UEFA Champions League - speeldag 3 - 22/10/24 - 21:00
29'
Dmytro Riznyk
29'
1 - 0

Geen heldenrol voor Leandro Trossard vanavond. Onze landgenoot wilde de partij tegen Sjachtar beslissen vanaf de stip, maar hij faalde. Arsenal was eerder wel al op voorsprong gekomen na een owngoal van doelman Riznyk. Het bleef uiteindelijk bij die ene lucky goal: 1-0.

De strafschopstippen leken deze avond wel vervloekt in de Champions League.

Stuani miste een penalty voor Girona in minuut 88, Stuttgart-speler Millot knalde zijn strafschop in minuut 86 op Juventus-doelman Perin.

Maar de man die de vloek als eerste mocht ondervinden, was Leandro Trossard. Hij wilde Sjachtar definitief uittellen vanaf de stip. Onze landgenoot besloot echter te slap door het midden en raakte de benen van doelman Riznyk.

Zo maakte de Oekraïense Sjachtar-goalie zijn knullige owngoal van in de eerste helft toch een beetje goed.

Martinelli zocht op het halfuur zijn rechter in de 16 en slaagde er ook in om zijn schot te wapenen. De poging spatte uiteen op de paal, maar Riznyk kreeg het leer daardoor op zijn hielen en de bal rolde alsnog binnen.

Een gelukje voor Arsenal, dat uiteindelijk volstond voor de zege vanavond. Want na de penaltymisser van Trossard leverde een slotoffensiefje van de bezoekers niets meer op.

Arsenal draait zo aardig mee bovenin, het pakte tot dusver 7 op 9. Dan raakt een penaltymisser toch al iets sneller vergeten.

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

90+6'
90+6'
Arsenal krijgt een vrije trap. Pedrinho (Shakhtar Donetsk) haalde Kai Havertz onderuit.
90+5'
Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op David Raya (Arsenal).
90+4'
Marlon Gomes (Shakhtar Donetsk) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
Pedrinho (Shakhtar Donetsk) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Pedrinho neemt de hoekschop voor Shakhtar Donetsk. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+2'
Redding van David Raya (Arsenal), die de bal al duikend kan pareren.
90+2'
Pedrinho (Shakhtar Donetsk) haalt uit...
90+2'
De poging wordt gered door Dmytro Riznyk (Shakhtar Donetsk). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+2'
Declan Rice (Arsenal) haalt uit...
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
89'
Declan Rice neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
87'
84'
Gabriel Martinelli (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yukhym Konoplia (Shakhtar Donetsk).