Waasland-Beveren geeft bonus 2 keer uit handen, Oostende bekert voort

  1. 39' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)
  2. 28' - Geel - Cameron McGeehan
  3. 23' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 0)
  4. 11' - Verv. Sivert Heltne Nilsen door Denzel Jubitana
  1. 90' - Geel - Andrew Hjulsager
  2. 89' - Verv. Marko Kvasina door Frederik Jäkel
  3. 85' - Verv. Danel Sinani door Jeremy Cijntje
  4. 85' - Verv. Serge Leuko door Andreas Wiegel
  5. 77' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (2 - 3)
  6. 75' - Geel - Michael Frey
  7. 73' - Doelpunt - Makhtar Gueye (2 - 2)
  8. 72' - Verv. Jordan Faucher door Daan Heymans
  9. 72' - Verv. Miguel Vieira door Aleksandar Vukotic
  10. 71' - Geel - Makhtar Gueye
  11. 71' - Verv. Cameron McGeehan door Nick Batzner
  12. 71' - Verv. Anton Tanghe door Mamadou Thiam
  13. 68' - Verv. Indy Boonen door Jelle Bataille
  14. 55' - Doelpunt - Jordan Faucher (2 - 1)

  Waasland-Beveren en Oostende hebben een aangenaam bekerduel geserveerd, al liet het voor de Waaslanders wel een wrange nasmaak na. Waasland-Beveren kwam tot 2 keer toe op voorsprong, maar Oostende kwam telkens terug. In de slotfase ging het in een mum van tijd van 2-1 naar 2-3.

  Doelpunten:

  22' Frey 1-0

  38' Gueye 1-1

  54' Faucher 2-1

  72' Gueye 2-2

  76' Hjulsager 2-3

  Frey verrast KVO, Gueye zorgt voor gerechtigheid

  Oostende had in de laatste 5 duels tegen Waasland-Beveren niet één keer kunnen winnen, bij de laatste drie confrontaties ging de kustploeg zelfs telkens onderuit. KVO was dus gewaarschuwd en begon furieus. Gueye zette doelman Gabriël meteen aan het werk en een grondscherend schot van Hjulsager ging nipt naast.

   

  Waasland-Beveren moest de wedstrijd ondergaan en zag dan ook nog eens nieuwkomer Heltne Nilsen al vroeg uitvallen. Toch kwam de thuisploeg halfweg de eerste helft verrassend op voorsprong, met dank aan slecht uitvoetballen van Hubert. Faucher onderschepte de bal en stuurde Frey weg. Die ging knap voorbij de onfortuinlijke Hubert en opende de score.

   

  De reactie van Oostende liet niet lang op zich wachten. Na een knappe één-twee met Gueye besloot Hjulsager op de lat. Ook Waasland-Beveren had de smaak nu te pakken. Faucher kwam dicht bij de 2-0, maar Hubert maakte zijn fout bij de openingsgoal goed met een knappe redding.

   

  Ook Bastians kreeg op een vrije trap van Sinani nog een uitstekende kans en Tanghe werkte een gevaarlijke voorzet van Albanese bijna in eigen doel. Maar de goal viel aan de overkant. Na balverlies van Leuko pakte McGeehan uit met een uitstekende assist voor Gueye en die trapte Oostende verdiend langszij.

  Frey opende tegen de gang van het spel in de score voor Waasland-Beveren.

  Oostende zette orde op zaken met 2 goals in 4 minuten

  Na amper 10 minuten in de tweede helft was Oostende opnieuw op achtervolgen aangewezen. Op een voorzet van Bastians werkte Faucher de bal eerst nog tegen de paal, maar bij de herneming trof hij wel raak: 2-1.

   

  Na een schitterende actie van Albanese maakte Faucher niet veel later bijna zijn tweede van avond, Hubert kon er nog net een stokje voor steken. Wie wel een tweede keer scoorde, was Gueye. Twintig minuten voor het einde schilderde invaller Bataille de bal perfect op het hoofd van de Senegalees en die kopte de gelijkmaker staalhard binnen.

   

  Verlengingen leken in de maak, maar amper 4 minuten na de 2-2 stond het plots 2-3. Met een splijtende pass bracht Thiam Hjulsager alleen voor doel en de Deen schoof de bal netjes onder Gabriël binnen.

   

  In de slotfase pikte Gueye bijna ook nog een assist mee. Kvasina besloot op zijn aangeven in één tijd nipt over. Aan de overkant bood Frey nieuwkomer Cijntje dan weer een reuzenkans aan, maar het schot van de invaller ging de mist in.

