Mazzu Time in de beker: tienkoppig Union schakelt op valreep Moeskroen uit

  1. 30' - Doelpunt - Marko Bakic (0 - 1)
  2. 18' - Geel - Ismaël Kandouss
  3. 11' - Geel - Marko Bakic
  1. 90+1' - Doelpunt - Casper Nielsen (2 - 1)
  2. 86' - Geel - Alessandro Ciranni
  3. 82' - Geel - Teddy Teuma
  4. 76' - Verv. Imad Faraj door Capita
  5. 76' - Verv. Beni Badibanga door Charles-Andreas Brym
  6. 70' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 1)
  7. 69' - Verv. Darly N'Landu door Benjamin van Durmen
  8. 66' - Verv. Brighton Labeau door Mathias Fixelles
  9. 64' - Rood - Marcel Mehlem
  10. 61' - Geel - Eric Junior Bocat
  11. 61' - Verv. Hamdi Harbaoui door Christophe Lepoint
  12. 61' - Verv. Marko Bakic door Harlem Gnohéré
  13. 60' - Verv. Deniz Undav door Dante Vanzeir
  14. 60' - Verv. Aron Sigurdarson door Casper Nielsen
  15. 59' - Geel - Jean Onana
  30'Marko Bakic0 - 1
  90+1'Casper Nielsen2 - 1

  Met Moeskroen nemen we afscheid van een eersteklasser in de Croky Cup. Union, afgetekend leider in 1B, viel na een uur met z'n tienen en moest een 0-1-achterstand ophalen. Dat deed het ook, met het winnende doelpunt in de extra tijd: 2-1. Union mag zich misschien opmaken voor een achtste finale tegen Anderlecht, dat het in 2018 al eens uitschakelde.

  Doelpunten:

  30' Bakic 0-1

  79' Vanzeir 1-1

  90+2' Nielsen 2-1

  Bekijk de goals uit Union - Moeskroen (2-1)

  Moeskroen pakt uit met knappe openingstreffer

  Union en Moeskroen moeten vrijdagavond alweer opdraven voor een competitiematch. Dat Felice Mazzu en Jorge Simao wat nieuwe namen een kans gaven, was dan ook weinig verwonderlijk. Bij Union begon topschutter Dante Vanzeir op de bank.

   

  Maar ook zonder enkele sterkhouders demonstreerde Union dat het volgend jaar misschien wel zijn plek zou hebben in de hoogste klasse. Na een goed begin van Moeskroen namen de Brusselaars resoluut over. Gelegenheidsdoelman Gillekens moest twee keer bij de pinken zijn.

   

  Het openingsdoelpunt viel echter aan de overzijde uit de lucht. Redelijk letterlijk zelfs, Bakic nam een hoge afvallende bal meteen op de slof en mikte zijn volley onhoudbaar in de linkerhoek. De ruststand was niet meteen een correcte weergave van de eerste helft.

  Bakic trapt Moeskroen met geweldige volley op voorsprong tegen Union

  Union draait het met man minder nog helemaal om

  "We hebben alles onder controle. Ik ben zeker dat we met de zege naar huis gaan." Gilberto Andrade, de assistent-coach van Moeskroen, straalde halfweg veel vertrouwen uit, ondanks een verdienstelijke eerste helft van Union.

   

  Zijn voorspelling leek ook lang te kloppen. Toen Gueye na een uur onbegrijpelijk geen rood kreeg, en Mehlem twee minuten later wel moest afdruipen, leek de opdracht van Moeskroen nog wat gemakkelijker.

   

  Maar Felice Mazzu weigerde te plooien: met Vanzeir, Fixelles en Nielsen gooide hij drie vaste waarden tussen de lijnen. Met een stevige kopbal en een knal in het zijnet vuurde Vanzeir snel twee waarschuwingen af. Tien minuten later mikte hij de verdiende gelijkmaker vanuit een scherpe hoek binnen: 1-1. 

