Ga naar de inhoud
Benzema doet het opnieuw voor Real Madrid.

Real wint ook return tegen Liverpool dankzij treffer Benzema én sterke partij Courtois

 wo 15 maart 2023 22:15
Real Madrid
einde
1-0
Liverpool
LIV
einde
2-5
RMA
    1. 57' - Verv. Diogo Jota door Harvey Elliott
    2. 57' - Verv. Darwin Núñez door Roberto Firmino
    3. 73' - Verv. James Milner door Alex Oxlade-Chamberlain
    4. 78' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
    5. 82' - Verv. Luka Modric door Dani Ceballos
    6. 82' - Verv. Karim Benzema door Rodrygo
    7. 84' - Verv. Vinícius Júnior door Marco Asensio
    8. 84' - Verv. Toni Kroos door Aurélien Tchouaméni
    9. 86' - Verv. Dani Carvajal door Lucas Vázquez
    10. 90+1' - Verv. Andrew Robertson door Kostas Tsimikas
    11. 90+1' - Verv. Cody Gakpo door Fabio Carvalho
    12. 90+4' - Geel - Kostas Tsimikas
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 15/03/23 - 21:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    78'
    Karim Benzema
    78'
    Karim Benzema
    1 - 0

    Geen mirakel in Madrid. Real verzekerde na de ruime zege in Liverpool vlot de kwalificatie voor eigen publiek. Grote uitblinkers waren doelmannen Thibaut Courtois en Alisson Becker met een handvol knappe saves. Die laatste moest zich een kwartier voor tijd toch gewonnen geven toen Karim Benzema voor hem opdook. De Koninklijke tankte zo nog wat extra vertrouwen voor de Clasico.

    Real Madrid - Liverpool in een notendop:

    • Sleutelmoment: Na enkele minuten biedt Salah Nunez al een grote kans aan, maar oog in oog met Courtois besluit de Uruguayaan slap op de Rode Duivel. Een vroege goal had de vlam in de pijp kunnen doen slaan voor Liverpool, maar de Engelse club kwam nooit in de buurt van een mirakel.

    • Man van de match: Met Alisson Becker verdwijnt een uitstekende doelman uit het kampioenenbal. De Braziliaanse doelman leek de enige die er nog in geloofde bij Liverpool. Hij pakte uit met fenomenale reddingen op pogingen van Vinicius, Camavinga en Valverde.

    • Opvallend: Real Madrid komt voor het derde opeenvolgende seizoen als winnaar uit een confrontatie met Liverpool in de Champions League. Twee jaar geleden versloeg het Liverpool in de kwartfinales en vorig jaar waren de Madrilenen in de finale te sterk voor de Engelse club.

    Alisson en Courtois houden de 0 op het scorebord

    De onwaarschijnlijke ommekeer in de Champions League-finale van 2005 tegen Milan en de historische remontada tegen Barcelona in de halve finales vier jaar geleden. Liverpool zorgde al eerder voor straffe comebacks op het kampioenenbal en hoopte op een nieuwe stunt na de 2-5-thuisnederlaag tegen Real Madrid.

    Op Anfield eisten Courtois en Alisson de aandacht op met elk een flater, in Bernabéu speelden ze zich in de kijker met enkele knappe reddingen in de eerste helft.  Courtois hield Nunez met een beenveeg van een vroege goal, Alisson pakte uit met een miraculeuze reflex toen Vinicius van dichtbij kon besluiten.

    De Braziliaanse doelman hield Liverpool halfweg de eerste helft nogmaals overeind. Met zijn vingertoppen kon hij een verre knal van Camavinga nog net tegen de lat duwen. Even later zag hij een afstandsschot van Modric rakelings over diezelfde lat zoeven.

    Real nam dan wat gas terug en zo kon Liverpool in de wedstrijd komen. Opnieuw was het Nunez die Courtois het vuur aan de schenen legde met een plaatsbal, maar de Rode Duivel had een prima redding paraat. Ook Gakpo beet ondanks een goed schot zijn tanden stuk op Courtois.

    Benzema geeft makkelijke kwalificatie nog wat glans

    Zo goed de eerste helft was, zo slap was de tweede. Bij Real dachten ze al aan de Clasico van komende zondag in Barcelona, bij Liverpool leek het geloof in een mirakel helemaal weg. 

    Het weinige doelgevaar kwam nog van de thuisploeg. Na balverlies bij Liverpool stond Valverde plots oog in oog met Alisson, maar hij mikte pal op de Braziliaanse doelman. Het zat de Uruguayaan niet mee, tien minuten later kopte hij na een klasseflits van Modric van dichtbij over.

    Twintig minuten voor het einde liet Benzema op aangeven van Vinicius een zeldzame misser noteren. Tien minuten later was het wél raak voor Mr. Champions League, al verdiende de goal geen schoonheidsprijs. Al vallend kreeg Vinicius de bal nog net tot bij Benzema en die trof van dichtbij makkelijk raak.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    90+5'

    Einde

    Geen mirakel voor Liverpool. De Engelse club kwam bijzonder bleek voor de dag in Bernabéu en kon Real nooit aan het wankelen brengen na de 2-5-nederlaag op Anfield. De thuisploeg stootte uiteindelijk zelfs nog met een nieuwe zege door naar de kwartfinales, dankzij een frommelgoal van Benzema.

    90+4'
    90+4'

    Geen penalty

    De bal botst eerst op de knie van Tsimikas en landt vervolgens op zijn arm. Dat ziet ook scheidsrechter Felix Zwayer op de beelden. Geen penalty.

    90+2'

    Penalty check

    In de extra tijd komt Real nog eens gevaarlijk opzetten. De bal wordt door Vazquez goed teruggelegd tot bij Rodrygo. Die haalt uit, maar zijn schot wordt afgeblokt door Tsimikas. Bij Real claimen ze hands. We krijgen een penalty check van de VAR.

    90+1'
    90'

    2 - extra time

    Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    86'
    84'

    Ze blijven maar wisselen bij Real. Ook Vazquez mag nog enkele minuten komen meedoen. Hij neemt de plaats in van Carvajal.

    84'

    Ook Vinicius en Kroos mogen gaan rusten. Zij worden bij Real vervangen door Asensio en Tchouameni.

    84'
    83'

    Liverpool knutselt zowaar nog eens een doelpoging in elkaar. Elliott waagt zijn kans met een afstandsschot, pal op Courtois.

    82'
    wissel
    82'
    wissel
    82'

    Applaus voor Benzema en Modric. Zij worden bij Real naar de kant gehaald voor Ceballos en Rodrygo.

    81'