88'
Matheus Nunes
88'
5 - 0

De Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Sparta Praag zal voor altijd herinnerd worden als die waarin Erling Haaland een fenomenaal doelpunt scoorde. De Noorse doelpuntenmachine plaatste hoog in de lucht met een achterwaartse kick de bal geweldig in doel. Hij stond er zelf van te kijken. Bekijk het kunststukje à la Zlatan Ibrahimovic hieronder.

Ibra heeft er een grote concurrent bij. Het Zweedse woelwater scoorde wel vaker met een karatekick, maar wat zijn Scandinavische collega vanavond uit zijn sloffen toverde is van zo mogelijk nog fraaier gehalte. Vooral door de hoogte waarop hij de bal pakte.

Die kreeg hij na een fraaie actie vanaf de rechterkant van Savio. Haaland sprong hoog en raakte de bal achterwaarts en met een stevige kick richting doel. Doelman Vindahl Jensen had er geen enkel verhaal tegen.

Het was de 2-0 net voor het uur. City was veruit de betere tegen Praag, maar dat resulteerde niet meteen in veel doelpunten. Na 3 minuten had Foden er 1-0 van gemaakt.

De 2-0, 3-0 (Stones) en 4-0 (Haaland) vielen binnen de 10 minuten. Op het eind zette Nunes nog een penalty om. City staat zo 3e in het grote klassement met 7 punten, op 2 punten van de ongeslagen leiders Aston Villa en Liverpool.

Er deden trouwens geen Belgen mee bij de thuisploeg. Van De Bruyne was gisteren al bekend dat hij nog niet speelklaar is, voor de aftrap meldde Guardiola ook de blessure van Doku.

Bekijk de karatekick (of is het taekwondokick) van Ibrahimovic in de MLS

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

90+3' tweede helft
90+2'
James McAtee (Manchester City) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Albion Rrahmani (Sparta Praag) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mateo Kovacic (Manchester City).
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Ángelo Preciado (Sparta Praag) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James McAtee (Manchester City).
89'
Vrije trap voor Sparta Praag. Manuel Akanji (Manchester City) hield Albion Rrahmani vast en dat had de scheidsrechter gezien.
88'
88'
88'

Matheus Nunes (Manchester City) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
87'
87'
Penalty voor Manchester City! Fout van Ángelo Preciado (Sparta Praag). Matheus Nunes (Manchester City) werd afgestopt.
81'
79'
Matheus Nunes (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ángelo Preciado (Sparta Praag).