Peter Maes wipt met STVV oude liefde Lokeren-Temse uit de beker

  1. 45+2' - Geel - Mory Konaté
  2. 37' - Geel - Nando Nöstlinger
  3. 8' - Doelpunt - Duckens Nazon (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Nando Nöstlinger door Yannick Aerts
  2. 89' - Verv. Jarne Steuckers door Georgios Vagiannidis
  3. 89' - Verv. Wolke Janssens door Ibrahima Sankhon
  4. 84' - Verv. Duckens Nazon door Nelson Balongo
  5. 75' - Verv. Stephen Buyl door Cyrron DE wilde
  6. 75' - Verv. Tatsuya Ito door Olexander Filippov
  7. 75' - Verv. Mitchell de Nooijer door Mohamed Siali
  8. 67' - Verv. Yassin Ben Omar door Daniel Oliveira
  9. 67' - Verv. Maarten Goossens door Gil Van Moerzeke
  10. 62' - Doelpunt - Tatsuya Ito (0 - 2)

  STVV bekert een ronde voort na een 0-2-zege tegen Lokeren-Temse. Nazon voor en Ito na de rust namen de goals voor hun rekening. Lokeren-icoon Overmeire kwam in de slotminuten nog dicht bij de aansluitingstreffer.

  Doelpunt:

  • 7': Nazon 0-1
  • 61': Ito 0-2

  Nazon bezorgt STVV snelle voorsprong

  Het affiche tussen KSC Lokeren-Temse en STVV betekende ook de terugkeer van Peter Maes naar het Daknamstadion. De Limburger won met KSC Lokeren tweemaal de Beker van België, maar moest zijn ex-ploeg nu dus van een bekerstunt houden.

   

  De bezoekers begonnen scherp aan de wedstrijd en na 7 minuten stond de 0-1 dan ook al op het bord. Colidio vond zijn maatje Nazon in de zestien, die de openingstreffer van dichtbij onder Espeso binnenschoof.

   

  STVV duwde door op zoek naar een 2e doelpunt, maar Schürmann kon de 0-2 nog net van de lijn halen. Niet veel later drong ook de thuisploeg een eerste keer aan. Pius devieerde een scherpe voorzet ongelukkig richting eigen doel, maar een alerte Steppe voorkwam erger. STVV 0-1 voor aan de rust.

  Nazon maakte er al snel 0-1 van voor STVV.

  Lokeren-Temse gaat al strijdend ten onder

  Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Terwijl de 0-2 van Nazon eerst nog werd afgekeurd voor buitenspel, verdubbelde Ito 10 minuten later de score dan toch. De bedrijvige Japanner glipte door de buitenspelval en maakte het op aangeven van Nazon koeltjes af.

   

  KSC Lokeren-Temse bleef vechten voor wat het waard was en in de blessuretijd kwam Killian Overmeire zelfs nog dicht bij de aansluitingstreffer. De knal van het (afscheidnemend?) Lokeren-icoon werd uiteindelijk in hoekschop gedevieerd.

   

  STVV kwam niet meer in de problemen en stoot zo door naar de volgende ronde in de Croky Cup. Daar wacht de manschappen van Peter Maes een Limburgse derby tegen KRC Genk.

  Peter Maes: "Had Overmeire graag in mijn ploeg gehad"

  Peter Maes (trainer STVV): "Het was vooral belangrijk dat we snel scoorden in deze wedstrijd en dat hebben we gedaan. Op dat vlak was het dus wel de perfecte wedstrijd."

   

  "We vergaten wel soms om het tempo wat op te schroeven en daarom liet ik me wel eens horen tijdens de wedstrijd. Als team hebben we weinig kansen weggeven en daar ben ik blij om."

   

  "Ik had Killian Overmeire graag in mijn ploeg gehad dit seizoen, maar hij bevindt zich natuurlijk niet in de makkelijkste situatie. Je ziet dat hij nog totaal niet uitgeblust is en ik hoop dat hij gewoon blijft voetballen."

   

  Killian Overmeire (KSC Lokeren-Temse): "Ik heb zeker genoten van deze wedstrijd en ik ben blij met wat de ploeg getoond heeft. Het waren namelijk zeker niet de makkelijkste omstandigheden."

   

  "Vandaag zat er niet meer in. Het was de wet van de sterkste. Als we wat meer wedstrijdritme hadden gehad, lagen onze kansen misschien iets hoger. Maar STVV is een ploeg in vorm, dus het was sowieso moeilijk geweest."

   

  "We liggen nu weer enkele maanden stil, dus het zal weer een lastige periode worden. Ik twijfel nog steeds om te blijven voetballen, maar vandaag heb ik alvast genoten. Het perspectief van opnieuw zo lang stil te liggen, doet me gewoon zo hard twijfelen."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 51. EINDE. Peter Maes wipt zijn oude liefde Lokeren-Temse zonder al te veel problemen. De thuisploeg vocht voor wat het waard was, maar maakte nooit echt aanspraak op een bekerstunt. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Net voor het einde van de wedstrijd komt de thuisploeg nog dicht bij de 1-2. Schürmann neemt de bal in één tijd op de slof, maar mikt de bal net naast. .
  4. tweede helft, minuut 91. Terwijl de 5 minuten extra tijd net van start gaan, wordt een knal van Overmeire nog in hoekschop verwerkt. .
  5. tweede helft, minuut 91. STVV lijkt zonder al te veel problemen door te stoten naar de volgende ronde van de Croky Cup. De spelers van Lokeren-Temse vochten zeker voor wat ze waard waren, maar konden de bezoekers nooit echt in de problemen brengen. .
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KSC Lokeren-Temse, Yannick Aerts erin, Nando Nöstlinger eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Georgios Vagiannidis erin, Jarne Steuckers eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Ibrahima Sankhon erin, Wolke Janssens eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Peter Maes voert nog een dubbele wissel door. Steuckers wordt vervangen door Vagiannidis, terwijl Sankhon in de plaats komt van Janssens. .
  10. tweede helft, minuut 84. Balango voor Nazon. Doelpuntenmaker Nazon mag gaan rusten. De aanvaller staat zijn plaats af aan Balongo. .
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Duckens Nazon eruit
  12. tweede helft, minuut 82. STVV krijgt opnieuw een hoekschop na een vlotte één-twee tussen Colidio en Nazon, die eindigt op de vuisten van Espeso. .
  13. tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 78. STVV blijft op zoek gaan naar een derde doelpunt. Colidio probeert het van ver, maar kan niet voldoende kracht meegeven aan zijn schot.  .
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KSC Lokeren-Temse, Cyrron DE wilde erin, Stephen Buyl eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij STVV, Olexander Filippov erin, Tatsuya Ito eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KSC Lokeren-Temse, Mohamed Siali erin, Mitchell de Nooijer eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Frisse jongens. Karel Fraeye gooit al zijn troeven op tafel en brengt opnieuw 2 frisse jongens. Siali en De Wilde komen in de plaats van Buyl en De Nooijer. Bij STVV mag Ito naar de kant, Filippov komt hem vervangen. .
  19. tweede helft, minuut 72. De bezoekers krijgen een vrije trap net buiten de zestien die Ito voor zijn rekening neemt. De Japanner brengt de bal voor doel, maar de twijfelende Espeso kan de bal uiteindelijk dan toch plukken. .
  20. tweede helft, minuut 68.