Ga naar de inhoud
Saelemaekers bracht Milan kort voor de rust langszij.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Chelsea
13
6
4
1
1
10
4
2
AC Milan
10
6
3
2
1
12
7
3
Red Bull Salzburg
6
6
1
2
3
5
9
4
Dinamo Zagreb
4
6
1
4
1
4
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Chelsea
0
0
0
0
0
0
0
2
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
3
Red Bull Salzburg
0
0
0
0
0
0
0
4
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Chelsea
0
0
0
0
0
0
0
2
AC Milan
0
0
0
0
0
0
0
3
Red Bull Salzburg
0
0
0
0
0
0
0
4
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
Red Bull SalzburgAC Milan
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jovanovic Srdan
stadion
Red Bull Arena
toeschouwers
29520

Scorende Alexis Saelemaekers helpt AC Milan aan puntendeling in Salzburg

 di 6 september 2022 22:52
Red Bull Salzburg
einde
1-1
AC Milan
  1. 28' - Doelpunt - Noah Okafor (1 - 0)
  2. 38' - Geel - Fikayo Tomori
  3. 44' - Geel - Davide Calabria
  1. 57' - Verv. Olivier Giroud door Divock Origi
  2. 57' - Verv. Ismaël Bennacer door Tommaso Pobega
UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/09/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
28'
Noah Okafor
28'
Noah Okafor
1 - 0

De volle pot is het niet geworden. AC Milan is met een 1-1-gelijkspel tegen Red Bull Salzburg aan de Champions League begonnen. Alexis Saelemaekers nam in Oostenrijk de gelijkmaker voor zijn rekening, Charles De Ketelaere (basis) en Divock Origi (invaller) speelden ook mee. Fernando liet kort na de rust de 2-1 liggen, Leão trof in de extra tijd nog de paal voor Milan.

Red Bull Salzburg - AC Milan in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten na de rust komt Milan met de schrik vrij na balverlies van De Ketelaere. Salzburg schakelt snel om en Kjaergaard biedt de vrijstaande Fernando een niet te missen kans aan, maar de Braziliaan besluit over.

  • Man van de match: Alexis Saelemaekers drukte zijn stempel bij Milan. Hij maakte het Salzburg lastig met zijn acties op links en prima voorzetten en zorgde met een knappe afwerking voor de belangrijke gelijkmaker voor Milan. Zijn eerste goal op het kampioenenbal was er meteen één dat kon tellen.

  • Opvallend: Alexis Saelemaekers is de vijfde Belg die een CL-doelpunt kan maken voor een Italiaanse ploeg. Gingen hem voor: Dries Mertens (16 goals, Napoli), Romelu Lukaku (6, Inter), Radja Nainggolan (3, Roma en Inter) en Timothy Castagne (1, Atalanta).

Saelemaekers rondt Belgische counter af

Na 11 jaar wachten pakte AC Milan vorig seizoen eindelijk nog eens de landstitel, de Europese successen doen herleven is de volgende uitdaging voor de Rossoneri. Goed beginnen bij Salzburg was dus de opdracht voor Milan, met De Ketelaere en Saelemaekers in de basis. Zij zagen hoe de thuisploeg meteen fel van leer trok, maar groot doelgevaar leverde de hoge druk niet op.

Net wanneer Milan de controle leek over te nemen, sloeg Salzburg rond het halfuur toe. Na balverlies van Bennacer tikte Fernando snel door naar Okafor. Die speelde de bal door de benen van de struikelende Kalulu en herhaalde dat kunstje bij doelman Maignan: 1-0.

Milan kwam er ook na de tegengoal combinerend niet uit, tot het kort voor de rust dan toch eens lukte met een snedige, Belgisch getinte counter. De Ketelaere lanceerde de aanval met een slimme tik en op aangeven van Leão maakte Saelemaekers zijn eerste op het kampioenenbal. Aannemen met rechts, scoren met links en de bordjes hingen weer gelijk.

Fernando mist reuzenkans, Leão treft de paal

Kort na de rust liet Salzburg de kans liggen om een tweede keer op voorsprong te komen. Na balverlies van De Ketelaere sneed doelpuntenmaker Okafor gezwind door de Milan-defensie. Kjaergaard pakte vervolgens uit met een parel van een voorzet, maar aan de tweede paal liet de vrijstaande Fernando de huizenhoge kans onbenut. 

Milan kwam met de schrik vrij en slaagde er in een rommelige tweede helft niet in om Salzburg in de problemen te brengen. Met Origi werd op het uur nog een derde Belg tussen de lijnen gedropt, maar ook hij kon geen gensters slaan.