   

  Zo bleef het spannend en net voor affluiten ontsnapte Oostende opnieuw. Hubert kon een kopbal van Heymans nog net wegslaan, al dan niet van achter de doellijn. Geen goal, oordeelde de lijnrechter. Bij gebrek aan een VAR bleef het zo 2-3, tot woede van de thuisploeg.

  Hjulsager zorgde voor de winning goal en wellicht een nieuwe coronaboete.

  D'Haese: "Bal was niet over de doellijn, had er perfect zicht op"

  • Robbie D'Haese (KV Oostende): “Het was nog spannend op het einde, maar we zijn toch blij dat we hier gewonnen hebben. Ik denk dat we over de hele wedstrijd toch wel de betere ploeg waren. We kwamen heel sterk uit de kleedkamer, maar kregen ongelukkig de 1-0 tegen. Maar we hebben het hoofd niet laten hangen en met de 1-1 kwamen we terug in de wedstrijd. Op het einde zette Guillaume (Hubert, red.) zijn foutje recht. Voor mij was die bal niet volledig over de doellijn. Ik had er perfect zicht op.”

   

  • Dries Wuytens (Waasland-Beveren): “Het begint frustrerend te worden om elke keer zo te verliezen. We zijn er wel voor blijven vechten en dat moeten we ook zeker blijven doen, we mogen het niet opgeven. Het kwartje zal uiteindelijk ook wel eens onze kant opvallen. Ik weet niet of het een doelpunt was bij die laatste fase. Het was weer net niet genoeg voor ons. We maken soms verkeerde keuzes door te snel uit te stappen of door iets te lang te blijven zitten, daar moeten we nog aan werken. Het is jammer dat we verliezen, maar onze wedstrijd was niet zo slecht. Daar moeten we ons aan vasthouden. Ik ben er zeker van dat het dit seizoen goed komt. We hebben alle moeilijke ploegen gehad, nu komen na Club Brugge de mindere ploegen. Daar moeten we ons laten zien, want dat zijn de belangrijkste wedstrijden tegen directe concurrenten. Daar wordt alles beslist.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Oostende heeft zijn ticket voor de 1/8e finales te pakken, al ging dat niet zonder slag of stoot. Waasland-Beveren kwam tot 2 keer toe op voorsprong, maar met 2 goals in 4 minuten zette KVO alsnog orde op zaken. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Oostende ontsnapt aan 3-3. In de slotfase krijgen we nog een discutabele fase. Heymans kopt van dichtbij op een voorzet van Wiegel. Hubert kan de bal nog net wegslaan, al dan niet van net achter de doellijn. Geen doelpunt, oordeelt de wedstrijdleiding. Bij Waasland-Beveren zijn ze in alle staten, maar het blijft 2-3. Er is geen VAR om de fase te herbekijken .
  4. Gele kaart voor Andrew Hjulsager van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Frederik Jäkel erin, Marko Kvasina eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Cijntje laat reuzenkans onbenut. Plots toch alarmfase rood voor Oostende! Cijntje krijgt op aangeven van Frey een uitgelezen kans om de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te brengen, maar de nieuwkomer mist van dichtbij zijn schot. Hier komt Oostende bijzonder goed weg. .
  7. tweede helft, minuut 86. Kvasina nipt over. Waasland-Beveren ontsnapt aan de 2-4. Gueye legt de bal goed terug naar Kvasina. Die haalt in één tijd uit en ziet zijn schot nipt over doel gaan. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jeremy Cijntje erin, Danel Sinani eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Waasland-Beveren, Andreas Wiegel erin, Serge Leuko eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Dubbele wissel. Bij Waasland-Beveren worden nieuwkomer Cijntje en Wiegel nog in de ploeg gedropt. Voor Leuko en Sinani zit de wedstrijd erop. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Andrew Hjulsager van KV Oostende. 2, 3.
  12. tweede helft, minuut 75. Hjulsager keert de situatie helemaal om! Oostende gaat in enkele minuten op en over Waasland-Beveren. Thiam brengt Hjulsager alleen voor doel en de Deen tikt de bal onder Gabriël binnen. .
  13. Gele kaart voor Michael Frey van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 75
  14. tweede helft, minuut 74.
  15. tweede helft, minuut 73.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Makhtar Gueye van KV Oostende. 2, 2.
  17. tweede helft, minuut 72. Gueye brengt KVO weer langszij! Alles te herdoen op de Freethiel. Invaller Bataille vindt het hoofd van Gueye en die kopt zijn tweede van avond voorbij Gabriël. Zijn we op weg naar verlengingen? .
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Waasland-Beveren, Daan Heymans erin, Jordan Faucher eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Waasland-Beveren, Aleksandar Vukotic erin, Miguel Vieira eruit
  20. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 71