UEFA Conference League klassement

Cercle BruggeFC Sankt Gallen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Arda Kardesler
stadion
Jan Breydelstadion

LIVE: Cercle is maatje te groot voor Sankt Gallen, Minda en Denkey zorgen voor dubbele voorsprong

 do 3 oktober 2024 19:13
  1. 3' - Doelpunt - Alan Minda (1 - 0)
  2. 21' - Geel - Lukas Görtler
  3. 23' - Geel - Flavio Nazinho
  4. 25' - Doelpunt - Kevin Denkey (2 - 0)
  5. 32' - Verv. Warleson door Maxime Delanghe
    UEFA Conference League - speeldag 1 - 03/10/24 - 18:46
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    3'
    Alan Minda
    3'
    Alan Minda
    1 - 0
    25'
    Kevin Denkey
    25'
    Kevin Denkey
    2 - 0

    De start van een verfrissend avontuur. Cercle Brugge opent zijn Conference League-campagne in eigen huis tegen Sankt Gallen. Coach Miron Muslic ziet de Europese bonus als een beloning voor het harde werk bij Cercle. Belonen de Belgen zichzelf opnieuw met een driepunter tegen de Zwitsers? Aftrap om 18.45 uur.

    Bekijk de goals:

    één abonnement verandert alles
    champions league + europa league + conference league
    vanaf 21,95€ per maand

    Fase per faselaatste update: 3 minuten geleden

    33'

    Het balbezit is zowaar in evenwicht in deze wedstrijd, maar dat geeft een vertekend beeld. Cercle was een pak doortastender in het eerste halfuur. Dankzij een sterke Ati-Zigi kon Sankt Gallen de averij beperken tot twee tegengoals.

    32'
    wissel
    31'

    Een pijnlijke grimas bij Warleson, hij kan nog amper stappen en heeft een draagbaar nodig. Het is een jammerlijke aftocht voor de doelman. Delanghe neemt zijn plek in doel in.

    29'

    Exit Warleson

    Het ziet er niet goed uit voor Warleson, hij heeft een blessure opgelopen aan zijn knie. Delanghe staat al klaar om in te vallen.

    28'

    Blessurezorgen voor Warleson?

    Warleson gaat samen met Görtler naar een hoge bal en komt dan slecht neer na een overtreding van de aanvoerder van Sankt Gallen. De Cercle-doelman heeft verzorging nodig.

    26'

    Denkey knalt de 2-0 mooi binnen

    26'

    Goal check

    De VAR komt nog even tussenbeide om na te gaan of er geen sprake was van buitenspel. Dat blijkt niet zo te zijn, het staat wel degelijk 2-0.

    25'

    Daar is de 2-0!

    Sankt Gallen kraakt dan toch onder de druk, Cercle heeft zijn verdiende 2-0-voorsprong te pakken! Van der Bruggen tikt de bal slim door naar Denkey en in de draai tikt die de bal knap buiten het bereik van Ati-Zigi.

    23'
    ,
    Cercle Brugge
    23'

    Nazinho deelt nu zelf de klappen uit. Hij haalt Faber onderuit en krijgt op zijn beurt geel.

    22'

    Het blijft een drukke avond voor Ati-Zigi. De doelman moet ingrijpen op een laag voorzet-schot van Minda.

    21'
    ,
    FC Sankt Gallen
    20'

    Geel voor Görtler

    Görtler kan Nazinho niet volgen en haalt hem dan maar onderuit. Het komt hem op de eerste gele kaart van de wedstrijd te staan.

    19'

    Ook Somers kan de score niet verdubbelen

    19'

    Ook Somers niet voorbij Ati-Zigi

    De kansen blijven elkaar in sneltempo opvolgen. Op aangeven van Nazinho is het nu Somers die kan uithalen, maar Ati-Zigi gaat goed plat. Cercle had hier al een mooie voorsprong kunnen hebben, maar het blijft bij 1-0.

    18'

    Akolo kopt naast

    Sankt Gallen blijft toch ook zijn kansen afdwingen, al krijgen de bezoekers hun pogingen wel niet tussen de palen. Akolo probeert het met een kopbal op een hoge voorzet, maar mikt naast.

    17'

    Bal van de lijn gehaald!

    Opnieuw krijgt Cercle een uitgelezen kans om de voorsprong uit te diepen. Görtler laat zich wel erg makkelijk aftroeven door Denkey en die haalt stevig uit. Faber kan zijn schot nog net voor de lijn wegwerken. Pech voor Cercle, Sankt Gallen ontsnapt.

    16'

    Weer net niet! Stifter van Denkey wordt net voor de lijn weggewerkt

    15'

    Görtler nog net afgeblokt

    Sankt Gallen komt ook nog eens gevaarlijk piepen in de zestien. Aanvoerder Görtler kan vrij uithalen, maar zijn schot wordt nog afgeblokt. Toch even een prangend moment voor de thuisploeg.

    13'

    Geweldige redding van de Zwitserse doelman, ook aan de overkant uitstekende kan

    13'

    Bijna 2-0!

    Cercle komt plots dicht bij de 2-0! Denkey kan van dichtbij uithalen, maar botst op een uitstekende reflex van Ati-Zigi en de doelman krabbelt tijdig overeind om ook de herneming van Minda te keren. Er wordt wel gevlagd voor buitenspel.

    10'

    Warleson komt veel te ver uit, Ravych is net op tijd terug

    9'

    Ravych als reddende engel

    Sankt Gallen heeft nog niks klaargemaakt in deze openingsminuten, maar pakt plots uit met een gevaarlijke counter na balverlies van Nazinho. Warleson komt erg ver uit op de doorgebroken Geubbels, maar die kan toch besluiten. Ravych kan de bal nog net voor het lege doel keren.

