Rúben Dias
    0 - 4
    Rúben Dias
    90+2'

Heeft Manchester City het laatste puzzelstukje voor de Champions League gevonden? Erling Haaland moet de demonen verjagen en is overtuigend aan zijn Europees verhaal bij de Engelse kampioen begonnen. Hij nam de helft van de goals tegen Sevilla voor zijn rekening: 0-4. Kevin De Bruyne leverde de eerste roos aan.

Sevilla - Manchester City in een notendop:

• Sleutelmoment: Een teruggeplooid Sevilla moet al na 20 minuten van tactiek veranderen. Het openingsdoelpunt werd namelijk tegen de touwen gejaagd door Haaland. Het begin van een dominante prestatie van City, waar Sevilla nooit een antwoord op had.

• Man van de match: Een goede spits staat op de juiste plek op het juiste moment en dat deed Haaland vanavond twee keer. De spits ontpopt zich zo stilaan tot het ontbrekende puzzelstukje van Manchester City.

• Statistiek: In zijn eerste 20 Champions League-wedstrijden maakte Haaland maar liefst 25 doelpunten. De Noor verplettert daarmee het vorige record, dat op naam stond van Roberto Soldado en Ruud van Nistelrooij ( elks 16 doelpunten).

Belgisch-Noorse connectie zet City op rozen

Een zwalpend Sevilla kreeg vanavond Manchester City op bezoek. Geen pretje voor de Spaanse ploeg.

Het tactisch plan van trainer Lopetegui was duidelijk: overleven en eventueel prikken op de counter.

Dat idee mocht al snel opgeborgen worden want na 20 minuten zag (aanvoerder) Kevin De Bruyne een aanstormende Erling Haaland in de zestien.

Het Noorse fenomeen bedankte onze landgenoot voor de voorzet op maat en tikte de bal tegen de netten: 0-1.

City bleef heer en meester en hield Sevilla onder de duim zonder het gaspedaal volledig te hoeven in te drukken.

Sergio Gomez (ex-Anderlecht) stond voor het eerst in het basiselftal en zag dat het goed was. De Spanjaard draaide vlotjes mee en kwam nooit in de problemen.

Het fenomeen Haaland

Ook na de rust kon Sevilla geen gepast antwoord bieden op het dominante voetbal van Manchester City.  Vlak voor het uur maakte Phil Foden de 0-2 en konden de boeken volledig toe.

Tien minuten later maakte Haaland er 0-3 van en besloot Guardiola om zijn sterkhouders wat rust te gunnen. Voor de Noorse spits is er geen sprake van een aanpassingsperiode. In 7 wedstrijden voor City scoorde Haaland al 12 doelpunten.

Bovendien speelde Haaland vandaag ook zijn 20e wedstrijd in de Champions League.  Daarin trof hij al 25 keer raak. Een absoluut record.

Diep in het slot legde Ruben Dias de 0-4 eindstand vast. De ingevallen en debuterende Adnan Januzaj (78'), kon de thuisploeg niet redden van het onvermijdelijke.

De Bruyne: "Ik weet dat Erling er op een of andere manier wel zal staan"

Voor de derde keer dit seizoen kan De Bruyne een assist afleveren aan Haaland. Onze landgenoot werd ook uitgeroepen tot Man van de Match.

"Ik doe gewoon mijn werk en probeer zoveel mogelijk kansen te creëren", aldus KDB. "Ik weet dat Erling (Haaland, red) er op een of andere manier wel zal staan."

22:49

EINDE: 0-4

De cijfers staan vast. 0-4 voor Manchester City op bezoek bij Sevilla. De Engelse landskampioen rekende simpel af met de Spanjaarden. Haaland was de uitblinker met twee doelpunten.

90+2'
    90+1'

0-4!

Toch nog de 0-4! Het is Ruben Dias die nog op het scorebord komt. Meteen het signaal voor de Spaanse fans om huiswaarts te keren. Cancelo trekt tot aan de achterlijn en geeft strak voor. Ruben Dias kan de bal binnenlopen.

90+1'

We krijgen drie minuten toegevoegde tijd. Krijgen we nog gevaar te zien? Mahrez trapt nog een vrije trap van aan de cornervlag.

90+1'

89'

Scheidsrechter Massa laat heel veel toe, maar het hoge been van Mir tegen het aangezicht van Akanji is toch een brug te ver voor de Italiaan. Een gele kaart is het resultaat.

87'

Ook zonder de absolute sterkhouders blijft City makkelijk boven water tegen Sevilla. De bal gaat vlotjes rond en Sevilla moet het hebben van snelle uitbraken.

85'

Bij de thuisploeg valt Januzaj goed in. De Rode Duivel laat zich opmerken met een paar mooie baltoetsen en aanvallende intenties.

79'

Januzaj maakt debuut

De ene Belg verlaat het veld en de andere betreedt het gras. Adnan Januzaj debuteert voor Sevilla en mag nog 15 minuten meedoen. Kan hij nog iets betekenen?

78'

KDB mag gaan rusten

Guardiola voelt dat de wedstrijd gespeeld is dus ook De Bruyne en Rodri mogen gaan rusten. Hun vervangers zijn Mahrez en Philips.

78'
    75'

Er komt meer ruimte op het middenveld en Cancelo kan met de bal aan de voet oprukken. De Portugees haalt uit, maar Bono ranselt de bal nog uit zijn kooi.

73'
    73'

De Bruyne krijgt wat ruimte en kan aanleggen. Zijn schot leek bestemd voor de onderhoek, maar een been van een verdediger stuwt de bal over de achterlijn. De hoekschop van Gundogan levert geen gevaar op.

71'

Boeken toe, dat zal ook Guardiola denken. Uitblinkers Haaland en Foden mogen gaan rusten. Alvarez en Palmer krijgen nog 20 minuten.

70'
    67'

Boeken toe: 0-3

Nu wel 0-3! De inzet van Phil Foden wordt nog gered door doelman Bono, maar het leer rolt in de voeten van Haaland en die weet daar wel raad mee. De Noor tikt de bal koeltjes tegen de netten.