Martinez viert weer: Union-doelman Moris kan Portugese afstraffing niet verhinderen

zo 26 maart 2023 22:41
  1. 10' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (0 - 1)
  2. 16' - Doelpunt - João Félix (0 - 2)
  3. 19' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 3)
  4. 32' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (0 - 4)
  11. 87' - Verv. João Palhinha door Diogo Jota
  12. 90' - Doelpunt - Rafael Leão (0 - 6)
EK-kwalificatie - speeldag 2 - 26/03/23 - 20:49
10'
Cristiano Ronaldo
0 - 1
10'
16'
João Félix
0 - 2
João Félix
16'
19'
Bernardo Silva
0 - 3
19'
32'
0 - 4
32'
78'
Otavio
0 - 5
Otavio
78'
90'
Rafael Leão
0 - 6
Rafael Leão
90'

Roberto Martinez heeft zijn tweede zege als bondscoach van Portugal op zak, al werd zijn team opnieuw niet echt getest. Portugal had geen enkele moeite met voetbaldwerg Luxemburg. Anthony Moris kreeg zes goals om de oren, maar redde zijn eer door een strafschop van Leão te stoppen.

Ronaldo speelt graag tegen Luxemburg. Hij scoorde tegen het kleine land al het vaakst in interlands (9 keer in 10 matchen). En ook nu deed hij de Luxemburgers pijn. Na 10 minuten al opende hij de score door een bal van dichtbij binnen te tikken. Nog voor de rust klopte hij Moris een tweede keer en zo staat zijn teller nu op 11 goals tegen Luxemburg.

Tussen die twee Ronaldo-momenten door hadden ook Felix en Bernardo Silva de weg naar de goal weten te vinden. Allebei met het hoofd. En zo trokken de Portugezen met een riante 0-4 de pauze in. Net als tegen Liechtenstein zou dit niet echt een waardemeter worden.

Na de pauze was het vuur er even uit, maar Martinez had nog wat frisse jongens op de bank zitten. Gonçalo Ramos, de vervanger van Ronaldo, kon niet scoren. Invallers Otavio en Leão dan weer wel. Eerst was het de beurt aan die eerste: 0-5.

Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip. De ideale kans voor Leão om ook zijn rekening te openen, maar Moris kon de elfmeter van de AC Milan-aanvaller pareren. Een mooi moment voor hem.

Alleen, mooie  liedjes duren niet lang en enkele minuten later kon Leão hem toch verschalken. 0-6 was de einduitslag. Martinez zijn ploeg scoorde 10 keer in 2 wedstrijden en pakt zes op zes.

90'

Portugal

Rafael Leão kan scoren voor Portugal. De assist komt op naam van Rúben Neves.
87'
86'

Penalty gemist voor
Portugal

De strafschop voor Portugal is een klusje voor Rafael Leão, maar zijn poging wordt gered door de doelman.