Engeland kan de twijfels niet wegspelen, Denemarken poetst openingsgoal van Kane nog weg

 do 20 juni 2024 19:53
 1. 18' - Doelpunt - Harry Kane (0 - 1)
 2. 27' - Geel - Jannik Vestergaard
 3. 34' - Doelpunt - Morten Hjulmand (1 - 1)
 1. 54' - Verv. Trent Alexander-Arnold door Conor Gallagher
 2. 57' - Verv. Victor Kristiansen door Alexander Bah
 3. 61' - Geel - Conor Gallagher
 4. 67' - Verv. Rasmus Højlund door Yussuf Poulsen
 5. 69' - Verv. Phil Foden door Jarrod Bowen
 6. 69' - Verv. Bukayo Saka door Eberechi Eze
 7. 69' - Verv. Harry Kane door Ollie Watkins
 8. 73' - Geel - Joakim Mæhle
 9. 82' - Verv. Christian Eriksen door Andreas Skov Olsen
 10. 82' - Verv. Morten Hjulmand door Christian Nørgaard
 11. 87' - Geel - Christian Nørgaard
Europees Kampioenschap - speeldag 2 - 20/06/24 - 18:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
18'
Harry Kane
0 - 1
Harry Kane
18'
34'
Morten Hjulmand
34'
Morten Hjulmand
1 - 1

Toernooifavoriet Engeland heeft ook in zijn tweede match op dit EK niet kunnen overtuigen. Het kwam tegen Denemarken nochtans op voorsprong door goaltjesdief Harry Kane, maar het kon geen vervolg breien aan die goeie start en de Denen maakten verdiend gelijk.

12 video's
Denemarken - Engeland in een notendop:
 1. Sleutelmoment
  Engeland begint met frisse moed aan de tweede helft en bijna levert dat na 10 minuten een nieuwe voorsprong op. Foden haalt uit met zijn linker, maar ziet zijn knal uiteenspatten op de paal. Dichter bij de winning goal komt Engeland nadien niet meer.
 2. Man van de match
  Een doelpunt om in te kaderen. Wat Morten Hjulmand iets voorbij het halfuur uit zijn sloffen schudde, was van een zeldzame schoonheid. Zijn treffer verdient niet alleen een schoonheidsprijs, maar houdt Denemarken ook volop in koers voor de 1/8e finales.
 3. Opvallend
  Al 13 goals vielen er op dit EK met schoten van buiten de grote rechthoek. Dat is nu al meer dan in de volledige groepsfase van het vorige EK. Toen vielen er 12 goals uit afstandsschoten.

Prachtschot van Hjulmand veegt openingsgoal Kane uit

Denemarken had nog een eitje te pellen met Engeland. Drie jaar geleden ging het na een discutabele penalty onderuit tegen de Engelsen in de halve finales van het vorige EK. Maar ook de nieuwe ontmoeting begon pijnlijk.

Kristiansen liet zich kinderlijk eenvoudig de bal afsnoepen door Walker. Die had flink wat meeval dat zijn voorzet via Vestergaard en Christensen tot bij Kane kwam en de Engelse spits liet de kans niet liggen. Net als tegen Servië had Engeland een vroege voorsprong te pakken.

Voor de Engelsen allerminst het sein om door te duwen. Integendeel, Engeland bakte er na de openingsgoal niks meer van en gaf het initiatief aan Denemarken. Iets voorbij het halfuur leverde dat de gelijkmaker op en wat voor één. Een heerlijk afstandsschot van Hjulmand verdween via de paal in doel.

Paal behoedt Denemarken voor nederlaag

Engeland, dat als los zand aaneenhing, moest zijn niveau opkrikken in de tweede helft. Dat lukte maar deels, al hadden de Engelsen ook pech. Een lage knal van Foden spatte uiteen op de paal.

De motor bleef sputteren bij Engeland, dat zag ook bondscoach Gareth Southgate. Twintig minuten voor het einde haalde hij in één beweging zowel Kane, Saka als Foden naar de kant voor Bowen, Eze en Watkins. Die laatste liet zich meteen opmerken en besloot vanuit een scherpe hoek op Schmeichel.

