Ga naar de inhoud
Thiago
Thiago kroont zich tot matchwinnaar.

Club Brugge bibberend naar halve finale, AA Gent flirt meermaals met gelijkmaker

 di 16 januari 2024 22:46
 1. 15' - Verv. Davy Roef door Daniel Schmidt
 2. 18' - Doelpunt - Igor Thiago (0 - 1)
 1. 62' - Geel - Maxim De Cuyper
 2. 69' - Geel - Matisse Samoise
 3. 72' - Verv. Antonio Nusa door Philip Zinckernagel
 4. 72' - Verv. Casper Nielsen door Éder Balanta
 5. 78' - Geel - Éder Balanta
 6. 79' - Geel - Sven Kums
 7. 81' - Verv. Pieter Gerkens door Tibe de Vlieger
 8. 81' - Verv. Gift Emmanuel Orban door Omri Gandelman
 9. 90+6' - Verv. Hugo Vetlesen door Dedryck Boyata
Croky Cup - speeldag 1 - 16/01/24 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
18'
Igor Thiago
0 - 1
Igor Thiago
18'

Club Brugge heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de Croky Cup, al had het weinig overschot tegen AA Gent. Thiago maakte na 18 minuten de enige goal, maar na de rust werd Club in de loograven gedwongen door Gent. Mignolet en Spileers helemaal in het slot voorkwamen verlengingen. In de halve finale treft Club de winnaar van het duel tussen Union en Anderlecht.

Niet alles is anders in 2024.


Geen verrassingen bij Club Brugge dat een vertrouwde ploeg en een herkenbaar gelaat liet zien in de eerste kwartfinale van de Croky Cup tegen KAA Gent. Defensief staat het stevig en voorin loopt er met Thiago geen spektakel-, maar wel een scorende spits rond. 


Een geruststellende vaststelling voor de Club-fans, een die in schril contrast stond met zijn tegenstander van vanavond. Hein Vanhaezebrouck hamert al het hele seizoen op het feit dat hij een te smalle kern heeft, maar het lijkt alleen maar van kwaad naar erger te gaan voor de Buffalo's.

 

Tekenend: door overzeese toernooien en veel spelers in de lappenmand, moest het tegen Club een nooddefensie opstellen: Kandouss geflankeerd door twee jonkies.

Club Brugge bleef zijn solide zelve.

En na 20 minuten moest de thuisploeg een nieuwe (dubbele) dreun incasseren.

 

Eerst viel Davy Roef uit met een spierblessure en moest nieuwkomer Daniel Schmidt komen depanneren in de reeds onuitgegeven achterlijn. En luttele minuten later moest de ex-STVV'er zich al kansloos omdraaien na een flipperkastgoal van Thiago.


En naast het selectieprobleem kon ook Gift Orban zijn oude demonen voorlopig nog niet verjagen. De Gentse aanvaller speelde opnieuw een schimmenspel met zichzelf en draaide de gelijkmaker twintig minuten voor het einde de nek om. Gent had zich na een moeizaam begin nochtans in de wedstrijd geknokt.

 

De kraker die bol stond van de strijdlust, maar geniale flitsen miste, dreigde zo af te stevenen op een anoniem einde. Al was het in het absolute slot toch nog even bibberen en beven voor de Bruggelingen toen Spileers de bal nog twee keer in evenveel seconden van de lijn moest halen.

 

Club stoot zo door naar de halve finale van de Croky Cup, waar het speelt tegen de winnaar van Union-Anderlecht. Gent mag zich focussen op de competitie, een geluk bij een ongeluk voor Vanhaezebrouck en de zijnen?

Vanaken: "Verdiende zege", Kums: "Wij verdienden meer"

 • Hans Vanaken (Club Brugge): "We moeten deze match toch nog eens goed analyseren, want het kon zeker beter. In de eerste helft was het nog goed, maar na de rust spelen we te weinig voetbal. We maken er te veel een cupmatch van, terwijl we dat net wilden vermijden door meer op balbezit te spelen. De ruimtes lagen er ook in de omschakeling. Maar Gent creëerde ook niet zo veel, dus al bij al is het wel een verdiende overwinning. Anderlecht of Union in de halve finales? Dat maakt niet, het zijn twee lastige ploegen."

 

 • Sven Kums (AA Gent): "We verdienden meer. Het enige verschil is dat zij hun kans afmaken en wij die kansen na de rust niet. Toch was het ook van ons niet onze beste wedstrijd. Misschien misten we inderdaad dat beetje vernuft dat een Hong of Tissoudali hebben. Maar in het spel waren we zeker de evenknie van Club Brugge."

Fase per fase

23:00

EINDE: 0-1

Club Brugge heeft nog even moeten nagelbijten in het slot, maar is nu zeker van zijn plekje in de halve finales van de Croky Cup. Gent knokte in de tweede helft goed terug, maar zal toch vooral met heel wat kopzorgen (over zijn kern) achterblijven.

90+7' tweede helft
90+6'
90+2'

Wat scheelt het! Spileers en paal houden Gent van de gelijkmaker

90'

2x van de lijn gered

Het is nog even bibberen en beven voor Club Brugge in de absolute slotfase. Tot twee keer toe moet Spileers de bal van de lijn halen. Eerst op een schot van Samoise, daarna na een flipperkastmomentje met Gandelman.

90'

Gent komt nog even snuffelen voor de voeten van Mignolet. Gandelman wordt alleen de diepte ingestuurd, maar botst op de uitgekomen Brugse doelman. Krijgen we nog verlengingen of moddert deze match verder aan?

80'

Vervangen Orban krijgt het aan de stok met de ref en slikt gele kaart

79'
KAA Gent
78'

Orban wordt naar de kant gehaald, maar krijgt zowaar nog geel onder zijn neus geschoven. De spits van Gent maakt misbaar na een fout op het veld en wordt alsnog bestraft.

78'
Club Brugge
77'

Orban krijgt plots geweldige kans, maar stuit op Mignolet

76'

Orban laat gelijkmaker liggen

Niet alles is anders in 2024. Gift Orban blijft zoekende naar zijn torinstinct. Dat laat de Gentse spits nog maar eens zien. Hij komt moederziel alleen in een uitstekende schietpositie, maar geraakt niet voorbij Simon Mignolet.

72'
70'

De aanvallers van Club Brugge zijn technisch superieur aan de jonge Gentse defensie. En dat laten mannen als Zinckernagel en Skov Olsen maar al te graag zien. Ze dollen even met de defensie van Gent, maar de hakjes en lobjes leveren maar weinig op.

69'