2. 62' - Doelpunt - Teddy Chevalier (0 - 2)
Croky Cup - speeldag 1 - 02/02/21 - 20:00
62'
Teddy Chevalier
0 - 2
62'

Lommel SK heeft KV Kortrijk niet kunnen verrassen in de Beker van België. Gueye, Chevalier en Selemani namen de Kortrijkse goals voor hun rekening. Lommel scoorde vanaf de stip dankzij Kis.

Doelpunten:

• 14' Gueye 0-1
  • 61' Chevalier 0-2
  • 71' Kis 1-2 (pen)
  • 90+3' Selemani 1-3

Lommel voetbalt goed mee, maar werkt niet af

Zowel Lommel als Kortrijk moest het in deze cupmatch doen zonder hoofdcoach. Bij de thuisploeg moest T1 Liam Manning na een hoogrisicocontact in quarantaine en ook bij Kortrijk zat de nieuwe trainer Luka Elsner niet op de bank.

Lommel was in 2021 nog ongeslagen en begon dan ook met vertrouwen aan de partij tegen Kortrijk. Toch waren het de bezoekers die in de felle regen op voorsprong kwamen. Na een hoekschop kopte Gueye op het kwartier de 0-1 binnen.

Twee penalty's in de tweede helft

De Limburgers lieten het hoofd niet hangen. Kadiri kreeg in de tweede helft een uitgelezen kans op de 1-1, maar hij miste. En nog geen minuut later viel het doelpunt aan de overkant. Teddy Chevalier zorgde voor de dubbele voorsprong.

Toch bleef het opletten voor Kortrijk. In minuut 70 kreeg Lommel een penalty en Kis zorgde met een sterk schot voor de aansluitingstreffer. De spanning leek snel weer te verdwijnen toen ook Kortrijk een strafschop kreeg, maar Selemani miste de elfmeter.

Ondanks verwoede pogingen lukte het Lommel niet meer om nog gelijk te maken. Er viel voor Kortrijk zelfs nog een doelpunt in de toegevoegde tijd. 1-3 via Selemani, meteen het einde van de partij. Kortrijk plaatst zich ten koste van Lommel voor de 1/8e finales van de Beker van België.

21:51

Einde van het duel tussen Lommel en Kortrijk. De ploeg uit 1B deed goed mee tegen de ploeg uit 1A, maar uiteindelijk gaat de zege met 1-3 naar KV Kortrijk.

90+8' tweede helft
90+4'

Nog 1-3

Alle spelers van Lommel trokken naar voren op een corner, maar de bal komt in de voeten van een Kortrijk-speler terecht. Selemani maakt een snelle counter af. 1-3, de zege is binnen.

90+4'
Lommel SK
90+1'

86'

Bij Lommel willen ze graag een tweede strafschop, maar de scheidsrechter reageert niet. Nog 5 minuten, het blijft spannend.

79'

Lommel heeft nog 10 minuten (en wat extra tijd) om de gelijkmaker te vinden.

78'
76'

Svedkauskas redt een strafschop!

Een minuut later krijgt ook Kortrijk een penalty. Selemani trapt met een pak minder overtuiging dan Kis zonet. Svedkauskas redt de penalty. Zal dit Kortrijk nog zuur opbreken?

75'
73'

De eerste vervanging bij Lommel: Vandersmissen mag nog 20 minuten (of meer) voetballen.

71'

Kis met de aansluitingstreffer!

Kevin Kis trapt de strafschop overtuigend in de linkerhoek binnen. Jakubech dook naar de juiste kant, maar maakte geen kans. De aansluitingstreffer is een feit.

71'

Penalty!

Moreno gaat neer in de zestien en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Kan Lommel op het scorebord komen?

70'

Zou Kortrijk stilaan weer aan de competitie in 1A beginnen denken? Vrijdag moet het op bezoek bij Moeskroen.

67'

Dubbele wissel

Meteen na het doelpunt is er een dubbele wissel bij Kortrijk. Makarenko en Ocansey gaan eraf voor Jonckheere en Derijck.