Geen mirakel voor Brakel, wel Club tegen Antwerp in 1/8e finales

  1. 22' - Doelpunt - Youssouph Badji (2 - 1)
  2. 10' - Doelpunt - Kevin Haezbroeck (1 - 1)
  3. 3' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Kevin Haezbroeck door Bram Van Eerstvelde
  2. 86' - Verv. Jimmy Denis door Emilio Cocquyt
  3. 75' - Doelpunt - Youssouph Badji (6 - 1)
  4. 72' - Verv. Tahith Chong door Maxim De Cuyper
  5. 72' - Verv. Eduard Sobol door Brandon Mechele
  6. 71' - Verv. Kenneth Pauwels door Nana Appiah
  7. 69' - Doelpunt - Tahith Chong (5 - 1)
  8. 63' - Verv. Thomas Van den Keybus door Nabil Dirar
  9. 63' - Verv. Hans Vanaken door Mats Rits
  10. 60' - Verv. Robin Nelis door Matisse Dhondt
  11. 60' - Doelpunt - Youssouph Badji (4 - 1)
  12. 57' - Geel - Kevin Haezbroeck
  13. 53' - Own goal - Robin Nelis (3 - 1)
  14. 47' - Verv. Louis Desmet door Domien Schelstraete

  Het wonder is niet geschied. Olsa Brakel heeft na 3,5 maand zonder match met inzet niet kunnen stunten tegen Club Brugge in de beker. De spelers uit de 2e amateurklasse trapten in de tweede helft op hun adem.  Voor Club Brugge volgt in de volgende ronde een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen.

  Doelpunten:

   

  2' Vanaken 1-0

  9' Haezebroeck 1-1
  21' Badji 2-1

  52' Nelis 3-1 (own)
  59' Badji 4-1

  71' Chong 5-1

  74' Badji 6-1

  Bekijk het verslag:

  Brakel weert zich kranig voor de rust

  Het duel tussen David en Goliath in Jan Breydel begon bijzonder veelbelovend. Goliath (Club Brugge) leek al in minuut twee een uppercut uit te delen. Nieuwkomer Chong toonde snelheid en overzicht op de linkerflank en bood Vanaken de openingsgoal aan.

   

  Brakel kroop opnieuw overeind en verraste Goliath met een welgemikte
  uithaal. Welgemikt mag je letterlijk nemen. Aanvoerder Haezebroeck lobde de bal met gevoel over doelman Horvath: 1-1.

   

  Het werd zelfs bijna 1-2 bij een snelle tegenaanval van Brakel, maar twee minuten later zette Club zijn moedige uitdager met twee voeten op de grond.

   

  Uit het gemak waarmee Sobol mocht voorzetten en Badji binnen mocht koppen, bleek toch een niveauverschil. Brakel haalde de rust zonder extra schade. Al had een mooi schot van Club-jonkie Van den Keybus tegen de onderkant van de dwarslat beter verdiend.

  Club is niet meer te houden na de rust

  De laatste stuiptrekking van Brakel in deze ongelijke strijd kwam er aan het begin van de tweede helft. Twee keer moest Horvath de 2-2 voorkomen. Maar na een uur konden de bezoekers het gebrek aan matchritme niet langer verbergen.

   

  Extra zuur voor Brakel was dat de 3-1 viel met een owngoal van Nelis na een corner. Het laatste beetje rek op de veer was er daarmee uit. Badji scoorde kort daarne in twee keer de 4-1.

   

  Chong zette de kers op de taart van zijn debuut met een knappe goal voor 5-1 en Badji mocht het werk helemaal afmaken na een sublieme pass van invaller Rits. Het meest noemenswaardige daarna was de invalbeurt voor Dirar nog, maar hij brak geen potten meer.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Brakel:

  "Ik kan mijn spelers niet verwijten"

  • Fanno Nijst (trainer Brakel): "Ik kan mijn spelers niets verwijten. Bij momenten was het moeilijk en het viel op dat het na een uur op was bij ons. Jammer van het resultaat, maar ik ben tevreden over wat ik zag van mijn spelers. Er is wel ontgoocheling omdat het kleine beetje hoop dat er was, snel verdwenen was. Toch mogen we trots zijn. Dat we onze voetbalschoenen nu meteen moeten opbergen, is wel een echte ontgoocheling."
   
  • Philippe Clement: "Uit deze match heb ik vooral geleerd dat we twee nieuwe jongens hebben, die na twee dagen meetrainen al minuten konden maken, en zo ons verhaal leren kennen. Ook hebben we enkele jonge spelers speeltijd kunnen geven en ook de uitslag was duidelijk. Dat is allemaall positief voor ons. Of we nog een rekening hebben openstaan met Antwerp? Ik ben niet bezig met het verleden. We moeten de volgende match winnen. Ik zou niet weten waarom mijn groep tegen Antwerp meer gemotiveerd zou zijn dan anders. Ze moeten altijd gemotiveerd zijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Laatste fluitsignaal. Geen mirakel van Brakel in Jan Breydel. Club Brugge wint makkelijk met 6-1, maar neemt pas in de tweede helft afstand van Brakel. .
  3. tweede helft, minuut 90. Twee minuten extra tijd. Nog twee minuten en deze mooie, maar ook wel vermoeiende avond voor Brakel is voorbij. .
  4. tweede helft, minuut 89. Club is niet verzadigd. Het blijft zoeken naar een zevende doelpunt, maar wel minder fanatiek. Brakel zit echt helemaal op het tandvlees.  .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Olsa Brakel, Bram Van Eerstvelde erin, Kevin Haezbroeck eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Olsa Brakel, Emilio Cocquyt erin, Jimmy Denis eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Okereke wil ook heel graag een goal meepikken, maar zijn schot naar de korte hoek is geen beproeving voor doelman Otte. .
  8. tweede helft, minuut 82. De Brugse aanvalsgolven blijven komen. De Brakselse dam is helemaal gebroken. Niet abnormaal na zo een lange tijd geen competitiematchen meer te hebben gespeeld. Okereke vindt Rits voor doel, maar die schiet van dichtbij over. Doorlaten tot bij Decuyper was misschien beter geweest. .
  9. tweede helft, minuut 76.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Youssouph Badji van Club Brugge. 6, 1.
  11. tweede helft, minuut 74. 6-1: Badji maakt zijn hattrick. Het wordt nog een afstraffing voor Brakel. Jonkies Van den Keybus en invaller Decuyper zijn betrokken bij een snelle tegenaanval, maar het is vooral het inzicht van Rits dat het verschil maakt. Met een sublieme pass biedt hij Badji een makkelijke derde goal aan. .
  12. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Maxim De Cuyper erin, Tahith Chong eruit
  13. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Brandon Mechele erin, Eduard Sobol eruit
  14. tweede helft, minuut 71.
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Olsa Brakel, Nana Appiah erin, Kenneth Pauwels eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Daar is de vijfde, de eerste goal van Chong. De kers staat helemaal op de taart van het debuut van Chong. Mitrovic wordt niet aangevallen en legt de bal over de defensie van Brakel. Daar duikt Chong op. Controle en afwerken met een opwippertje. Knap. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Tahith Chong van Club Brugge. 5, 1.
  18. tweede helft, minuut 63. Dirar is terug. Dirar maakt zijn rentree voor Club Brugge. De huurling komt in de ploeg voor Van der Brempt. Vanaken mag ook gaan rusten en wordt afgelost door Rits. .