Ga naar de inhoud
Osimhen kopt raak net voor de rust.

Napoli zet de puntjes op de i tegen Frankfurt: Osimhen opnieuw van goudwaarde met dubbel doelpunt

 wo 15 maart 2023 22:25
EIN
einde
0-2
NAP
 1. 26' - Geel - Evan N'Dicka
 2. 32' - Geel - Christopher Lenz
 3. 45+2' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 0)
 1. 53' - Doelpunt - Victor Osimhen (2 - 0)
 2. 62' - Verv. Ansgar Knauff door Faride Alidou
 3. 64' - Doelpunt strafschop - Piotr Zielinski (3 - 0)
 4. 65' - Geel - Mario Götze
 5. 66' - Verv. Kim Min-jae door Juan Jesus
 6. 67' - Verv. Matteo Politano door Hirving Lozano
 7. 67' - Verv. Christopher Lenz door Philipp Max
 8. 74' - Verv. Chvitsja Kvaratschelia door Eljif Elmas
 9. 74' - Verv. Piotr Zielinski door Tanguy N'Dombele
 10. 74' - Verv. Sebastian Rode door Kristijan Jakic
 11. 77' - Geel - Juan Jesus
 12. 81' - Verv. Victor Osimhen door Giovanni Simeone
UEFA Champions League - speeldag 2 - 15/03/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
45+2'
Victor Osimhen
45+2'
Victor Osimhen
1 - 0
53'
Victor Osimhen
53'
Victor Osimhen
2 - 0
64'
Piotr Zielinski
64'
Piotr Zielinski
3 - 0

Napoli heeft ook in Europa zijn meerdere nog niet gevonden. De autoritaire leider van de Serie A kon opnieuw rekenen op Victor Osimhen, die de Italianen met twee treffers op weg naar de overwinning zette. Piotr Zielinski maakte het vanaf de penaltystip af. Napoli is zo de derde Italiaanse ploeg die naar de kwartfinales van de Champions League mag.

Napoli - Eintracht Frankfurt in een notendop:

 • Sleutelmoment: Als er nog een sprankeltje hoop was bij Eintracht Frankfurt na de heenwedstrijd, dan kopte Victor Osimhen die net voor de rust aan diggelen. De Duitsers konden nadien op geen enkel moment nog een vuist maken.
 
 • Man van de match: Victor Osimhen zette zijn bloedvorm vanavond nog eens extra in de verf met een tweeklapper. Eerst klom de Nigeriaanse spits bijzonder hoog om het leer overhoeks binnen te koppen. In de tweede helft stond hij op de goede plek om de 2-0 binnen te tikken. Osimhen zit zo in 28 wedstrijden aan 23 doelpunten.
 
 • Opvallend: Napoli weet zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de kwartfinales van het Kampioenenbal. Met ook nog de titel in de Serie A in het verschiet, wordt het een onvergetelijk seizoen voor de Napolitanen. 

Napoli mept Eintracht Frankfurt knock-out

De kwalificatie van Napoli kwam vanavond op geen enkel moment nog in gevaar. Het was zelfs de thuisploeg dat het best uit de startblokken schoot met een eerste poging van Politano. Eintracht Frankfurt zette daar een kopbal van Borré tegenover. 

 

Daarna was het toch Napoli dat de bovenhand nam met bij tijd en wijlen fraai eentijdsvoetbal. Kvaratschelia ging op zoek naar de openingstreffer, maar botste tot twee keer toe op doelman Trapp.


Dan had Victor Osimhen meer succes. Politano slingerde het leer eens voor doel en daar stond de gemaskerde spits klaar. Osimhen liet zijn geweldige sprongkracht bewonderen en kopte de 1-0 meesterlijk in doel. Air force Victor.


Het kalf was dan ook helemaal verdronken voor de bezoekers die maar weinig in elkaar wisten te knutselen. De 2-0 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker en die viel dan ook. Politano legde het leer breed op Di Lorenzo die er Osimhen uitpikte. De voormalige spits van Charleroi moest er maar zijn voet tegen zetten.


En de avond werd nog mooier voor de talrijk aanwezige fans in het Stadio Diego Armando Maradona. Sow was te laat met zijn ingreep op Zielinski zodat Napoli nog een strafschop kreeg. 

 

Diezelfde Zielinski trapte het leer door het midden: 3-0. De Napolitanen mogen vrijdag in hun zetel uitkijken naar een droomaffiche in de kwartfinales van de Champions League. 

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+2'

Einde

Het zit erop. Napoli heeft voor het eerst in de geschiedenis een ticket voor de kwartfinales van de Champions League beet. Het stuurt vanavond Eintracht Frankfurt met droge 3-0-cijfers naar huis. Osimhen en Zielinski scoorden nog in de tweede helft. 

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

Eintracht Frankfurt heeft vanavond eigenlijk op geen enkel moment een vuist kunnen maken tegen Napoli. De kwalificatie is dan ook zeker verdiend te noemen voor de Italianen. 

82'

Applauswissel Osimhen

We gaan de laatste tien minuten in en die zijn toch overbodig. Victor Osimhen krijgt dan maar een applauswissel van zijn coach. Iedereen recht op de banken van het Stadio Diego Armando Maradona. 

77'
74'
wissel
74'

Game over, dat beseft Spalletti ook maar al te goed. Hij gaat wisselen en brengt Elmas en Ndombélé nog tussen de lijnen. Onder meer Kvaratschelia mag gaan rusten. 

67'
wissel
67'
66'
65'

Zielinski maakt er 3-0 van!

Zielinski zet zich achter de bal en werkt het koelbloedig af. Trapp kiest een hoek en Zielinski schiet het leer in het midden. Het wordt zo een wel heel mooie avond voor de Napolitanen. 

65'
Eintracht Frankfurt