Ga naar de inhoud
Olympic Charleroi stunt tegen Zulte Waregem en bekert verder.
Opstellingen
O.Charleroi Zulte Waregem
1. T. Moriconi 1. S. Bossut
4. F. Kieran 33. C. Humphreys
5. V. Corneillie 24. E. Pletinckx
6. G. Ghesquiere 27. L. De Bock
7. M. Dahmane 29. M. De Smet
8. L. Castellana 5. D. Marcq
12. J. Lioka Lima 6. A. Sissako
90. E. Kaida 23. P. Armenekas
97. A. Guedj 17. J. Dompé
99. Y. Delbergue 53. A. Colassin
21. C. Cottet 9. J. Vossen
Wisselspelers
26. U. Cremers 3. O. Deschacht
10. Q. Vanderbecq 10. O. Govea
27. K. Moihedja 11. B. Srarfi
19. D. Perreira 19. G. Bruno
23. Q. Laurent 21. A. Seck
25. A. Thibaut 31. A. Mohamed
34. A. Kouri 44. E. Bansen
  71. C. Thiam
Trainers
Xavier Robert Davy De fauw

Amateurclub Olympic Charleroi stunt en kegelt Zulte Waregem uit de beker

 wo 3 februari 2021 21:52
  1. 37' - Geel - Yassine Delbergue
  1. 59' - Verv. Damien Marcq door Ibrahima Seck

De Beker van België heeft maar één match geduurd voor Zulte Waregem, vorig jaar nog halvefinalist. Amateurclub Olympic Charleroi had genoeg aan één echte kans om Essevee met het schaamrood op de wangen huiswaarts te sturen.

Doelpunten:

  • 79' Delbergue 1-0

Bekijk de samenvatting met wereldgoal:

Weinig kansen in fletse eerste helft

Na de wisselvallige resultaten in de competitie van afgelopen weken hoopte Zulte Waregem met de bekerwedstrijd tegen Olympic Charleroi uit Eerste Amateur nog eens vertrouwen te tanken. De thuisploeg had immers al vier maanden geen officiële wedstrijd meer gespeeld.

 

Davy De fauw, gelegenheidscoach door de quarantaine van Francky Dury, rekende voor het eerst dit seizoen op Sammy Bossut. Het clubicoon mocht - met Petr Cech-helm op het hoofd - zijn comeback in doel vieren, na zijn schedelbreuk van afgelopen zomer.

Het was echter de thuisploeg die in het charmante Neuvillestadion de eerste doelkans liet optekenen. Oude bekende Mo Dahmane (ex-Genk en -Club Brugge) testte al na één minuut de vuisten van Bossut. Zulte Waregem was meteen wakkergeschud en eiste dan ook de bal op.

 

De bezoekers hadden vervolgens de hele eerste helft het veldoverwicht, maar kwamen amper tot doelkansen. Vanop stilstaande fase kon het vlak voor het halfuur dan toch eens dreigen: De Bock trapte een vrije trap heerlijk op de dwarsligger.

Oude bekende Mo Dahmane (r) toonde zich tegen Zulte Waregem.

Delbergue brengt Olympic in delirium

In de tweede helft kregen we van hetzelfde laken een broek. Olympic liet de bal aan de eersteklasser, maar Zulte Waregem bleef ongeïnspireerd acteren. Een flauw schotje van Colassin kon Olympic-doelman Moriconi niet echt verontrusten.


Verlengingen leken onafwendbaar, tot het ogenschijnlijk moegestreden Olympic tien minuten voor tijd nog eens de middellijn overstak. Als een deus ex machina zorgde spits Delbergue vervolgens voor een onwaarschijnlijke plottwist: hij nam een afvallende bal heerlijk op de slof en zette Zulte Waregem prompt met de rug tegen de muur.


De bezoekers leken geslagen en een slotoffensief bleef uit. Dahmane kon in minuut 90 nog de kers op de taart zetten, maar trapte de opgelegde kans naast. Geen erg voor Olympic, want als amateurploeg zorgt het met hun 1-0-zege tegen Essevee voor dé bekerstunt van de 1/16e finales. Volgende week wacht met Eupen al een volgende prooi.

