Rog
Juan Martínez Munuera
Allianz Arena
75000

9-2! Droomdebuut voor Kompany: Bayern München opent meteen met statement en recordzege tegen Dinamo Zagreb

di 17 september 2024 23:01
  1. 19' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (1 - 0)
  2. 33' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (2 - 0)
  3. 38' - Doelpunt - Michael Olise (3 - 0)
  1. 49' - Doelpunt - Bruno Petkovic (3 - 1)
  2. 50' - Doelpunt - Takuya Ogiwara (3 - 2)
  3. 57' - Doelpunt - Harry Kane (4 - 2)
  4. 61' - Doelpunt - Michael Olise (5 - 2)
  5. 62' - Verv. Marko Pjaca door Sandro Kulenovic
  6. 68' - Verv. Jamal Musiala door Thomas Müller
  7. 68' - Verv. Michael Olise door Leroy Sané
  8. 69' - Verv. Kim Min-jae door Eric Dier
  9. 73' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (6 - 2)
  10. 73' - Verv. Takuya Ogiwara door Arbër Hoxha
  11. 73' - Verv. Ronaël Pierre-Gabriel door Dario Špikic
  12. 77' - Geel - Stefan Ristovski
  13. 78' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (7 - 2)
  14. 78' - Verv. Martin Baturina door Arijan Ademi
  15. 81' - Verv. Raphaël Guerreiro door Leon Goretzka
  16. 85' - Doelpunt - Leroy Sané (8 - 2)
  17. 90+2' - Doelpunt - Leon Goretzka (9 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 17/09/24 - 21:00
19'
Harry Kane
19'
Harry Kane
1 - 0
33'
Raphaël Guerreiro
33'
2 - 0
38'
Michael Olise
38'
3 - 0
49'
Bruno Petkovic
3 - 1
49'
50'
Takuya Ogiwara
3 - 2
50'
57'
Harry Kane
57'
Harry Kane
4 - 2
61'
61'
5 - 2
73'
Harry Kane
73'
Harry Kane
6 - 2
78'
Harry Kane
78'
Harry Kane
7 - 2
85'
Leroy Sané
85'
Leroy Sané
8 - 2
90+2'
Leon Goretzka
90+2'
9 - 2

Ambiance in de Allianz Arena. Bayern München bulldozerde in eigen huis over Dinamo Zagreb tijdens hun Champions League-opener. Zo kreeg ook Vincent Kompany zijn knaldebuut op het kampioenenbal: 9-2. Een recordzege mede te danken aan "MVP" Harry Kane, die zich met vier doelpunten tot de Engelse topschutter aller tijden kroonde.

"10! 10! 10!" - weergalmde in de Allianz Arena.

Jawohl, Vincent Kompany heeft zijn droomdebuut gekregen als coach op het kampioenenbal.

In eigen huis toonde FC Bayern München zich heer en meester tegen Dinamo Zagreb. Getuige: na een kwartier had het al 2-0 moeten staan voor de thuisploeg, maar zowel de goal van Musiala als die van Gnabry werd afgekeurd.

Harry Kane to the rescue: vanaf de stip brak de Engelse spits dan toch de ban voor Bayern - het zou de voorbode van een doelpuntenrijke partij betekenen.

En, spoiler: het zou deze avond lang niet de laatste elfmetergoal van Kane worden. Integendeel.

Maar eerst was het nog de beurt aan Raphaël Guerreiro, die de overmacht van de thuisploeg in de verf zette met een absolute beauty voor Bayern. De thuisploeg tikte Dinamo helemaal tureluurs tijdens een tegenaanval: 0-2.

Zelfs Kompany kon zijn ogen even niet geloven.

En voor de rust gunde nieuwkomer Michael Olise zijn coach nog wat extra gemoedsrust toen hij eenzaam de 3-0 tegen het net mocht prikken.

Boeken toe?

Zo simpel was het toch niet. Net na de rust deed Dinamo Bayern nog even bibberen. Met twee goals in evenveel minuten herleefden de bezoekers plots.

Toch zou het slechts een voetnoot betekenen in de galawedstrijd van de Duitse grootmeesters. Harry Kane zette al snel orde op zaken met zijn tweede, derde en zelfs vierde treffer van de avond.

Met een hattrick vanaf de stip en een echte spitsengoal kroonde hij zich vanavond op het Champions League-toneel tot de Engelse topschutter aller tijden. Een extra gouden randje aan deze glansrijke wedstrijd.

Met 33 doelpunten op het kampioenenbal gaat de ex-Tottenhammer Wayne Rooney, goed voor 30 CL-goals, voorbij. Kane zit aan 53 doelpunten in 50 duels voor Bayern.

Michael Olise (met zijn tweede), Leroy Sané en verloren zoon Leon Goretzka zorgden uiteindelijk voor de recordzege van 9-2. Een statement.

Voor het eerst sinds de invoering van de Champions League scoorde een formatie 9 keer. Al deden sommige teams, waaronder ook Bayern, dat ook al in de oude Europabeker.

Fase per faselaatste update: 1 dag geleden

90+5'
Harry Kane (FC Bayern München) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'

Joshua Kimmich (FC Bayern München) schildert een voorzet op het hoofd van Leon Goretzka en die kopt de 9 - 2 tegen het net.
90+1'
De poging wordt gered door Ivan Nevistic (Dinamo Zagreb), die geen rebound weggeeft.
90'
Serge Gnabry (FC Bayern München) haalt uit...
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Serge Gnabry (FC Bayern München), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
89'
Vrije trap voor Dinamo Zagreb. Dayot Upamecano (FC Bayern München) hield Bruno Petkovic vast en dat had de scheidsrechter gezien.
88'
Eric Dier (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sandro Kulenovic (Dinamo Zagreb).
85'

Leroy Sané kan scoren voor FC Bayern München. De assist komt op naam van Thomas Müller.
85'
Vrije trap voor FC Bayern München. Dario Špikic (Dinamo Zagreb) hield Alphonso Davies vast en dat had de scheidsrechter gezien.
84'
Joshua Kimmich staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor FC Bayern München.
83'
Leon Goretzka (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb).
81'
Bij FC Bayern München wordt de hoekschop genomen door Joshua Kimmich. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.