Hongarije slaat toe helemaal in het slot.

Climax in minuut 100! Hongarije grijpt ultieme levenslijn met late treffer tegen Schotland

 zo 23 juni 2024 23:48
 1. 18' - Geel - Callum Styles
 2. 26' - Geel - Willi Orbán
 3. 44' - Geel - András Schäfer
 1. 50' - Geel - Scott McTominay
 2. 61' - Verv. Callum Styles door Ádám Nagy
 3. 74' - Verv. Barnabás Varga door Martin Adam
 4. 74' - Verv. Márton Dárdai door Attila Szalai
 5. 75' - Geel - László Kleinheisler
 6. 76' - Verv. John McGinn door Stuart Armstrong
 7. 76' - Verv. Ché Adams door Lawrence Shankland
 8. 83' - Verv. Anthony Ralston door Kenny McLean
 9. 86' - Verv. Bendegúz Bolla door Kevin Csoboth
 10. 86' - Verv. Milos Kerkez door Zsolt Nagy
 11. 89' - Verv. Andrew Robertson door Lewis Morgan
 12. 90+10' - Doelpunt - Kevin Csoboth (0 - 1)
 13. 90+12' - Geel - Kevin Csoboth
Europees Kampioenschap - speeldag 3 - 23/06/24 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
90+10'
Kevin Csoboth
0 - 1
Kevin Csoboth
90+10'

Voor het enige hoogtepunt was het wachten tot minuut 100. Met de laatste kans in een ellendige partij heeft Hongarije nog een ultieme levenslijn op de 1/8e finales gegrepen. Kevin Csoboth scoorde het enige doelpunt tegen Schotland, dat uitgeschakeld is. Het duel werd overigens overschaduwd door een akelige botsing van de Hongaarse spits Varga.

12 video's
Schotland - Hongarije in een notendop
 1. De hoofdzaak
  Onze zorgen zijn in de eerste plaats niet voetbalgerelateerd. Hongaarse spits Barnabas Varga bleek een ongewild voorbeeld van hoe gevaarlijk voetbal soms kan zijn. Hij moest het veld verlaten na een zware botsing met doelman Gunn en een griezelige val nadien.
 2. Man van de match
  Niemand. De twee ploegen waren absoluut niet op niveau, hoewel ze allebei absoluut de drie punten nodig hadden.
 3. Sleutelmoment
  Ook een draak heeft een winning goal nodig, waarvoor we Csoboth mogen bedanken. Hij vond de honderdste minuut het gepaste moment om Hongarije alsnog hoop te schenken op de volgende ronde. Sallai deed al het zware werk en bediende zijn ploegmaat.
Gerelateerd:

We hebben vandaag ons hart even vastgehouden. Met twintig minuten te spelen, gingen de twee ploegen in de Schotse zestien strijden rond een vrije trap van Szoboszlai. Standaard, maar de gevolgen waren dat niet.

 

Een tumultuezue fase in de zestien, waarbij Gunn zowel een landgenoot als een Hongaar neerkegelde, viel Varga na een vies contact tegen de grond. Het allerergste leken we niet te krijgen, want de wedstrijd ging na alle zorgen en zuchten toch gewoon verder.

 

Het spelniveau bleef bedroevend laag en lag de volle honderd minuten op niveau "draak". De eerste helft waren we zo vergeten nog voor hij echt gespeeld was, alleen een kopkansje van Willi Orban was gevaarlijk.

Dan toch

De tweede helft was alleen dringender, zeker niet leuker of kwalitatiever. Het spel golfde iets makkelijker, al bleef alles waar techniek bij komt kijken te zwak.


Invaller Lawrence Shankland, topschutter in de Schotse eerste klasse en ooit een Beerschot-speler, zorgde wel voor gevaar. Zoveel dat Orban hem foutief afstopte in de zestien, maar het scheidsrechterteam zag er onterecht geen penalty in.


De verlengde slotfase was dan toch het moment om écht drang naar voren te tonen, maar het was dan wachten tot Schotland echt alle pionnen vooruit had geschoven. Sallai pikte de bal mee en stak het veld over om Csoboth te assisteren.

