Ga naar de inhoud
Hjulsager met de 2-3.
Hjulsager met de 2-3.
Opstellingen
Waasland-Beveren KV Oostende
44. Gabriël 28. Hubert
5. Bastians 33. Tanghe
6. Bertone 5. Theate
9. Faucher 27. Capon
10. Sinani 29. D'Haese
12. Albanese 8. Marquet
15. Wuytens 11. Boonen
16. Heltne Nilsen 17. Hjulsager
23. Leuko 18. McGeehan
37. Vieira 7. Gueye
99. Frey 21. Kvasina
Wisselspelers
21. Lathouwers 99. Castro
4. Mandjeck 15. Jäkel
7. Wiegel 6. D'Arpino
11. Efford 34. Bätzner
14. Jubitana 19. Thiam
18. Heymans 10. Sakala
19. Cijntje 25. Bataille
26. Vukotic  
52. Schryvers  

Waasland-Beveren geeft bonus 2 keer uit handen, Oostende bekert voort

 wo 3 februari 2021 21:54
 1. 11' - Verv. Sivert Heltne Nilsen door Denzel Jubitana
 2. 23' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 0)
 3. 39' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)
 1. 68' - Verv. Indy Boonen door Jelle Bataille
 2. 73' - Doelpunt - Makhtar Gueye (2 - 2)
 3. 75' - Geel - Michael Frey
 4. 77' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (2 - 3)
 5. 85' - Verv. Danel Sinani door Jeremy Cijntje
 6. 90' - Geel - Andrew Hjulsager
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
23'
Michael Frey
23'
Michael Frey
1 - 0
39'
Makhtar Gueye
1 - 1
Makhtar Gueye
39'
73'
Makhtar Gueye
2 - 2
Makhtar Gueye
73'
77'
Andrew Hjulsager
2 - 3
Andrew Hjulsager
77'

Waasland-Beveren en Oostende hebben een aangenaam bekerduel geserveerd, al liet het voor de Waaslanders wel een wrange nasmaak na. Waasland-Beveren kwam tot 2 keer toe op voorsprong, maar Oostende kwam telkens terug. In de slotfase ging het in een mum van tijd van 2-1 naar 2-3.

Doelpunten:

22' Frey 1-0

38' Gueye 1-1

54' Faucher 2-1

72' Gueye 2-2

76' Hjulsager 2-3

Frey verrast KVO, Gueye zorgt voor gerechtigheid

Oostende had in de laatste 5 duels tegen Waasland-Beveren niet één keer kunnen winnen, bij de laatste drie confrontaties ging de kustploeg zelfs telkens onderuit. KVO was dus gewaarschuwd en begon furieus. Gueye zette doelman Gabriël meteen aan het werk en een grondscherend schot van Hjulsager ging nipt naast.

 

Waasland-Beveren moest de wedstrijd ondergaan en zag dan ook nog eens nieuwkomer Heltne Nilsen al vroeg uitvallen. Toch kwam de thuisploeg halfweg de eerste helft verrassend op voorsprong, met dank aan slecht uitvoetballen van Hubert. Faucher onderschepte de bal en stuurde Frey weg. Die ging knap voorbij de onfortuinlijke Hubert en opende de score.

 

De reactie van Oostende liet niet lang op zich wachten. Na een knappe één-twee met Gueye besloot Hjulsager op de lat. Ook Waasland-Beveren had de smaak nu te pakken. Faucher kwam dicht bij de 2-0, maar Hubert maakte zijn fout bij de openingsgoal goed met een knappe redding.

 

Ook Bastians kreeg op een vrije trap van Sinani nog een uitstekende kans en Tanghe werkte een gevaarlijke voorzet van Albanese bijna in eigen doel. Maar de goal viel aan de overkant. Na balverlies van Leuko pakte McGeehan uit met een uitstekende assist voor Gueye en die trapte Oostende verdiend langszij.

Frey opende tegen de gang van het spel in de score voor Waasland-Beveren.

Oostende zette orde op zaken met 2 goals in 4 minuten

Na amper 10 minuten in de tweede helft was Oostende opnieuw op achtervolgen aangewezen. Op een voorzet van Bastians werkte Faucher de bal eerst nog tegen de paal, maar bij de herneming trof hij wel raak: 2-1.

 

Na een schitterende actie van Albanese maakte Faucher niet veel later bijna zijn tweede van avond, Hubert kon er nog net een stokje voor steken. Wie wel een tweede keer scoorde, was Gueye. Twintig minuten voor het einde schilderde invaller Bataille de bal perfect op het hoofd van de Senegalees en die kopte de gelijkmaker staalhard binnen.

 

Verlengingen leken in de maak, maar amper 4 minuten na de 2-2 stond het plots 2-3. Met een splijtende pass bracht Thiam Hjulsager alleen voor doel en de Deen schoof de bal netjes onder Gabriël binnen.