    3'

    Minda heeft maar 3 minuten nodig om de score te openen

    3'

    Minda schenkt Cercle droomstart!

    De wedstrijd is nog geen vijf minuten bezig of Cercle staat al op voorsprong! Na knap samenspel met Denkey ramt Minda de bal hoog in doel. Onhoudbaar voor Ati-Zigi. Een droomstart voor Cercle!

    1'

    Minda wordt al meteen een eerste keer diep gestuurd. Ati-Zigi, de doelman van Sankt Gallen, is bij de pinken en is net eerder bij de bal.

    1' eerste helft
    18:45

    Aftrap

    De Turkse scheidsrechter Arda Kardesler fluit de wedstrijd op gang. Kan Cercle de punten thuishouden?

    18:31

    Tweemaal winst in drie thuiswedstrijden

    Cercle speelde dit seizoen al drie Europese wedstrijden in het Jan Breydelstadion. Tegen Kilmarnock en Molde boekte het in de kwalificatiefase voor de Europa League telkens een zuinige 1-0-zege, maar drie keer op een rij thuis zegevieren lukte niet.

    In de play-offs van de Conference League ging Cercle voor eigen volk met 1-4 zelfs zwaar onderuit tegen Wisla Krakau, zonder gevolg weliswaar door de 1-6-winst in Polen. Kan het vanavond tegen Sankt Gallen wél opnieuw de punten thuishouden?
    18:23

    Geen goede repetitie voor Sankt Gallen

    Sankt Gallen is in eigen land een pak beter aan de competitie begonnen dan Cercle Brugge. Na 8 speeldagen prijkt het op de 5e plaats met 13 punten. Afgelopen zaterdag ging het op bezoek bij Yverdon-Sport FC  wel de boot in, de tweede nederlaag in de laatste drie competitiewedstrijden. Geen goede generale dus voor de confrontatie met Cercle.

    Leider in de Zwitserse Super League is FC Luzern, dat net als FC Zürich en FC Lugano 17 punten telt.
    18:11

    Terugkeer op Europees toneel

    Sankt Gallen moest een flinke weg afleggen om in de groepsfase van de Conference League te raken. Na twee succesvolle kwalificatierondes flirtte de Zwitserse club met de uitschakeling in de play-offs voor de Conference League tegen Trabzonspor. De Turken trokken uiteindelijk aan het kortste eind in de penaltyreeks.

    Sankt Gallen maakt na drie seizoenen zonder Europees voetbal zijn rentree op het Europese toneel. Het is zelfs al van het seizoen 2013-2014 dat het nog eens voorbij de kwalificatiefase raakte. In de groepsfase van de Europa League werden de Zwitsers toen vierde en laatste.
    18:00

    Ommekeer net op tijd?

    Na drie competitienederlagen op een rij kon Cercle zich vorige week enigszins herpakken. In de inhaalwedstrijd tegen KAA Gent hield het de punten thuis en enkele dagen later leek in het kelderduel tegen STVV een 6 op 6 in de maak, maar Cercle slikte in de slotminuten nog de gelijkmaker. Na 9 speeldagen staat Cercle pas 14e met 8 punten.
    18:00

    Historisch moment voor Cercle

    Bijzondere avond voor Cercle Brugge. Voor het eerst in zijn 125-jarig bestaan mag de Vereniging aantreden in de groepsfase van een Europese competitie.

    Molde hield de poort naar de Europa League gesloten voor Cercle, maar op weg naar de Conference League rekenden de Bruggelingen wel af met Wisla Krakau. Ondanks een ruime 1-6-overwinning in Polen speelde Cercle eind augustus wel nog met vuur in de terugwedstrijd. Het verloor toen met 1-4, maar hield dus net genoeg marge over om geschiedenis te schrijven.
    17:59
    De basisploeg van Sankt Gallen
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    17:53

    Vier wissels bij Cercle

    Vier wissels in de basis bij Cercle tegenover de competitiewedstrijd tegen STVV. Kakou, Agyekum, Erick en Olaigbe worden vervangen door Diakité, Minda, Magnée en Van der Bruggen.

    17:49
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    02/10/24
    21:42

    We zijn beloond voor ons harde werk, nu moeten we ervan proberen te genieten.

    Miron Muslic
    21:40

    Muslic popelt om te beginnen

    Voor Cercle wordt het de eerste Europese match sinds 1996, toen het in de achtste finales van de Beker voor bekerwinnaars zijn laatste internationale duel speelde.


    En dus kijkt de hele club uit naar de eerste match in de Conference League.


    "Eindelijk, we zijn er", lacht trainer Miron Muslic op de persconferentie. "We hebben hier vele maanden naartoe geleefd en van gedroomd." 


    "Ik herinner me de wedstrijd tegen Gent, vlak voor de play-offs vorig jaar. We wonnen met 1-2 en geloofden daarna dat we ons konden plaatsen voor Europa. We zijn beloond voor ons harde werk, nu moeten we ervan proberen te genieten."


    Muslic ziet in tegenstander Sankt-Gallen een ploeg die gelijkaardig is aan zijn eigen elftal. "Het is een atletische ploeg, die heel direct en verticaal kan voetballen. Ze kunnen met druk omgaan, maar die evengoed zelf opvoeren. Ik verwacht een intense wedstrijd. Beide teams hebben evenveel kans op de zege", aldus de T1.

    21:40 Vooraf