De Denen bleven het beproefde recept van de afstandsschoten proberen. Vooral Hojbjerg haalde meerdere keren uit, maar Pickford liet zich niet op fouten betrappen.

Zo bleef het 1-1 en blijft alles mogelijk in Groep C. Het belooft een razend spannende slotspeeldag te worden voor Engeland, Slovenië, Denemarken én Servië.

Walker: "We staan op kop, op naar de volgende match"

 • Kyle Walker (Engeland): "We moeten het positieve onthouden, we staan aan de leiding in onze groep. We hebben een tegengoal geslikt door een schitterend schot van buiten de zestien. We zijn opnieuw goed aan de wedstrijd begonnen, maar we konden de lijn niet doortrekken. We moeten dit beschouwen als een verdiend punt en de focus verleggen naar de volgende wedstrijd. We weten dat we beter kunnen spelen, maar we staan wel gewoon bovenaan. Op naar de volgende match."

 • Andreas Skov Olsen (Denemarken): "We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld. We hebben veel energie getoond en waren beter dan Engeland in het grootste deel van de match. Zij slaagden er niet in om onze energie te evenaren. We wonnen onze duels en hadden kansen om de wedstrijd te winnen. Ik ben heel tevreden over onze prestatie. Iedereen heeft het uitstekend gedaan, we hebben voor elkaar gevochten. We hebben lang op deze prestatie gewacht en het is er op het juiste moment uitgekomen. We verdienden de overwinning vandaag."

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+4'

Einde

Engeland moet vrede nemen met een gelijkspel tegen Denemarken en zo blijven beide ploegen in de running voor de 1/8e finales. Het belooft bijzonder spannend te worden op de slotspeeldag in Groep C, want ook Slovenië en Servië zijn nog niet uitgeteld. Engeland kwam in de tweede helft nog het dichtst bij de winst toen een knal van Foden op de paal strandde.

90+1'

Beide ploegen wachten nu op het eindsignaal. Niemand heeft haast.

Eddy Demarez
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Het zal op de laatste speeldag moeten gebeuren in deze poule. Of stelt Engeland alsnog vanavond zijn ticket voor de 1/8e finales veilig?

87'
85'

Hojbjerg blijft het proberen

De aanhouder wint, moet Hojbjerg denken. Hij kapt Gallagher uit en haalt nog maar eens uit vanaf de rand van de zestien. Zijn schot gaat niet zo gek ver naast. Net daarvoor kreeg Christensen van dichtbij een kans na een hoekschop, maar hij was te verrast en besloot over.

84'

Dubbele Deense kans in het slot

83'

Bah speelt het niet goed uit

Bah snoept Guéhi de bal af op rechts en heeft zo plots een zee van ruimte. Maar in de zestien twijfelt hij te lang en zo kan Guéhi nog terugkomen en ingrijpen.

82'

Skov Olsen mag slotfase meepikken

Eriksen en doelpuntenmaker Hjulmand worden naar de kant gehaald bij Denemarken. Norgaard en Club Bruge-speler Skov Olsen mogen de slotminuten volmaken.

81'

Nog tien minuten reguliere speeltijd. Wordt het een tweede gelijkspel op een rij voor Denemarken? Moet Engeland vrede nemen met een punt?

76'

Hojbjerg blijft het proberen met afstandsschoten. Dit keer is het een pak makkelijker voor Pickford en kan de doelman de bal wel klemmen.

74'

Hojbjerg probeert het van ver

74'

Pickford pareert verre knal

Nog maar eens een uitstekend afstandsschot bij de Denen. Hojbjerg waagt opnieuw zijn kans, Pickford moet zich strekken.

73'
Denemarken
72'

Watkins botst op Schmeichel

Watkins laat zich al meteen opmerken met een uitstekende actie. Hij wordt door Bellingham prima gelanceerd in de zestien en besluit vanuit een scherpe hoek op Schmeichel.