Cercle BruggeFC Sankt Gallen
Arda Kardesler
Jan Breydelstadion
5195

6-2 en hattrick van Denkey! Cercle Brugge leider in Conference League na galamatch tegen Sankt Gallen

do 3 oktober 2024 20:39
  1. 3' - Doelpunt - Alan Minda (1 - 0)
  2. 21' - Geel - Lukas Görtler
  3. 23' - Geel - Flavio Nazinho
  4. 25' - Doelpunt - Kevin Denkey (2 - 0)
  5. 32' - Verv. Warleson door Maxime Delanghe
  6. 43' - Doelpunt - Kevin Denkey (3 - 0)
  1. 54' - Doelpunt strafschop - Kevin Denkey (4 - 0)
  2. 58' - Doelpunt - Kevin Csoboth (4 - 1)
  12. 76' - Verv. Willem Geubbels door Jovan Milosevic
  13. 81' - Doelpunt - Felix Mambimbi (6 - 2)
UEFA Conference League - speeldag 1 - 03/10/24 - 18:46
3'
Alan Minda
3'
Alan Minda
1 - 0
25'
Kevin Denkey
25'
2 - 0
43'
43'
3 - 0
54'
54'
4 - 0
58'
Kevin Csoboth
4 - 1
58'
63'
Gary Magnée
63'
Gary Magnée
5 - 1
68'
Gary Magnée
68'
Gary Magnée
6 - 1
81'
Felix Mambimbi
6 - 2
81'

Beter kon de Conference League niet beginnen voor Cercle Brugge. In eigen huis liet het geen spaander heel van een bijzonder matig Sankt Gallen. Kevin Denkey kroonde zich tot matchwinnaar met een hattrick. Cercle klimt zo naar een voorlopige leidersplaats in het algemene klassement. De enige kanttekening: doelman Warleson en Nazinho vielen geblesseerd uit.

Cercle Brugge - Sankt Gallen in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Cercle Brugge legt de wedstrijd in een beslissende plooi met een doelpunt kort voor én na de rust. Denkey stuurt Sankt Gallen met een 3-0 achterstand en een pak kopzorgen de kleedkamer in en amper tien minuten na de rust beslist hij de wedstrijd vanaf de penaltystip, met zijn derde van de avond.
  2. Man van de match
    Kevin Denkey is dit seizoen nog wat op zoek naar zijn beste vorm, maar vanavond stak hij er weer met kop en schouders bovenuit. Met een assist en drie goals had de spits een groot aandeel in de Brugse droomavond.
  3. Opvallend
    Cercle speelde dit seizoen al vier Europese wedstrijden in het Jan Breydelstadion en won er daar drie van. Na Kilmarnock en Molde in de kwalificatiefase voor de Europa League bijt nu ook Sankt Gallen in het zand. Enkel Wisla Krakau kon op bezoek bij Cercle winnen. Met 1-4 zelfs, na een 1-6-thuisnederlaag weliswaar.

Droomdebuut voor Cercle

Cercle Brugge stond voor het eerst in zijn geschiedenis in de groeps/competitiefase van een Europese competitie, maar van plankenkoorts was geen sprake. Na nog geen drie minuten klom de vereniging al op voorsprong. Denkey vond Minda en die knalde de openingstreffer hoog in doel.

Cercle ontsnapte dankzij een ultieme ingreep van Ravych aan een snelle gelijkmaker, maar stapelde nadien de kansen op. Ati-Zigi hield zowel Minda als Denkey van de 2-0 en toen de doelman toch geklopt was op een stiftbal van Denkey bracht Faber redding op de lijn. Ook Somers raakte niet voorbij de doelman.

Na 25 minuten kraakte Sankt Gallen toch onder de druk. Van der Bruggen tikte de bal slim door naar Denkey en met een trap in de draai nam die Ati-Zigi te grazen.

Domper op de Brugse feestvreugde was het uitvallen van Warleson. De doelman had nauwelijks werk, maar kwam na een overtreding van Görtler slecht neer en blesseerde zijn knie.

Zijn vervanger Delanghe zag hoe Cercle met de rust in zicht de kloof nog wat verder uitdiepte. Op een prima voorzet van Minda werkte Denkey aan de eerste paal zijn tweede van de avond in één tijd in doel.

