Ga naar de inhoud
Osimhen scoort de 1-1 tegen Barcelona.

Osimhen wist flits van Lewandowski uit in voorzichtige clash tussen Napoli en Barcelona

 wo 21 februari 2024 22:50
BAR
einde
3-1
NAP
  1. 16' - Geel - Frenkie de Jong
  1. 60' - Doelpunt - Robert Lewandowski (0 - 1)
  2. 68' - Verv. Jens Cajuste door Hamed Traorè
  3. 68' - Verv. Chvitsja Kvaratschelia door Jesper Lindström
  4. 75' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
  5. 76' - Verv. Victor Osimhen door Giovanni Simeone
  6. 76' - Verv. Matteo Politano door Giacomo Raspadori
  7. 76' - Geel - Iñigo Martínez
  8. 78' - Geel - Andreas Christensen
  9. 80' - Verv. Lamine Yamal door Raphinha
  10. 86' - Verv. Andreas Christensen door Oriol Romeu
  11. 86' - Verv. Pedri door João Félix
UEFA Champions League - speeldag 1 - 21/02/24 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
60'
Robert Lewandowski
0 - 1
Robert Lewandowski
60'
75'
Victor Osimhen
75'
Victor Osimhen
1 - 1

Alles te bepalen in de terugmatch. Napoli en Barcelona zien hun voorzichtige aanpak resulteren in een billijk gelijkspel. De Catalanen domineerden de eerste helft zonder zich te belonen. Daar zorgde een flits van Pedri en Lewandowski op het uur wel voor. Het signaal voor Osimhen om zich te laten gelden met de 1-1 na het betere beukwerk. 

"We moeten rekening houden dat er nog een terugmatch is in Barcelona."
Van de persconferentie kon iemand die tussen de lijnen las al afleiden dat Xavi geen gekkigheden wilde zien van zijn Barcelona in Napels.


De behoudende opstelling met 5 verdedigers zette die stelling ook kracht bij. Niet dat Napoli - dat niet kon rekenen op Ngonge (blessure) en Dendocker (niet op Europese lijst) - uitpuilde van vertrouwen na de trainerswissel eerder deze week.


Barça voelde al snel dat het baas was in Zuid-Italië en versierde de beste kansen in tien wervelende minuten. Meret ging knap plat op een kans van Lewandowski, ook schoten van kindster Yamal en ervaren rot Gundogan werden geweerd.


Bij de tweede grote mogelijkheid van de Poolse spits, moest de doelman zich wel gewonnen geven. Robert Lewandowski draaide, zocht ruimte en vuurde een kogel af naar de benedenhoek. Goed voor de verdiende voorsprong in een overigens voorzichtige partij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De prikkel die een noodlijdend Napoli nodig had.

 

Niet altijd even technisch verzorgd, maar wel met veel overgave begon het aan zijn eigen belegering van het Barcelonese doel.

 

Aanspeelpunt bij uitstek, Osimhen, werd op alle mogelijke manieren gezocht in de hoop dat de bal wel eens goed zou vallen.

 

Dat deed hij ook een kwartier voor tijd. De ex-spits van Charleroi verwijderde verdediger Martinez van zijn lichaam als een vervelende vlieg en knalde de gelijkmaker overhoeks binnen.

 

Een stand waar beide ploegen mee konden leven, al kroonde Gundogan zich bijna nog tot matchwinnaar met een krul die het zijnet streelde. 

 

1-1 na een voorzichtige pot voetbal, de profetische woorden van Xavi worden werkelijkheid: in Barcelona zal het moeten gebeuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:

Fase per fase

22:52

Alles te bepalen in Barcelona: 1-1

Een klasseflits van Lewandowski en het betere beukwerk van Osimhen. Dat zorgt voor een 1-1 na een voorzichtige partij tussen Napoli en Barcelona. De eerste helft was voor de Catalanen, de thuisploeg zette zijn voet naast die van Xavi en co na de pauze. Geen van beide ploegen is echt ontevreden bij deze stand: in Barcelona volgt de beslissing.

90+5' tweede helft
90+4'

Gundogan mist winnende treffer!

Met zijn linker plaatst Gundogan nog een ultieme poging net naast. Barcelona had zowaar met de zege aan de haal kunnen gaan.

90+2'

Cancelo rukt op langs de linkerflank. Zijn voorzet met links is net te hoog voor Koundé. In de herneming probeert Barcelona het met de splijtende pass, maar wijken doet Napoli niet.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Barcelona lijkt vrede te nemen met een gelijkspel in Zuid-Italië. Meer dan bikkelen op het middenveld is er niet meer vertoond de afgelopen minuten.

86'
wissel
86'
84'

Gebibber bij Barcelona

Napoli versiert drie hoekschoppen op rij. Die worden weifelend verwerkt bij Barcelona. Anguissa buffelt de derde mogelijkheid maar net naast.

82'

Lindström duikt de diepte in en ontvangt de bal van Raspadori. De alarmbellen gaan af bij Barcelona, waarna geen risico wordt genomen in het wegwerken.

80'
wissel
80'
80'

Lamine Yamal - de jongste speler ooit in de knock-outfase van de Champions League - gaat naar de kant. De sprankel kwam er niet meer uit in de tweede helft, Raphinha is zijn vervanger.

79'

Napoli ruikt bloed. Het versiert een vrije trap op een plek waar de specialist stiekem van droomt. Helaas voor de thuisploeg eindigt de poging tegen de Catalaanse muur.

78'
76'
FC Barcelona