 

Hongarije is nu derde, maar zal nog even in Duitsland moeten blijven hangen en kijken of het ook nog een "beste" derde is. Met een doelsaldo van -3 zal allerbeste derde er waarschijnlijk niet inzitten. De Schotten zingen nog een eind door, en keren dan terug naar het noorden.

Robertson (Schotland): "Dit is verwoestend"

Matchwinnaar Kevin Csoboth: "Het allerbelangrijkste is dat we de wedstrijd hebben gewonnen. Het zat een beetje in mijn hoofd dat ik Szoboszlai niet bediende bij die kans op de paal. Ik dacht toen al dat er nog een kans ging komen. Het doelpunt was het resultaat van geweldig teamwerk. We zijn erg blij met de overwinning en zijn dankbaar voor de fans."

 

Andy Robertson zag zijn ploeg niet goed spelen: "Ik kan er niet echt iets over zeggen. We wisten dat we moesten winnen en ze treffen ons dan op de counter. Het muntje had ook de andere kant uit kunnen vallen, maar dat is voetbal, dat is hoe het gaat. Het gaat wel even duren voor we dit verwerkt hebben. We moesten de scherpte ook vinden en er "a wee bit more" voor gaan. Wanneer we dat deden, kregen we een upper-cut. Dit is verwoestend. Al de jongens zijn er kapot van."

Fase per fase

90+12'

Op de valreep drie punten

Een draak van een wedstrijd hebben we gezien, maar dat maakt niet uit als je wint. Dankzij Csoboth houdt Hongarije uitzicht op de volgende ronde. Hét hoofdpunt van deze partij is wel de blessure van Varga, die na een duel met doelman Gunn lelijk leek te vallen en afgeschermd op een draagberrie weggebracht werd.

90+12' tweede helft
90+12'

Sallai leek een voetje buitenspel te staan, maar het doelpunt telt toch.

90+12'
Hongarije
90+10'

Bevrijding!

Voor Varga! De Hongaren worden helemaal gek, want Csoboth schiet deze keer wél raak. Het is op een snelle uitbraak dat Sallai de zestien betreedt en zijn landgenoot bedient. In één keer neemt Csoboth de bal op zijn binnenkant voet en laat de netten trillen.

90+10'

Csoboth slaat toe in het ultieme slot, en schenkt Hongarije de 3 punten

90+10'
90+9'

De Schotten roepen om een penalty, nadat Hanley de bal tegen de buik van Botka kopt. Het is er geen, dat is zeker.

90+8'

Goeie redding van Hongaarse doelman

90+8'

Gulacsi redt

Vergeet tactiek of strategie, het is gewoon naar voren duwen. Een kans nog eens voor de Schotten. Hanley, een verdediger van Norwich, probeert het vanop de rand van de zestien. Het schotje is te slap, Gulacsi duwt weg.

90+7'

McTominay is dicht bij de 1-0

90+6'

McTominay laat het liggen! Shankland met de goede doorbraak op rechts, wel waarschijnlijk uit buitenspel, en bedient McTominay. Niet eens op doel, de middenvelder van Man United tikt hem over.

90+5'

Het alles-of-niets voetbal waar we op aan het wachten waren is nu toch aangebroken. Beide ploegen gaan er vol voor, maar zonder creativiteit komen we niet ver.

90+4'

Nu gaat Schotland het toch ook proberen, maar de kansen zijn niet goed genoeg. Armstrong probeert een voorzet, die dan bij McGregor landt. Zijn schot eindigt op het hoofd van Sallai.

90+4'

De paal!

Kevin Csoboth raakt de paal! Het is vanuit een scherpe hoek dat hij zijn schot probeert. Gunn kan er niet bij, maar heeft zijn palen meegenomen.

90+1'

Hongarije begint door te duwen. Eerst krijgt Szoboszlai een enorme kans van Martin aangeboden en moet Gunn afweren. Sallai probeert hoet ook, maar vertrok uit buitenspel.

90+1'

Er is veel gebeurd, dus gaan we tien minuten extra spelen.

90+1'

Schafer probeert voor Hongarije dan toch de ban te breken. Vanuit scherpe hoek probeert hij een schotje, Gunn weert af.