UEFA Champions League - speeldag 2 - 02/10/24 - 21:00
23'
Christos Tzolis
0 - 1
23'

Missie volbracht. Club Brugge heeft de match-van-moeten tegen Sturm Graz ook winnend afgesloten. Met dank aan een geweldige goal van Christos Tzolis in de eerste helft. Na rust liet blauw-zwart een tweede treffer liggen, maar knokte het zich wel met succes naar het laatste fluitsignaal. Zorgt deze eerste driepunter voor een boost in het vervolg van de Champions League?

Sturm Graz - Club Brugge in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Eén klasseflits halfweg de eerste helft. Het volstaat voor Club om de drie punten mee te graaien uit Klagenfurt. Met een heerlijke krul maakt Christos Tzolis vanavond het verschil voor blauw-zwart.
  2. Man van de match
    Een begeesterende wedstrijd met academisch voetbal was het niet in het Wörtherseestadion, maar Christos Tzolis zorgde wel voor één stilistisch hoogtepunt. Op aangeven van Onyedika krulde de Griekse spits de winning goal met een heerlijke trap via de paal in doel.
  3. Opvallend
    Sturm Graz bijt voor de derde keer in het zand tegen een Belgische tegenstander. In 1974 werd het in de eerste ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld door Antwerp en in het seizoen 2011-2012 gingen de Oostenrijkers twee keer onderuit tegen Anderlecht in de groepsfase van de Europa League. Ook in de Champions League zet die trend zich dus door.

Tzolis maakt het verschil met heerlijke klasseflits

Nog maar de tweede speeldag op het kampioenenbal en toch stond er in Klagenfurt al flink wat druk op de Brugse ketel. Om uitzicht te houden op Europese overwintering kon Club Brugge maar beter winnen tegen Sturm Graz, op papier de meest haalbare tegenstander in de eerste Champions League-fase.

Club Brugge begon dan ook met Sturm und Drang aan het duel met Sturm Graz. De thuisploeg werd meteen onder druk gezet en moest het balbezit aan Club laten, maar doelgevaar leverde dat Brugse overwicht niet op. Enkel op een lage knal van Tzolis moest doelman Scherpen even in actie komen.

Diezelfde Tzolis brak de wedstrijd halfweg de eerste helft open met een heerlijke treffer. Prima gelanceerd door Onyedika pakte de Griek uit met een gracieuze krul en via de paal verdween de bal enig mooi in doel.

Een stevig Oostenrijks antwoord bleef uit. Veel meer dan ongevaarlijke afstandsschoten van Yalcouyé en Kiteishvili had de onmondige thuisploeg niet te bieden. Club slaagde er op zijn beurt niet in om de voorsprong verder uit te diepen, kansen afdwingen bleef bijzonder lastig.

Club vergeet de wedstrijd te beslissen

Tien minuten na de rust kreeg Club die kans op de 0-2 wél. Tot twee keer toe zelfs. Tzolis mikte van dichtbij met zijn linker op Scherpen en een halve minuut later kreeg Jutgla rond de penaltystip een reuzenkans, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij de Nederlandse doelman.

Zo bleef het door de vruchteloze jacht op een tweede goal bij die krappe 0-1-voorsprong. Met enkele frisse spelers tussen de lijnen begon Sturm Graz steeds meer in zijn kansen te geloven. Mignolet kon een gevaarlijke voorzet van Horvat maar net wegwerken voor de neus van de vrijstaande Jatta.

Ook op een corner zorgde een kopbal van Chukwuani even voor Brugse nervositeit en Mignolet kwam nog eens in actie op een schot van Geyrhofer, maar Club écht doen wankelen lukte Sturm Graz niet.

Club liet wel na om de wedstrijd te beslissen. Een gekruist schot van Skoras ging nipt voorlangs en ook Vermant kon een snelle omschakeling niet afronden. Veel maakte het niet uit, want Club gaf de driepunter niet meer uit handen. Opdracht volbracht.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+5'

Club doet wat het moest doen: de volle buit pakken tegen Sturm Graz. De Belgische landskampioen was duidelijk sterker dan een onmondig Sturm Graz en boekte al bij al vlot zijn eerste overwinning in deze vernieuwde Champions League, ook al bleef de marge krap. Eén klasseflits van Christos Tzolis in de eerste helft bleek uiteindelijk wel voldoende.

90+4'
90+4'

Geel voor Gazibegovic

Gazibegovic raakt de bal, maar haalt ook Skoras onderuit. Ook hij loopt zo nog tegen geel aan.

90+1'

90'

Vermant afgeblokt

Club kan nog eens tegenprikken in de omschakeling. Vermant moet het slotakkoord vormen van een mooie combinatie, maar hij talmt te lang en zijn schot wordt afgeblokt. Al was de pass van Jashari ook niet perfect op maat.

88'

Mignolet nog eens aan de bak

De spanning stijgt opnieuw wanneer Geyrhofer na een knappe borstcontrole in één tijd uithaalt. Zijn schot zeilt naast, maar Mignolet neemt het zekere voor het onzekere en tikt de bal in hoekschop. Die komt Club zonder kleerscheuren door.

84'

Skoras voorlangs!

Skoras heeft in de tweede helft toch meer laten zien dan Skov Olsen in de eerste. De Pool pakt in de zestien uit met een gekruist schot en ziet zijn poging rakelings voorlangs gaan.

80'

Scherpen kan een afgeweken voorzet van Skoras nog net voor het overschrijden van de achterlijn klemmen, maar Club krijgt toch een corner. De voorzet gaat aan alles en iedereen voorbij en zo blijft de scheidsrechterlijke fout zonder gevolgen.

79'
77'
76'

Corner zorgt even voor nervositeit

Jatta gaat te makkelijk liggen in de zestien en claimt vruchteloos een strafschop. Een corner houdt Sturm Graz er wel aan over en daarop is het toch even schrikken voor Club. Horvat schildert de bal op het hoofd van Chukwuani, maar die kopt nog een eind naast.

74'
73'
,
73'

Geel voor Skoras

De gele kaarten volgen elkaar nu in sneltempo op. Ook Club komt nu in het boekje van scheidsrechter Aghayev. De invaller wordt bestraft voor een overtreding op Jatta.