1. 53' - Doelpunt - Weston McKennie (2 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/09/22 - 21:01
53'
Weston McKennie
2 - 1
53'

Tovershow in Parijs. De gouden boys van PSG schitterden meteen in de Champions League-opener tegen Juventus. Kylian Mbappé vervulde (uiteraard) de hoofdrol met twee geweldige goals. Alleen ontsnapten de Fransen zowaar nog aan een gelijkmaker.

Alsof ze een statement wilden maken, nous voilà.

PSG is indrukwekkend begonnen aan de missie Champions League - deze keer is het toch écht van moeten.

Al na vijf minuten tekende Kylian Mbappé voor een fenomenaal doelpunt. Na een combinatie over ontelbaar veel stationnetjes wipte Neymar de bal fraai naar Mbappé, die vervolgens in één tijd onhoudbaar in doel poeierde.

Juventus - een club in transitie - stond erbij en keek ernaar. De Italiaanse topclub werd helemaal zoek gespeeld door Neymar, Mbappé, Messi en de opkomende wingbacks. Na twintig minuten sloeg Mbappé nog eens toe na een collectief kunststukje.

2-0, de klus leek al geklaard.

"Vergeten" assist Mbappé

Máár dat is het hele verhaal niet.

Op een bepaald moment na rust kantelde wedstrijd alsnog door een opvallende fase. Kylian Mbappé kwam nog eens voor de kooi van Juventus en moest eigenlijk enkel maar de vrijstaande Neymar aanspelen. De Fransman koos voor eigen succes, maar zijn potentiële hattrick verdween naast.

Zorgt dat straks toch weer voor fricties tussen de vedetten? Om de Champions League binnen te halen zullen alle ego’s bij PSG toch echt opzij gezet moeten worden.

Juventus gaf in dat opzicht nog een flinke waarschuwing. In minuut 53 vond Weston McKennie de aansluitingstreffer na een twijfelachtige tussenkomst van Donnarumma.

Al mocht PSG zijn doelman toch bedanken dat hij met enkele uitstekende saves een gelijkmaker voorkwam. Want anders zou er veel meer nagesproken worden over die “vergeten” assist.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 jaar geleden

90+3'
De ref grijpt in: Weston McKennie (Juventus) deelde een duw uit.
90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Weston McKennie (Juventus) stond buitenspel.
90'
De poging wordt gered door Mattia Perin (Juventus), die geen rebound weggeeft.
90'
Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) haalt uit...
90'

89'
Redding van Mattia Perin (Juventus), die de bal al duikend kan pareren.
89'
Neymar (Paris Saint-Germain) haalt uit...
87'
86'
Neymar (Paris Saint-Germain) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
86'
Paris Saint-Germain krijgt een vrije trap. Adrien Rabiot (Juventus) haalde een tegenstander onderuit.
82'
81'
Manuel Locatelli (Juventus) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
77'
Manuel Locatelli (Juventus) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
77'
Dusan Vlahovic (Juventus) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
74'
De ref fluit voor een fout, Filip Kostic (Juventus) heeft hands gemaakt.
73'
,
Juventus
73'
Danilo (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain).