Napoli zet de puntjes op de i tegen Frankfurt: Osimhen opnieuw van goudwaarde met dubbel doelpunt

 1. 45+2' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 0)
 2. 32' - Geel - Christopher Lenz
 3. 26' - Geel - Evan N'Dicka
 1. 81' - Verv. Victor Osimhen door Giovanni Simeone
 2. 77' - Geel - Juan Jesus
 3. 74' - Verv. Sebastian Rode door Kristijan Jakic
 4. 74' - Verv. Piotr Zielinski door Tanguy N'Dombele
 5. 74' - Verv. Chvitsja Kvaratschelia door Eljif Elmas
 6. 67' - Verv. Christopher Lenz door Philipp Max
 7. 67' - Verv. Matteo Politano door Hirving Lozano
 8. 66' - Verv. Kim Min-jae door Juan Jesus
 9. 65' - Geel - Mario Götze
 10. 64' - Doelpunt strafschop - Piotr Zielinski (3 - 0)
 11. 62' - Verv. Ansgar Knauff door Faride Alidou
 12. 53' - Doelpunt - Victor Osimhen (2 - 0)
45+2'goalVictor Osimhen1 - 0
53'goalVictor Osimhen2 - 0
64'penalty goalPiotr Zielinski3 - 0

Napoli heeft ook in Europa zijn meerdere nog niet gevonden. De autoritaire leider van de Serie A kon opnieuw rekenen op Victor Osimhen, die de Italianen met twee treffers op weg naar de overwinning zette. Piotr Zielinski maakte het vanaf de penaltystip af. Napoli is zo de derde Italiaanse ploeg die naar de kwartfinales van de Champions League mag.

Napoli - Eintracht Frankfurt in een notendop:

 • Sleutelmoment: Als er nog een sprankeltje hoop was bij Eintracht Frankfurt na de heenwedstrijd, dan kopte Victor Osimhen die net voor de rust aan diggelen. De Duitsers konden nadien op geen enkel moment nog een vuist maken.
 
 • Man van de match: Victor Osimhen zette zijn bloedvorm vanavond nog eens extra in de verf met een tweeklapper. Eerst klom de Nigeriaanse spits bijzonder hoog om het leer overhoeks binnen te koppen. In de tweede helft stond hij op de goede plek om de 2-0 binnen te tikken. Osimhen zit zo in 28 wedstrijden aan 23 doelpunten.
 
 • Opvallend: Napoli weet zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de kwartfinales van het Kampioenenbal. Met ook nog de titel in de Serie A in het verschiet, wordt het een onvergetelijk seizoen voor de Napolitanen. 

Napoli mept Eintracht Frankfurt knock-out

De kwalificatie van Napoli kwam vanavond op geen enkel moment nog in gevaar. Het was zelfs de thuisploeg dat het best uit de startblokken schoot met een eerste poging van Politano. Eintracht Frankfurt zette daar een kopbal van Borré tegenover. 

 

Daarna was het toch Napoli dat de bovenhand nam met bij tijd en wijlen fraai eentijdsvoetbal. Kvaratschelia ging op zoek naar de openingstreffer, maar botste tot twee keer toe op doelman Trapp.


Dan had Victor Osimhen meer succes. Politano slingerde het leer eens voor doel en daar stond de gemaskerde spits klaar. Osimhen liet zijn geweldige sprongkracht bewonderen en kopte de 1-0 meesterlijk in doel. Air force Victor.


Het kalf was dan ook helemaal verdronken voor de bezoekers die maar weinig in elkaar wisten te knutselen. De 2-0 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker en die viel dan ook. Politano legde het leer breed op Di Lorenzo die er Osimhen uitpikte. De voormalige spits van Charleroi moest er maar zijn voet tegen zetten.


En de avond werd nog mooier voor de talrijk aanwezige fans in het Stadio Diego Armando Maradona. Sow was te laat met zijn ingreep op Zielinski zodat Napoli nog een strafschop kreeg. 

 

Diezelfde Zielinski trapte het leer door het midden: 3-0. De Napolitanen mogen vrijdag in hun zetel uitkijken naar een droomaffiche in de kwartfinales van de Champions League. 

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 92. Einde. Het zit erop. Napoli heeft voor het eerst in de geschiedenis een ticket voor de kwartfinales van de Champions League beet. Het stuurt vanavond Eintracht Frankfurt met droge 3-0-cijfers naar huis. Osimhen en Zielinski scoorden nog in de tweede helft.  .
 3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 4. tweede helft, minuut 89. Eintracht Frankfurt heeft vanavond eigenlijk op geen enkel moment een vuist kunnen maken tegen Napoli. De kwalificatie is dan ook zeker verdiend te noemen voor de Italianen.  .
 5. tweede helft, minuut 82. Applauswissel Osimhen. We gaan de laatste tien minuten in en die zijn toch overbodig. Victor Osimhen krijgt dan maar een applauswissel van zijn coach. Iedereen recht op de banken van het Stadio Diego Armando Maradona.  .
 6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Napoli, Giovanni Simeone erin, Victor Osimhen eruit
 7. Gele kaart voor Juan Jesus van Napoli tijdens tweede helft, minuut 77
 8. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Kristijan Jakic erin, Sebastian Rode eruit
 9. tweede helft, minuut 74. Game over, dat beseft Spalletti ook maar al te goed. Hij gaat wisselen en brengt Elmas en Ndombélé nog tussen de lijnen. Onder meer Kvaratschelia mag gaan rusten.  .
 10. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Napoli, Tanguy N'Dombele erin, Piotr Zielinski eruit
 11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Napoli, Eljif Elmas erin, Chvitsja Kvaratschelia eruit
 12. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Philipp Max erin, Christopher Lenz eruit
 13. tweede helft, minuut 67.
 14. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Napoli, Hirving Lozano erin, Matteo Politano eruit
 15. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Napoli, Juan Jesus erin, Kim Min-jae eruit
 16. tweede helft, minuut 65. Zielinski maakt er 3-0 van! Zielinski zet zich achter de bal en werkt het koelbloedig af. Trapp kiest een hoek en Zielinski schiet het leer in het midden. Het wordt zo een wel heel mooie avond voor de Napolitanen.  .
 17. Gele kaart voor Mario Götze van Eintracht Frankfurt tijdens tweede helft, minuut 65
 18. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 64 door Piotr Zielinski van Napoli. 3, 0.
 19. tweede helft, minuut 63. Strafschop Napoli! De bal gaat op de stip. Sow komt te laat met zijn ingreep en legt Zielinski neer. Anthony Taylor twijfelt niet en wijst naar de penaltystip.  .
 20. Redding Trapp. Napoli komt dicht bij een derde treffer van de avond. Kvaratschelia snijdt naar binnen om dan met rechts de verste hoek te zoeken. Trapp kan het leer nog uit zijn doelvlak ranselen.  . tweede helft, minuut 62.