83'
Jude Bellingham
83'
3 - 0

Borussia Dortmund is met een driepunter aan de Champions League begonnen. Het klopte thuis het Kopenhagen van trainer Jess Thorup met 3-0. Thomas Meunier mocht na 90 minuten op het veld ook juichen, Thorgan Hazard viel al vroeg in de match uit.

81.000 mensen kwamen Dortmund aanvuren tegen Kopenhagen. Het was genieten, ook voor de twee Belgen in de basis: Meunier en Thorgan Hazard. Maar voor die laatste was het van korte duur. Na 23 minuten op het veld moest hij geblesseerd vervangen worden.

Toen stond de 0-0 nog op het bord en daar mocht de thuisploeg het doelhout voor bedanken. Na luttele seconden pegelde Zeca al een bal tegen het kader voor de bezoekers. Maar daarna nam Dortmund de match geleidelijk aan in handen en kapitein Reus zorgde voor de verlossing na het halfuur.

Reyna, de vervanger van Hazard, zorgde ook voor de koffie nog voor de assist bij de 2-0 van Guerreiro. Na de pauze was hij opnieuw de aangever, dit keer voor Jude Bellingham.

In het slot was er nog een eerredder voor Kopenhagen, maar de goal van Rasmus Falk Jensen werd afgekeurd voor buitenspel.

De vervanger van Hazard deed het goed met 2 assists

90+3'
Emre Can (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Thomas Meunier (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andreas Cornelius (FC Kopenhagen).
90+2'
Giovanni Reyna neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rasmus Falk Jensen (FC Kopenhagen) stond buitenspel.
90'
Ontgoocheling bij FC Kopenhagen, want het doelpunt van Rasmus Falk Jensen wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
88'
Hákon Arnar Haraldsson (FC Kopenhagen) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'

Borussia Dortmund

Jude Bellingham kan scoren voor Borussia Dortmund. De assist komt op naam van Giovanni Reyna.
83'
Marco Reus (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
81'
Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
78'
Julian Brandt neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
77'
Redding van Mathew Ryan (FC Kopenhagen), die de bal al duikend kan pareren.
77'
Julian Brandt (Borussia Dortmund) haalt uit...
75'
Christian Sørensen neemt de hoekschop voor FC Kopenhagen. Hij dropt de bal centraal voor doel.
70'
Niklas Süle (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.