Hattrick voor Denkey, prachtgoal van Magnée

De Brugse feestavond ging onverminderd voort in de tweede helft. Denkey toonde zich eerst nog te zelfzuchtig in zijn jacht op een derde goal, maar had na tien minuten in de tweede helft toch zijn hattrick beet. Vanaf de penaltystip gaf hij Ati-Zigi weer het nakijken.

Enkele minuten later zag Cercle ook Nazinho geblesseerd uitvallen en daar profiteerde Sankt Gallen meteen van. Witzig benutte de extra ruimte en schotelde invaller Csoboth de 4-1 voor.

Meer dan een doekje voor het bloeden was het niet. Op het uur zette Magnée het mes zelfs nog wat dieper in de Zwitserse wonde met een prachtgoal. Hij krulde de bal wonderlijk mooi buiten het bereik van Ati-Zigi.

Bij Sankt Gallen ging het van kwaad naar erger. Na een knullige terugspeelbal op de doelman kreeg Cercle een onrechtstreekse vrije trap in de zestien. De thuisploeg speelde het perfect uit en met een fijnzinnig hakje maakte Magnée zijn tweede van de avond: 6-1.

Brunner maakte er meteen na zijn invalbeurt bijna 7-1 van, Faber kon de bal opnieuw nog net voor de lijn keren. In de slotfase kon Mambimbi nog tot 6-2 milderen voor Sankt Gallen, maar dat maakte de vreugde er niet minder om bij Cercle. De Bruggelingen hebben meteen hun visitekaartje afgegeven in de Conference League.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+5'

De eerste wedstrijd van Cercle in de competitiefase van de Conference League is op een droomavond uitgedraaid. 6-2, zowaar een tennisuitslag. Denkey was de uitblinker met drie goals en een assist, maar de mooiste goal kwam op naam van Magnée. Sankt Gallen, de huidige nummer vijf van de Zwitserse competitie, werd helemaal weggeblazen in het Jan Breydelstadion.

90+5'

Geen derde voor Sankt-Gallen, na schietkraam voor doel

90+4'

Bijna 6-3

Sankt Gallen komt nog bijzonder dicht bij de 6-3! Csoboth, Noah én Mambimbi. Allemaal kunnen ze op doel besluiten, maar alle drie zien ze ook hoe hun pogingen nog net afgeblokt worden.

90'

90'

Francis gaat het toch nog even proberen. De extra vier minuten zijn intussen ingegaan.

89'

Blessure voor Francis?

Na Warleson en Nazinho is Francis de volgende bij Cercle die met een blessure lijkt te kampen. Afwachten of hij zijn wedstrijd kan voortzetten. Cercle heeft zijn wissels wel allemaal opgebruikt.

89'

Brunner plaatst de bal niet zo goed als Magnée

89'

Brunner laat zich toch opmerken tijdens zijn invalbeurt. Hij kan zich centraal doorzetten, maar krijgt zijn schot vervolgens niet binnen het doelkader. Afspelen naar een ploegmaat was wellicht een betere optie geweest.

85'

De wedstrijd loopt stilaan op zijn laatste benen. Cercle heeft de schaapjes al lang op het droge, Sankt Gallen weet dat het in de andere wedstrijden zal moeten gebeuren.

82'

6-2: Sankt-Gallen sluipt een beetje dichterbij

81'

Delanghe moet zich tweede keer omdraaien

Sankt Gallen kan dan toch nog wat milderen. Mambimbi krijgt centraal te veel ruimte en geeft Delanghe het nakijken met een gekruist schot. Acht goals in het Jan Breydelstadion, wie had dat vooraf gedacht?

79'

Nog een kansje voor Sankt-Gallen

78'

Sankt Gallen kan zowaar nog eens wat tegengas geven. De bal wordt op een corner doorgekopt tot bij Vallci. Die besluit in één tijd voorlangs.

77'

Weer werkt een Zwitser de bal net op tijd van de doellijn

76'
75'

Bijna 7-1!

Niet te geloven, bijna staat het 7-1! Brunner staat amper op het veld en pakt bij zijn eerste balcontact meteen uit met een gevaarlijke kopbal op een corner. Faber kan de bal nog net voor de doellijn weghalen.