Young Boys ging alsnog met de overwinning aan de haal.

Met 2 goals in 5 minuten was supersub Batshuayi bijna de held van Galatasaray, maar strafschop stuurde alles nog in de war

wo 21 augustus 2024 23:00
GAL
0-1
YOU
  1. 3' - Doelpunt - Joël Monteiro (1 - 0)
  2. 23' - Geel - Abdülkerim Bardakci
  3. 26' - Geel - Jaouen Hadjam
  4. 29' - Geel - Sandro Lauper
  5. 32' - Verv. David von Ballmoos door Marvin Keller
  6. 43' - Geel - Cheikh Niasse
  7. 45+4' - Doelpunt - Joël Monteiro (2 - 0)
  8. 45+6' - Geel - Lucas Torreira
  1. 66' - Verv. Elias Jelert door Michy Batshuayi
  2. 66' - Doelpunt - Michy Batshuayi (2 - 1)
  3. 70' - Geel - Mohamed Ali Camara
  4. 72' - Doelpunt - Michy Batshuayi (2 - 2)
  5. 74' - Verv. Joël Monteiro door Meschack Elia
  6. 74' - Verv. Silvère Ganvoula door Cédric Itten
  7. 79' - Verv. Baris Alper Yilmaz door Léo Dubois
  8. 84' - Geel 2 - Abdülkerim Bardakci
  9. 86' - Doelpunt strafschop - Filip Ugrinic (3 - 2)
  10. 87' - Verv. Mauro Icardi door Berkan Kutlu
UEFA Champions League - speeldag 1 - 21/08/24 - 21:01
3'
Joël Monteiro
3'
1 - 0
45+4'
45+4'
2 - 0
66'
Michy Batshuayi
2 - 1
66'
72'
2 - 2
72'
86'
Filip Ugrinic
86'
3 - 2

Is er een betere supersub dan Michy Batshuayi? De Belgische invaller hielp Galatasaray met een dubbel doelpunt in amper vijf minuten uit een uitzichtloze situatie tegen Young Boys: van 2-0 naar 2-2. Maar een ultieme strafschop zou de Houdini-act van de Turken toch nog doorprikken, al werd de schade wel enorm beperkt.

Galatasaray was in zijn laatste voorronde van de Champions League torenhoog favoriet tegen BSC Young Boys, maar na amper drie minuutjes stond de ploeg van basisspeler Dries Mertens al met zijn voetjes op de grond.

Nonchalance of naïviteit? De Turken gaven een zee van ruimte weg en daar profiteerde Joël Monteiro - onthoud de naam - optimaal van.

Een toevalstreffer was het niet, want ook de rest van de eerste helft liet de thuisploeg zijn Turkse tegenstander allerminst in de wedstrijd komen. Vlak voor de rust schilderde een vrij onzichtbare Mertens de bal nog op het hoofd van Lucas Torreira, maar die mikte de beste kans op de handen van de doelman.

Pijnlijk, want diep in de toegevoegde tijd van de eerste helft toonde Joël Monteiro zich nog eens hyperefficiënt na een nieuw no-nonsenseaanval van de thuisploeg: 2-0.

Mertens moest tijdens de rust in de kleedkamer blijven, maar de absolute meesterzet van de Turkse trainer kwam pas in de 66e minuut. Toen bracht hij met Michy Batshuayi zijn andere Belg op het veld.

En of dat zou lonen ...

Nog geen minuut later zorgde de supersub al voor de aansluitingstreffer en een luttele vier minuten later schoof hij ook de 2-2 gelijkmaker loepzuiver binnen. Eigenhandig draaide hij het momentum in een mum van tijd om.

Oef, schade beperkt.

Al zou een late penalty alsnog het voordeel geven aan Young Boys voor de terugwedstrijd van volgende week: 3-2.

Fase per faselaatste update: 22 dagen geleden

90+5'
Cédric Itten (BSC Young Boys) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Berkan Kutlu (Galatasaray).
90+1'

89'
Berkan Kutlu (Galatasaray) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cédric Itten (BSC Young Boys).
88'
Hakim Ziyech (Galatasaray) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Filip Ugrinic (BSC Young Boys).
87'
86'

BSC Young Boys

Filip Ugrinic (BSC Young Boys) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
84'
84'
Strafschop voor Galatasaray. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
84'
De ref fluit een strafschop, Abdülkerim Bardakci (Galatasaray) heeft hands gemaakt.
82'
Darian Males (BSC Young Boys) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
81'
Mauro Icardi (Galatasaray) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Cédric Itten (BSC Young Boys) stond buitenspel.
79'
79'
Noah Persson (BSC Young Boys) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
79'
Darian Males neemt de hoekschop voor BSC Young Boys. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Filip Ugrinic neemt de hoekschop voor BSC Young Boys. Hij dropt de bal centraal voor doel.