Feest in de kleedkamer van Olympic.

Dahmane: "We hebben gevochten als leeuwen"

Olympic-sterkhouder Mo Dahmane beleeft op zijn 38e nog een nieuw hoogtepunt in zijn goedgevulde carrière. "Het is groot feest nu", reageerde hij achteraf dolgelukkig. "Je moet het je voorstellen, dat een kleine amateurclub als de onze dit klaarspeelt." 

 

"Ieder van ons heeft vandaag gevochten als een leeuw. We hebben het dan ook niet gestolen, want we hebben Zulte Waregem kunnen ontregelen vandaag. We wisten dat er kansen lagen op de counter, al miste ikzelf ook nog een kans die ik normaal niet laat liggen."

 

"Of dit het mooiste moment van mijn carrière is? Nee, want ik heb met Club Brugge nog Europees gespeeld, maar vandaag is dit wel fantastisch. Ik ben zo blij voor alle jonge spelers hier. Wat we verwachten tegen Eupen volgende week? We zijn een kleine ploeg, maar alles is mogelijk, dat hebben we vandaag gezien", besluit hij.

Fase per fase

21:54

Bekerstunt in Charleroi! Olympic wipt Zulte Waregem

Het zit erop! Eerste amateurploeg Olympic Charleroi kegelt Zulte Waregem uit de beker na een late treffer van Delbergue. De bezoekers hadden het veldoverwicht maar konden nooit écht een vuist maken. Een aftocht met het schaamrood op de wangen voor de ploeg van gelegenheidscoach Davy De fauw.

90+6' tweede helft
90+5'

De bezoekers krijgen nog een vrije schop op een interessante plek, maar ook deze laatste kans levert niets op. Bruno trapt de bal in de muur.

90+1'

Olympic heeft zijn tweede adem gevonden en strijd nu voor elke centimeter. Zulte Waregem staat op de rand van de afgrond. De extra tijd is ondertussen ingegaan.

89'

Dahmane laat het liggen!

Dahmane kan alleen op Bossut afstevenen en heeft de beslissing aan de voet. De ervaren rot kan een hoek uitkiezen maar trapt de bal voorlangs. Zulte Waregem bibbert en beeft, want bijna was het game over.

85'
83'

Olympic werpt nu alles in de strijd om de 90 minuten vol te maken. Corneillie gaat ostentatief tijdrekken bij een inworp en wordt bestraft met geel.

83'
82'

Zulte Waregem heeft nog een kleine 10 minuten om een blamage af te wenden. Olympic, dat al even door zijn beste krachten leek te zitten, kan nu de bus parkeren.

80'

Olympic is één keer over de middellijn geweest in deze tweede helft - ik overdrijf niet - en het was meteen prijs.

Erwin Van den Sande op Radio 1
79'

Delbergue zet Olympic heerlijk op voorsprong!

Is er een bekerstunt in de maak? We leken ons stilaan al neer te leggen bij verlengingen, maar uit het niets breekt Olympic de ban. Een hoekschop van de thuisploeg wordt niet goed weggewerkt en Delbergue jast de afvallende bal heerlijk in doel. Zulte Waregem met de rug tegen de muur met nog 10 minuten op de klok.

71'

Voor de verandering claimt Zulte Waregem nog eens een strafschop, na een fout op Bruno, maar ook deze derde keer geeft ref Willems geen krimp.

70'

De jongens van Olympic kruipen bijna over het veld. Ze lijken er volledig door te zitten en halen het tempo uit de wedstrijd met overtredingen.

Erwin Van den Sande op Radio 1
69'

Het vrank en vrije spel van de thuisploeg hebben we al eventjes niet meer gezien. Vooral fysiek lijkt Olympic het lastig te hebben. Niet ondenkbaar, aangezien de ploeg uit eerste nationale zijn eerste wedstrijd in maanden speelt.

67'
63'

Eindelijk nog eens doelgevaar. Bij één van zijn eerste baltoetsen stuurt Gianni Bruno zijn spitsbroeder Colassin de diepte in. De Anderlecht-huurling kan afdrukken maar trapt voorlangs. 

60'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
60'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.