Ga naar de inhoud
Union slaat toe in de toegevoegde tijd.
Opstellingen
Union Moeskroen
49. Moris 21. Gillekens
8. Mehlem 4. Gueye
9. Undav (58') 8. Onana
16. Burgess 9. Harbaoui (61')
17. Teuma 10. Bakic (61')
23. Sigurdarson (59') 13. Ciranni
24. Jordanov 14. Faraj (75')
44. Van der Heyden 22. Bocat
59. Kandouss 26. Silvestre
94. Lapoussin 29. Badibanga
96. Labeau 39. Nlandu (68')
Wisselspelers
21. Pirard 90. Vasic
4. Bager 15. Capemba
6. Nielsen (59') 25. Brym (75')
11. Fixelles 30. Van Durmen (68')
13. Vanzeir (58') 31. Gnohere (61')
14. Bah
40. Simba
19. François 54. Lepoint (61')

Mazzu Time in de beker: tienkoppig Union schakelt op valreep Moeskroen uit

 di 2 februari 2021 19:55
  1. 18' - Geel - Ismaël Kandouss
  1. 59' - Geel - Jean Onana
  2. 60' - Verv. Aron Sigurdarson door Casper Nielsen
  3. 64' - Rood - Marcel Mehlem
  4. 69' - Verv. Darly N'Landu door Benjamin Van Durmen
  5. 70' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 1)
  6. 76' - Verv. Imad Faraj door Capita
  7. 76' - Verv. Beni Badibanga door Charles-Andreas Brym
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
70'
Dante Vanzeir
70'
Dante Vanzeir
1 - 1

Met Moeskroen nemen we afscheid van een eersteklasser in de Croky Cup. Union, afgetekend leider in 1B, viel na een uur met z'n tienen en moest een 0-1-achterstand ophalen. Dat deed het ook, met het winnende doelpunt in de extra tijd: 2-1. Union mag zich misschien opmaken voor een achtste finale tegen Anderlecht, dat het in 2018 al eens uitschakelde.

Doelpunten:

30' Bakic 0-1

79' Vanzeir 1-1

90+2' Nielsen 2-1

Bekijk de goals uit Union - Moeskroen (2-1)

Moeskroen pakt uit met knappe openingstreffer

Union en Moeskroen moeten vrijdagavond alweer opdraven voor een competitiematch. Dat Felice Mazzu en Jorge Simao wat nieuwe namen een kans gaven, was dan ook weinig verwonderlijk. Bij Union begon topschutter Dante Vanzeir op de bank.

 

Maar ook zonder enkele sterkhouders demonstreerde Union dat het volgend jaar misschien wel zijn plek zou hebben in de hoogste klasse. Na een goed begin van Moeskroen namen de Brusselaars resoluut over. Gelegenheidsdoelman Gillekens moest twee keer bij de pinken zijn.

 

Het openingsdoelpunt viel echter aan de overzijde uit de lucht. Redelijk letterlijk zelfs, Bakic nam een hoge afvallende bal meteen op de slof en mikte zijn volley onhoudbaar in de linkerhoek. De ruststand was niet meteen een correcte weergave van de eerste helft.

Bakic trapt Moeskroen met geweldige volley op voorsprong tegen Union

Union draait het met man minder nog helemaal om

"We hebben alles onder controle. Ik ben zeker dat we met de zege naar huis gaan." Gilberto Andrade, de assistent-coach van Moeskroen, straalde halfweg veel vertrouwen uit, ondanks een verdienstelijke eerste helft van Union.

 

Zijn voorspelling leek ook lang te kloppen. Toen Gueye na een uur onbegrijpelijk geen rood kreeg, en Mehlem twee minuten later wel moest afdruipen, leek de opdracht van Moeskroen nog wat gemakkelijker.

 

Maar Felice Mazzu weigerde te plooien: met Vanzeir, Fixelles en Nielsen gooide hij drie vaste waarden tussen de lijnen. Met een stevige kopbal en een knal in het zijnet vuurde Vanzeir snel twee waarschuwingen af. Tien minuten later mikte hij de verdiende gelijkmaker vanuit een scherpe hoek binnen: 1-1. 

 

Moeskroen kon het zich al beklagen dat het zoveel achterover had geleund en moest zijn egelstelling verlaten. Union zag het graag gebeuren: in de extra tijd liet Casper Nielsen de winnende treffer eerst nog liggen, maar de Deen kreeg een herkansing en wipte Moeskroen nu wel uit de beker.

Met goal in de 92e minuut schakelt Union Moeskroen uit in de beker

Vanzeir: "Anderlecht zou heel goede test zijn"

Met een doelpunt en een assist was Dante Vanzeir nog maar eens de uitblinker bij Union. "Het vertrouwen in het spel en het systeem heeft opgebracht", zei hij. "We hebben verdiend gewonnen."

 

"Beerschot en OHL hebben al getoond dat er voldoende kwaliteit in 1B zit en dat willen we ook bewijzen. Tegen Moeskroen hebben we het al een eerste keer gedaan."

 

In de volgende ronde wacht waarschijnlijk Anderlecht, een Brusselse derby. "Dat is ook in de kleedkamer al ter sprake gekomen", geeft Vanzeir toe. "Volgende week tegen Anderlecht zou pas echt een goede test zijn."

 

"KV Mechelen heeft twee jaar geleden ook gestunt in de beker, dus waarom zouden wij dat niet kunnen? We zien de titel én de beker als prioriteiten."

Vanzeir: "We voelden dat er nog iets in zat"

Mazzu: "Geweldige vechtersmentaliteit heeft het verschil gemaakt"