Ook Salzburg bleef onmondig na de misser van Fernando, maar ontsnapte in de extra tijd wel aan een ijskoude douche. Een afgeweken schot van Leão strandde op de paal. Beide ploegen hadden zo de kans om te winnen, 1-1 was een billijk verdict.

Gerelateerd:

Saelemaekers: "We willen iets groots bereiken in de Champions League"

Alexis Saelemaekers was de matchwinnaar bij Milan met zijn fraaie gelijkmaker. "Het was een zeer intense wedstrijd, beide ploegen gingen er vol voor", zegt de Rode Duivel.

"Ik ben blij dat ik het team kon helpen. We moeten nu op deze weg voortgaan in de Champions League. We willen iets groots bereiken op het kampioenenbal. Het is een totaal ander type voetbal dan in de Serie A, maar we hebben een sterke ploeg en we zullen zeker een rol spelen in deze competitie."

Fase per fase

90+6'

Einde

Milan en Salzburg moeten vrede nemen met een puntendeling. Saelemaekers veegde kort voor de rust de openingsgoal van Okafor uit. Meteen na de rust liet Fernando dé kans liggen om Salzburg weer op voorsprong te brengen. Na een flauwe tweede helft zat het venijn bijna in de staart voor thuisploeg. In de extra tijd strandde een afgeweken schot van Leão nog op de paal.

90+5' tweede helft
90+5'

Leão op de paal

Bijna nog een koude douche voor Salzburg! Een afstandsschot van Leão wijkt af en belandt zo tegen de verste paal. De thuisploeg ontsnapt, pech voor Milan.

90+3'

Geel voor Origi

Origi deelt nog een onnodige duw uit aan Pavlovic. Het komt de Rode Duivel op geel te staan.

90+2'

4 minuten extra

Milan krijgt nog 4 extra minuten om alsnog de volle buit te pakken en dwingt zowaar nog eens een kans af. Origi kan van dichtbij uithalen op een lage voorzet van Hernandez, maar wordt te veel gehinderd en raakt de bal niet vol. Köhn gaat goed plat.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

Milan krijgt nog 4 minuten om alsnog de volle buit te pakken. De bezoekers dwingen zowaar nog eens een kans af. Origi probeert het van dichtbij in de draai op een lage voorzet van Hernandez, maar hij wordt te veel gehinderd en raakt de bal niet vol. Köhn gaat goed plat.

89'

Geel voor Diaz

Diaz loopt nog tegen geel aan voor een overtreding op Gourna-Douath. Die moest eerder ook al een geel karton incasseren.

88'

Sesko mikt naast

Sesko waagt zijn kans met een verre knal vanaf het halve maantje. Geen onaardige poging, maar toch nog een eind naast.

85'

Diaz kan assist Origi niet afronden

Origi kan zich even in de kijker spelen met een knappe actie. Hij steekt de bal slim door naar Diaz, maar doelman Köhn is net iets sneller op de bal dan de invaller. Eindelijk nog eens wat dreiging.

82'

Magere tweede helft

De tweede helft is een mager beestje en daar zitten alle wissels en spelonderbrekingen ook voor iets tussen. Nemen beide ploegen vrede met een puntendeling of krijgen we nog wat te zien in de slotfase?

81'

Ook Saelemaekers naar de kant

Na De Ketelaere wordt nu ook Saelemaekers naar de kant gehaald bij Milan. Hij wordt vervangen door Messias. Kan die nog een wonder verrichten voor de bezoekers?

73'

Weer een assist erbij voor Leão, maar echt schitteren deed de Portugees vanavond nog niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
71'

Einde wedstrijd voor De Ketelaere

Voor de Ketelaere zit zijn eerste CL-wedstrijd in Milan-shirt erop. Geen onvergetelijke wedstrijd, al had hij wel een voet in de gelijkmaker. Diaz is zijn vervanger.

68'

Geel voor Gourna-Douath

Gourna-Douath staat nog maar net op het veld of hij pakte al uit met een stevige overtreding op Hernandez. Het komt de invaller meteen op geel te staan.

65'

Exit Fernando

Fernando komt slecht neer na een duel met Kalulu en heeft even verzorging nodig. Het lijkt nog mee te vallen, maar hij wordt toch naar de kant gehaald voor Sesko. Ook Kameri wordt gewisseld, Gourna-Douath is zijn vervanger.

62'

Maignan moet nog eens zijn kunnen tonen op een afstandsschot van Seiwald. De doelman heeft er niet al te veel moeite mee en duwt de lage knal weg.

62'

Vrije trap voor Salzburg en da's een klus voor Ulmer. Origi neemt geen risico's en kopt de bal in hoekschop. Die draait uit op een makkelijke plukbal voor Maignan.