 

In de slotfase pikte Gueye bijna ook nog een assist mee. Kvasina besloot op zijn aangeven in één tijd nipt over. Aan de overkant bood Frey nieuwkomer Cijntje dan weer een reuzenkans aan, maar het schot van de invaller ging de mist in.

 

Zo bleef het spannend en net voor affluiten ontsnapte Oostende opnieuw. Hubert kon een kopbal van Heymans nog net wegslaan, al dan niet van achter de doellijn. Geen goal, oordeelde de lijnrechter. Bij gebrek aan een VAR bleef het zo 2-3, tot woede van de thuisploeg.

Hjulsager zorgde voor de winning goal en wellicht een nieuwe coronaboete.

D'Haese: "Bal was niet over de doellijn, had er perfect zicht op"

 • Robbie D'Haese (KV Oostende): “Het was nog spannend op het einde, maar we zijn toch blij dat we hier gewonnen hebben. Ik denk dat we over de hele wedstrijd toch wel de betere ploeg waren. We kwamen heel sterk uit de kleedkamer, maar kregen ongelukkig de 1-0 tegen. Maar we hebben het hoofd niet laten hangen en met de 1-1 kwamen we terug in de wedstrijd. Op het einde zette Guillaume (Hubert, red.) zijn foutje recht. Voor mij was die bal niet volledig over de doellijn. Ik had er perfect zicht op.”

 

 • Dries Wuytens (Waasland-Beveren): “Het begint frustrerend te worden om elke keer zo te verliezen. We zijn er wel voor blijven vechten en dat moeten we ook zeker blijven doen, we mogen het niet opgeven. Het kwartje zal uiteindelijk ook wel eens onze kant opvallen. Ik weet niet of het een doelpunt was bij die laatste fase. Het was weer net niet genoeg voor ons. We maken soms verkeerde keuzes door te snel uit te stappen of door iets te lang te blijven zitten, daar moeten we nog aan werken. Het is jammer dat we verliezen, maar onze wedstrijd was niet zo slecht. Daar moeten we ons aan vasthouden. Ik ben er zeker van dat het dit seizoen goed komt. We hebben alle moeilijke ploegen gehad, nu komen na Club Brugge de mindere ploegen. Daar moeten we ons laten zien, want dat zijn de belangrijkste wedstrijden tegen directe concurrenten. Daar wordt alles beslist.”

Fase per fase

90+8'

Einde

Oostende heeft zijn ticket voor de 1/8e finales te pakken, al ging dat niet zonder slag of stoot. Waasland-Beveren kwam tot 2 keer toe op voorsprong, maar met 2 goals in 4 minuten zette KVO alsnog orde op zaken.

90+7' tweede helft
90+5'

Oostende ontsnapt aan 3-3

In de slotfase krijgen we nog een discutabele fase. Heymans kopt van dichtbij op een voorzet van Wiegel. Hubert kan de bal nog net wegslaan, al dan niet van net achter de doellijn. Geen doelpunt, oordeelt de wedstrijdleiding. Bij Waasland-Beveren zijn ze in alle staten, maar het blijft 2-3. Er is geen VAR om de fase te herbekijken

90'
KV Oostende
88'

Cijntje laat reuzenkans onbenut

Plots toch alarmfase rood voor Oostende! Cijntje krijgt op aangeven van Frey een uitgelezen kans om de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te brengen, maar de nieuwkomer mist van dichtbij zijn schot. Hier komt Oostende bijzonder goed weg.

86'

Kvasina nipt over

Waasland-Beveren ontsnapt aan de 2-4. Gueye legt de bal goed terug naar Kvasina. Die haalt in één tijd uit en ziet zijn schot nipt over doel gaan.

85'
84'

Dubbele wissel

Bij Waasland-Beveren worden nieuwkomer Cijntje en Wiegel nog in de ploeg gedropt. Voor Leuko en Sinani zit de wedstrijd erop.

75'

Hjulsager keert de situatie helemaal om!

Oostende gaat in enkele minuten op en over Waasland-Beveren. Thiam brengt Hjulsager alleen voor doel en de Deen tikt de bal onder Gabriël binnen.

75'
SK Beveren
74'
73'
72'

Gueye brengt KVO weer langszij!

Alles te herdoen op de Freethiel. Invaller Bataille vindt het hoofd van Gueye en die kopt zijn tweede van avond voorbij Gabriël. Zijn we op weg naar verlengingen?

68'
wissel
65'

Oostende maakt het spel, maar veel kansen levert dat niet op voor de bezoekers. Het blijft bovendien opletten voor de counters van de thuisploeg. Albanese is alweer de aangever, het schot van Bertone gaat naast.

64'

Hubert houdt Faucher van de 3-1

Oostende ontsnapt aan een nieuwe opdoffer na een uitstekende actie van Albanese. Faucher mag de kers op de taart zetten, maar Hubert kan hem van zijn tweede van de avond houden.