wo 3 februari 2021 18:22
1-0
    1. 59' - Verv. Massimo Bruno door Ali Gholizadeh
    Croky Cup - speeldag 1 - 03/02/21 - 16:29

Charleroi heeft de verlengingen maar nipt kunnen ontlopen tegen Westerlo. Invaller Teodorczyk kroonde zich tot de matchwinnaar van het bekerduel door de scoren in de 87e minuut.

Doelpunt:

• 87' Teodorczyck 1-0

Bekijk de hoogtepunten uit Charleroi - Westerlo

Modder en invallers beslissen de wedstrijd

De doorweekte en modderige staat van de grasmat in le Stade du Pays de Charleroi voorspelde voor de wedstrijd al niet veel goeds en dat weerspiegelde zich meteen in de eerste helft.

Beide ploegen begonnen heel afwachtend en meer dan enkele waterkansjes en een karrenvracht hoekschoppen kregen we niet te zien. Vijftig procent balbezit voor Charleroi en na berekening ook voor Westerlo waren de belangrijkste statistieken in een zoutloze eerste helft.

Na de rust bleek het veld een scherprechter te gaan worden. Bij een heet standje voor het doel van Charleroi bleeft de bal tot twee maal toe in de modder steken en kon de verdediging op het nippertje nog wegwerken. Pech voor Westerlo.

Een driedubbele wissel van Charleroi-trainer Karim Belhocine, na een uur, zorgde voor de kentering. Golizadeh, Teodorczyk en Rezaei bestookten het Westerlo-doel, maar Vanlangendonck stond paraat. Zijn tegenhanger aan de andere kant moest maar één keer tussenkomen, zij het heel spectaculair, in de voeten van een Westelse aanvaller.

De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen tot Charleroi drie minuten voor tijd een tegenaanval opzette. Golizadeh bediende Teodorczyk die Vanlangendonck geen kans gaf met een grondscherend schot. Charleroi door naar de achtste finales, na een partijtje modderworstelen.

Doelman Descamps glijdt in de voeten van de Westelse aanvaller
    Doelpuntenmaker Teodorczyck met Golizadeh

90+7'

Charleroi wint met het kleinste verschil

Charleroi bekert verder na zuinige 1-0 zege tegen Westerlo, in een wedstrijd die bij momenten meer weg had van modderworstelen.

90+1'
    90+1'

Bijna verdubbeling van de voorsprong

Meteen na het doelpunt kan Charleroi opnieuw dreigen. Het schot van Rezaei wordt gestopt door Vanlangendonck.

87'

Doelpunt Charleroi 1-0

Tegenaanval van Charleroi op drie minuten van het einde van de wedstrijd. Ali Golizadeh bedient Teodorczyk die de Westerlodoelman verschalkt met een grondscherend schot.

87'
    82'

Daar is Charleroi nog eens

Mamadou Fall bedient invaller Rezaei, die besluit in de handen van doelman Vanlangendonck.

78'

Dubbele wissel bij Westerlo

Bob Peeters grijpt in en brengt Seydoux en Mabea voor Lloci en Alici.

75'

Spectaculaire redding van de Charleroi-doelman

Rémy Descamps glijdt met gevaar voor lijf en leden door de modder en in de voeten van een Kempense aanvaller.

73'

De invallers van Charleroi tonen zich meteen

Westerlo wordt achteruit gedrukt. Eerst gaat een schot van Ali Golizadeh net naast. Twee minuten later kan Teodorczyk aanleggen, maar doelman Vanlangendonck redt knap.

65'
    59'

Drie wissels bij de Carolo's

Karim Belhocine grijpt in en brengt meteen drie verse krachten in Gholizadeh, Rezaei en Teodorczyk vervangen voor Bruno, Benavente en Nicholson.

59'
    57'
    56'

Modderig veld redt Charleroi

Een geweldige kans voor Westerlo maar de modder en een verdediger voorkomen een doelpunt.

46'

Begin tweede helft

Geen wissels aan beide kanten. Hopelijk krijgen we in de tweede helft meer vuurwerk te zien.