Geen schoonheidsprijs, wel volgende ronde voor KV Mechelen in beker

  1. 29' - Doelpunt strafschop - Ferdy Druijf (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Steven Defour door Geoffry Hairemans
  2. 88' - Verv. Onur Kaya door Siemen Voet
  3. 77' - Verv. Marian Shved door Victor Wernersson
  4. 66' - Doelpunt - Marian Shved (2 - 0)
  5. 65' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  6. 65' - Verv. Rob Schoofs door Kerim Mrabti
  7. 61' - Verv. Yvan Yagan door Thomas Ephestion
  29'Ferdy Druijf1 - 0
  66'Marian Shved2 - 0

  Na een seizoen zonder bekervoetbal is het een blij weerzien geworden voor KV Mechelen met de Croky Cup. Het versloeg een verdienstelijk RWDM (1B) met 2-0 en maakt zich op voor een Antwerps duel in de 1/8e finales tegen Beerschot.

  Doelpunten:

  • 28' Druijf 1-0
  • 65' Sjved 2-0

  Bekijk het wedstrijdverslag:

  KV Mechelen op voorsprong na penalty

  Vorig seizoen mocht KV Mechelen niet deelnemen aan de beker als straf voor zijn aandeel in het grote voetbalschandaal. Het was dus van 1 mei 2019 geleden dat KVM van bekervoetbal had geproefd. 

   

  Het won toen de bekerfinale tegen AA Gent en bewees dat een ploeg uit 1B vaak geen hapklare brok is voor een eersteklasser. Dat ondervond het zelf tegen RWDM, dat 90 minuten lang toonde over vechtersmentaliteit en voetballende kwaliteiten te beschikken.

   

  De thuisploeg had wel balbezit in het begin, maar versierden nauwelijks kansen. Kabore was een zeldzaam lichtpuntje bij KVM. Met zijn snelheid en fysieke kwaliteiten maakte hij het de Brusselse defensie meermaals knap lastig en niet toevallig hij versierde na 28 minuten een penalty.

   

  Spits Druijf nam de unieke kans op de belangrijke 1-0 dankbaar aan en zette doelman Sadin op het verkeerde been. Daarna was het RWDM dat tot aan de rust de match in handen nam, maar de bezoekers vonden geen gaatje in het lage Mechelse blok.

  RWDM krijgt deksel op de neus

  Ook na de rust bleef KVM onder zijn niveau. Doelman Coucke voegde zich wel bij Kabore in de lijst van spelers die het goed deden. Twee keer hield hij RWDM van een goal met uitstekende reddingen. 

   

  Op het schot van invaller Nzuzi hield hij RWDM van de gelijkmaker bij 1-01. Ook Claes (ex-KVM) en Nangis toonden zich dreigend bij RWDM, maar scoren lukten de bezoekers telkens net niet.

   

  Het spreekwoordelijke deksel op de neus kwam er aan de overkant na een individuele actie van Sjved. Hij trapde de 2-0 op het bord. RWDM gaf zich nog altijd niet gewonnen, maar het hoofd van Vanlerberghe en de afwerking van Nzuzi voorkwamen een Brusselse goal.

   

  RWDM mag met opgeheven hoofd de beker verlaten. KV Mechelen speelt in de volgende ronde tegen Beerschot. 

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - RWDM (2-0)

  Peyre: "Beker is zeker een doel"

  • Thibault Peyre (KV Mechelen): "Het was geen geweldige match van ons en mijn felicitaties aan RWDM, want zij speelden een goede match. Het was wel een echte bekermatch. De beker is zeker een doel. Voor mezelf en voor de trainer."
   
  • Glenn Claes (RWDM): "Deze match is het verhaal van de afgelopen weken. Ik zal niet zeggen dat we domineren, maar we creëerden veel kansen. Alleen maken we die kansen niet af. Zij wel. We waren graag doorgegaan, maar we moeten vooral het goede van vandaag onthouden om mee te nemen naar de competitie. Hoe speciaal het is om nog eens op het veld van KVM te spelen? Het is leuk om hier terug te zijn. Ik ben warm onthaald."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Laatste fluitsignaal. KVM plaatst zich voor de 1/8e finales van de beker na een zege tegen een verdienstelijk RWDM. Doelman Coucke moest de Brusselaars drie keer van een goal houden.  .
  3. tweede helft, minuut 91. Nog een save van Coucke. Voor de derde keer in deze tweede helft moet Coucke een goal van RWDM voorkomen. Deze keer is het een kopbal van Nzuzi op voorzet van Nangis. Niet toevallig twee uitblinkers bij de bezoekers. .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Geoffry Hairemans erin, Steven Defour eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Siemen Voet erin, Onur Kaya eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Hairemans en Voet mogen nog opdraven. Met nog vier minuten officiële tijd op de klok mogen Defour en Kaya gaan rusten. Ze worden vervangen door Hairemans en Voet.  .
  7. tweede helft, minuut 85. Defour is bijna verantwoordelijk voor 2-1. Defour wil heel kalm uitverdedigen, maar dat gaat bijna fout. Hij speelt helemaal verkeerd achteruit in de voeten van Nzuzi. Die schiet rakelings naast. Hiermee scoor je geen punten bij je trainer. .
  8. tweede helft, minuut 82. KVM lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben. Het vuur bij RWDM is gedoofd. KVM neemt het slot voor zijn rekening. Vranckx schiet hard op doelman Sadin. .
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Mechelen, Victor Wernersson erin, Marian Shved eruit
  10. tweede helft, minuut 75. Net als na de 1-0 is het ook na de 2-0 RWDM dat de match beheerst. De bezoekers verdienen een goal, al was het voor de eer. .
  11. tweede helft, minuut 75.
  12. tweede helft, minuut 70. Claes lijkt extra gemotiveerd. Glenn Claes speelt vanavond tegen zijn ex-team en dat lijkt de speler van RWDM te motiveren. Hij begint aan een knappe dribbel en kan ook schieten, maar dat laatste doet hij iets minder zuiver. Coucke moet niets doen. .
  13. tweede helft, minuut 69. RWDM lijkt nog niet bereid om de handdoek te gooien. Het schot van Nangis is rijp voor een goal, maar het hoofd van Vanlerberghe voorkomt de 2-1. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Marian Shved van KV Mechelen. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Ferdy Druijf eruit
  16. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Mechelen, Kerim Mrabti erin, Rob Schoofs eruit
  17. tweede helft, minuut 64. 2-0: Shved toont opnieuw zijn talent. De welgekomen 2-0 voor KVM komt een beetje uit de lucht vallen, maar is wel knap. Shved doet het allemaal zelf in het strafschopgebied. Ruimte voor zichzelf maken en goed afwerken. .
  18. tweede helft, minuut 63. Claes scoort bijna tegen zijn ex-club. KV Mechelen mag langzaam aan de voetbalgoden, maar vooral zijn doelman danken dat het nog geen 1-1 is. Coucke zweeft een goeie kopbal van Glenn Claes (ex-KVM) iot de linkerhoek. .