UEFA Conference League klassement

Cercle BruggeFC Sankt Gallen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Arda Kardesler
stadion
Jan Breydelstadion

Cercle Brugge kan niet wachten om Europa in te trekken: "Eindelijk zijn we er"

 wo 2 oktober 2024 21:43
      UEFA Conference League - speeldag 1 - 03/10/24 - 18:45

      De start van een verfrissend avontuur. Cercle Brugge opent zijn Conference League-campagne in eigen huis tegen Sankt Gallen. Coach Miron Muslic ziet de Europese bonus als een beloning voor het harde werk bij Cercle. Belonen de Belgen zichzelf opnieuw met een driepunter tegen de Zwitsers? Aftrap donderdag om 18.45 uur.

      Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

      21:42

      We zijn beloond voor ons harde werk, nu moeten we ervan proberen te genieten.

      Miron Muslic
      21:40

      Muslic popelt om te beginnen

      Voor Cercle wordt het de eerste Europese match sinds 1996, toen het in de achtste finales van de Beker voor bekerwinnaars zijn laatste internationale duel speelde.


      En dus kijkt de hele club uit naar de eerste match in de Conference League.


      "Eindelijk, we zijn er", lacht trainer Miron Muslic op de persconferentie. "We hebben hier vele maanden naartoe geleefd en van gedroomd." 


      "Ik herinner me de wedstrijd tegen Gent, vlak voor de play-offs vorig jaar. We wonnen met 1-2 en geloofden daarna dat we ons konden plaatsen voor Europa. We zijn beloond voor ons harde werk, nu moeten we ervan proberen te genieten."


      Muslic ziet in tegenstander Sankt-Gallen een ploeg die gelijkaardig is aan zijn eigen elftal. "Het is een atletische ploeg, die heel direct en verticaal kan voetballen. Ze kunnen met druk omgaan, maar die evengoed zelf opvoeren. Ik verwacht een intense wedstrijd. Beide teams hebben evenveel kans op de zege", aldus de T1.

      21:40 Vooraf