   

  Moeskroen kon het zich al beklagen dat het zoveel achterover had geleund en moest zijn egelstelling verlaten. Union zag het graag gebeuren: in de extra tijd liet Casper Nielsen de winnende treffer eerst nog liggen, maar de Deen kreeg een herkansing en wipte Moeskroen nu wel uit de beker.

  Met goal in de 92e minuut schakelt Union Moeskroen uit in de beker

  Vanzeir: "Anderlecht zou heel goede test zijn"

  Met een doelpunt en een assist was Dante Vanzeir nog maar eens de uitblinker bij Union. "Het vertrouwen in het spel en het systeem heeft opgebracht", zei hij. "We hebben verdiend gewonnen."

   

  "Beerschot en OHL hebben al getoond dat er voldoende kwaliteit in 1B zit en dat willen we ook bewijzen. Tegen Moeskroen hebben we het al een eerste keer gedaan."

   

  In de volgende ronde wacht waarschijnlijk Anderlecht, een Brusselse derby. "Dat is ook in de kleedkamer al ter sprake gekomen", geeft Vanzeir toe. "Volgende week tegen Anderlecht zou pas echt een goede test zijn."

   

  "KV Mechelen heeft twee jaar geleden ook gestunt in de beker, dus waarom zouden wij dat niet kunnen? We zien de titel én de beker als prioriteiten."

  Vanzeir: "We voelden dat er nog iets in zat"

  Mazzu: "Geweldige vechtersmentaliteit heeft het verschil gemaakt"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Einde. Union schakelt met een miraculeuze terugkeer Moeskroen uit in de 16e finales van de Beker van België. Met een mannetje minder kon het in de slotfase toch de achterstand uitwissen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Nielsen doet het nu wel. Casper Nielsen krijgt een tweede kans na een perfecte assist van Vanzeir en laat het nu niet liggen. Union gaat Moeskroen uitschakelen met een mannetje minder. .
  5. tweede helft, minuut 91. Nielsen laat het liggen. Vanzeir loopt buitenspel, maar Nielsen glipt wel door de buitenspelval. De Deen kan doelman Gillekens nog omspelen, maar Gueye staat op de lijn te wachten om het schot te keren. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Casper Nielsen van Union. 2, 1.
  7. 4 minuten extra. Union en Moeskroen hebben nog vier minuten om verlengingen te vermijden. Vooral Moeskroen zal het zich beklagen dat het de tweede helft zo terughoudend heeft aangepakt. . tweede helft, minuut 89.
  8. tweede helft, minuut 87. Union moet het even met 9 spelers bolwerken, want Siebe Van der Heyden mag niet meteen op het veld komen. Met een oprapertje voor Moris is het gevaar geweken. .
  9. tweede helft, minuut 86. Nick Gillekens landt met zijn voet op de schouder van Siebe Van der Heyden. De verdediger heeft verzorging nodig vooraleer hij kan rechtkrabbelen. .
  10. Gele kaart voor Alessandro Ciranni van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 83. Union wil nog verlengingen vermijden ook. Doelpuntenmaker Dante Vanzeir dribbelt zich vast in het strafschopgebied. .
  12. Gele kaart voor Teddy Teuma van Union tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 80. De verdiende gelijkmaker: 1-1. Derde keer, goede keer voor Dante Vanzeir. Met een snelle actie kan de topschutter van Union de bordjes in evenwicht hangen. Moeskroen moet uit zijn egelstelling komen. .
  14. tweede helft, minuut 78. Vanzeir opnieuw. En daar zijn de invallers: Mathias Fixelles krult in een bal in het strafschopgebied, Vanzeir kan acrobatisch in het zijnet werken. .
  15. tweede helft, minuut 77. Met nog een kwartier op de klok lijkt de match wat stil te vallen. De match heeft duidelijk al veel energie gekost. Kunnen de invallers Union nog helpen? .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Capita erin, Imad Faraj eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Charles-Andreas Brym erin, Beni Badibanga eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Union geeft de moed niet op: nu probeert Lapoussin het op de linkerflank iets te veel te forceren. Hij botst op Bocat. .