AA Gent houdt gezondheidswandeling tegen Heur Tongeren

  1. 36' - Doelpunt - Roman Bezoes (2 - 0)
  2. 33' - Verv. Laurent Depoitre door Dogbole Niangbo
  3. 27' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt strafschop - Dylan Mbayo (5 - 0)
  2. 87' - Verv. Jente Weckx door Hans Geenen
  3. 87' - Verv. Moussa Camara door Andy Dauwe
  4. 80' - Doelpunt - Dogbole Niangbo (4 - 0)
  5. 73' - Verv. Charles Dupain door Jarne Verjans
  6. 73' - Verv. Martijn Dingenen door Jason Lissondja Vha
  7. 64' - Verv. Niklas Dorsch door Wouter George
  8. 64' - Verv. Andreas Hanche-Olsen door Núrio
  9. 55' - Doelpunt - Matisse Samoise (3 - 0)
  10. 47' - Verv. Tarik Tissoudali door Dylan Mbayo
  27'goalTarik Tissoudali1 - 0
  36'goalRoman Bezus2 - 0
  55'goalMatisse Samoise3 - 0
  80'goalDogbole Niangbo4 - 0
  90+1'penalty goalDylan Mbayo5 - 0

  In de Beker van België heeft AA Gent een rustige avond achter de rug. Nieuwkomer Tissoudali bewees meteen zijn waarde met een goal en een assist. Gent smeerde Heur Tongeren (2e amateur) uiteindelijk een forfaitscore aan. 

  Doelpunten:

  • 26' Tissoudali 1-0
  • 35' Bezoes 2-0
  • 54' Samoise 3-0
  • 79' Niangbo 4-0
  • 90+2' Mbayo 5-0 (pen.)

  Gent heer en meester voor de pauze

  Met nieuwkomer Tissoudali tussen de lijnen begon AA Gent best goed aan de wedstrijd. Doelman Vandecaetsbeek bracht redding op pogingen van Bezoes en Depoitre. Net voor het half uur was het wel raak, Tissoudali werkte af na een inspeelpass van Bezoes.

  Enkele minuten later stond Bezoes zelf aan het kanon. De Oekraïener was goed gevolgd na een kopbal van Samoise. Gent bleef het betere van het spel hebben zonder grote kansen te creëren. Intussen moest Laurent Depoitre wel met een blessure naar de kant. Beide ploegen gingen rusten met een 2-0-tussenstand op het scorebord.

  Zonder al te veel moeite naar forfaitcijfers

  Tissoudali kon coach Vanhaezebrouck voor de rust ongetwijfeld bekoren en hij kreeg met het oog op dit weekend rust in de tweede helft. AA Gent bleef de betere ploeg en nog ruim voor het uur maakte de jonge Samoise er 3-0 van.

  Heur-Tongeren knokte zich nadien meer en meer in de wedstrijd, maar er volgde geen aansluitingstreffer. Een poging van Otero Perez ging voorlangs en Geurts kopte recht op doelman Roef.

   

  Aan de overkant werd het via Niangbo en Mbayo in het slot van de partij uiteindelijk nog 5-0. In de volgende ronde van de Beker van België nemen de Buffalo's het volgende week al op tegen Sporting Charleroi.

  Debutant Tissoudali: "Heel leuk om direct te scoren"

  • Tarik Tissoudali (AA Gent):  "Het is als aanvaller uiteraard heel leuk om meteen te scoren. We speelden een goede wedstrijd en boekten zo een verdiende overwinning. Waarom ik na de rust in de kleedkamers bleef? Ik voelde iets licht in mijn bovenbeen en wilde geen risico nemen. De aanpassing in Gent verliep in elk geval goed tot dusver en het samenspel met mijn nieuwe ploegmaats zal match per match verbeteren."

  • Matisse Samoise (AA Gent): "Het was heel leuk om nog eens mijn kans te krijgen. Dat ik dan ook nog kon scoren, maakt het uiteraard helemaal af. Het belangrijkste is wel dat we ons geplaatst hebben voor de volgende ronde. Deze prestatie smaakt naar meer, maar ik heb geduld. Ik wil nu gewoon genieten van de kansen die ik krijg."

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 52. Einde wedstrijd. AA Gent plaatst zich bijzonder vlot voor de volgende ronde in de Beker van België. In de eerste helft trapte nieuwkomer Tissoudali de Buffalo's op voorsprong en even later verdubbelde Bezoes de voorsprong. Na de rust maakten ook Samoise, Niangbo en Mbayo nog een doelpunt. .
  2. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Het is Mbayo zelf die achter de bal gaat staan en er 5-0 van maakt. Een stevige overwinning voor AA Gent. .
  4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 91 door Dylan Mbayo van KAA Gent. 5, 0.
  5. tweede helft, minuut 90. Strafschop Gent. Mbayo gaat over het been van Quintens en de bal gaat op de stip. Volgen er nog forfaitcijfers?  .
  6. tweede helft, minuut 89. Geenen en Dauwe mogen van coach Byloos nog wat minuten maken in de Ghelamco Arena.  .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KSK Tongeren, Hans Geenen erin, Jente Weckx eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KSK Tongeren, Andy Dauwe erin, Moussa Camara eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Na de 4-0 slagen de bezoekers er niet meer in om de rug te rechten. De wedstrijd kabbelt naar het einde. AA Gent gaat al zeker een ronde verder in de beker. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Dogbole Niangbo van KAA Gent. 4, 0.
  11. tweede helft, minuut 78. Niangbo met nummer vier. Heur-Tongeren zit net wat beter in de wedstrijd, maar aan de overkant is het opnieuw prijs. Niangbo komt alleen voor doel en zorgt voor het vierde Gentse doelpunt van de avond. .
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KSK Tongeren, Jarne Verjans erin, Charles Dupain eruit
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KSK Tongeren, Jason Lissondja Vha erin, Martijn Dingenen eruit
  14. tweede helft, minuut 70. Heur-Tongeren op zoek naar de eerredder. Na een hoekschop staat Geurts helemaal alleen, maar de bal gaat niet voorbij Roef. Pech voor de bezoekers die nu toch wat beter in de wedstrijd zitten.  .
  15. tweede helft, minuut 66. Nog eens een kansje voor AA Gent. Bezoes krijgt voldoende tijd en ruimte en besluit om nog eens uit te halen. De Oekraïener mikt in het zijnet.  .
  16. tweede helft, minuut 64. Vanhaezebrouck ziet dat het goed is en gunt Hanche-Olsen en Dorsch wat rust. Nurio en George komen hen aflossen.  .
  17. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAA Gent, Wouter George erin, Niklas Dorsch eruit
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAA Gent, Núrio erin, Andreas Hanche-Olsen eruit
  19. tweede helft, minuut 58. Zowaar een uitstekende kans voor de bezoekers! Otero Perez legt aan en ziet zijn schot net voorlangs vliegen. Prima poging.  .