Blessurezorgen rond Kevin De Bruyne na wissel tegen Inter, Guardiola: "Donderdag meer info"

4. 75' - Verv. Yann Bisseck door Benjamin Pavard
  5. 80' - Verv. Bernardo Silva door Jéremy Doku
  6. 82' - Verv. Hakan Çalhanoglu door Davide Frattesi
UEFA Champions League - speeldag 1 - 18/09/24 - 21:00

Alarmbelletje rond Kevin De Bruyne. De Rode Duivel blesseerde zich in de eerste helft tegen Inter. Eerst speelde de aanvoerder van Manchester City nog verder, maar tijdens de rust bleef KDB in de kleedkamer. Zonder de Rode Duivel kon de Engelse landskampioen niet meer tot scoren komen tegen Inter: 0-0.

Het zal toch niet?

Na heel wat blessurelast vorig seizoen lijkt Kevin De Bruyne ook nu weer niet gespaard te blijven van fysiek leed. De Rode Duivel incasseerde in de Champions League-opener van Manchester City tegen Inter schijnbaar een tik tegen zijn enkel van doelman Yann Sommer.

Meteen verscheen een pijnlijke grimas op het gezicht van KDB, die in overleg ging met de medische staf van City. De middenvelder speelde de eerste helft nog uit, maar bleef tijdens de rust in de kleedkamer.

Uit voorzorg? Dat moet later blijken. Pep Guardiola zei meteen na de wedstrijd tegenover de rechtenhouders dat hij "nog niet met de dokters gesproken had".

Op de persconferentie klonk het zo: "Ik zal donderdag meer info hebben. Of hij terug zal zijn tegen Arsenal (dit weekend, red.)? We zullen zien."

Geen goals in topaffiche

De mogelijke blessure van KDB was overigens het meest nieuwswaardige dat Manchester City - Inter bracht.

In de aantrekkelijke affiches tussen de landskampioenen vielen er namelijk geen goals. De bezoekers toonden zich defensief uiterst gedisciplineerd en wanneer City toch eens een gaatje vond, stond Sommer in de weg. Ook Inter kwam overigens nog dicht bij een winnende treffer via Darmian en Mkhitaryan.

Jeremy Doku viel tien minuten voor tijd in en zorgde met enkele stroomstoten nog voor een slotoffensief bij City, maar ook zonder succes.

Ook Haaland kon niet scoren.

Fase per faselaatste update: ongeveer 17 uur geleden

90+4'
Ilkay Gündogan (Manchester City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
Mehdi Taremi (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Akanji (Manchester City).
90+3'
Jéremy Doku (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Henrikh Mkhitaryan (Internazionale).
90+2'
Phil Foden neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
90+1'

89'
Alessandro Bastoni (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City).
89'
De poging wordt gered door Yann Sommer (Internazionale), die geen rebound weggeeft.
89'
De voorzet komt tot bij Ilkay Gündogan (Manchester City). Zijn kopbal gaat richting doel...
87'
De poging wordt gered door Yann Sommer (Internazionale). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
87'
Phil Foden (Manchester City) haalt uit...
86'
Rodri (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
De poging wordt gered door Ederson (Manchester City). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.