor dreiging zorgen, al was het schotje van Brown te slap om Jörgensen echt te bedreigen. Op aangeven van Ito deed Gudjohnsen het een pak beter, zijn schot scheerde nipt over doel.

Efficiënt Chelsea doet het hoogstnodige

Gent mocht dus blijven hopen op een stunt, maar de tweede helft begon rampzalig voor de bezoekers. Brown en Watanabe lieten zich in de openingsminuut meteen aftroeven door Neto en met een harde knal maakte die er vlak na de rust 2-0 van.

Een stevige opdoffer, maar Gent veerde amper vier minuten later weer recht. Gudjohnsen schudde een prima voorzet uit zijn sloffen en met een gekruiste kopbal bracht Watanabe Gent weer in de wedstrijd.

Of die illusie werd toch even opgewekt, want op het uur werd de hoop op een stunt weer doorprikt. Na een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Nkunku en die haalde hard uit. Recht op Roef, maar de bal ging via de doelman toch in doel.

Tien minuten later besliste Chelsea de wedstrijd. Mitrovic onderschepte een pass naar Nkunku, maar gaf zo de perfecte assist voor Dewsbury-Hall. Roef zat er opnieuw onvoldoende goed bij: 4-1.

In het slotkwartier ontsnapte Gent aan een nog zwaardere nederlaag. Disasi kwam aan de tweede paal nét te laat om een indraaiende voorzet van Neto in doel te verlengen.

Gent kon daarentegen zelf wél nog scoren in de slotminuten. De invallers maakten het verschil met Dean die de bal prima klaarlegde voor Gandelman en de Israëliër maakte het feilloos af. Gent keert zo huiswaarts met een logische nederlaag, al kon het een pandoering vermijden.

Bekijk de goals

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+5'

Een verdienstelijke wedstrijd, maar ook een logische nederlaag voor KAA Gent. Chelsea deelde meteen na de rust een stevige tik uit met de 2-0 van Neto. Gent veerde desondanks snel weer recht met de aansluitingstreffer van Watanabe. Toch diepte Chelsea de voorsprong op het uur opnieuw verder uit dankzij Nkunku en Dewsbury-Hall besliste de wedstrijd helemaal. In het slot kon Gandelman nog milderen voor Gent.

90+5'
,
90+5'

Geel voor Brown

Brown loopt in de extra tijd nog tegen een gele kaart aan. Hij wordt bestraft voor een overtreding op Dewsbury-Hall.

90+2'

Moedryk besluit voorlangs

Moedryk toonde zich erg bedrijvig in deze wedstrijd, maar een doelpunt is de Oekraïner niet gegund. Zijn botsend schot stuitert net voorlangs.

90+1'

90+1'

Gandelman valt in en pikt zijn goaltje nog mee

90'

Gandelman maakt er 4-2 van

De Gentse supporters mogen in de slotminuten nog eens juichen. Gandelman pikt zowaar nog zijn goaltje mee. Na een prima uitgespeelde aanval legt Dean de bal goed klaar voor de Israëliër en die werkt feilloos af.

85'

Araujo te onzorgvuldig

Gent probeert er toch nog iets van te maken in de slotfase. Weer ligt Brown aan de basis van een goede aanval. Hij zet zich goed door op links en legt breed voor Araujo, maar die besluit in één tijd naast. Hier was meer mee te doen.