Teodorczyk trekt Charleroi op de valreep over de streep tegen Westerlo

  1. 90+4' - Verv. Simon Paulet door Pietro Perdichizzi
  2. 88' - Doelpunt - Lukasz Teodorczyk (1 - 0)
  3. 79' - Verv. Bans Alici door Kouya Mabea
  4. 79' - Verv. Matias Lloci door Leo Seydoux
  5. 62' - Verv. Kurt Abrahams door Kyan Vaesen
  6. 59' - Verv. Massimo Bruno door Ali Gholizadeh
  7. 58' - Verv. Shamar Nicholson door Lukasz Teodorczyk
  8. 58' - Verv. Cristian Benavente door Kaveh Rezaei

  Charleroi heeft de verlengingen maar nipt kunnen ontlopen tegen Westerlo. Invaller Teodorczyk kroonde zich tot de matchwinnaar van het bekerduel door de scoren in de 87e minuut. 

  Doelpunt:

  • 87' Teodorczyck 1-0

  Bekijk de hoogtepunten uit Charleroi - Westerlo

  Modder en invallers beslissen de wedstrijd

  De doorweekte en modderige staat van de grasmat in le Stade du Pays de Charleroi voorspelde voor de wedstrijd al niet veel goeds en dat weerspiegelde zich meteen in de eerste helft.

   

  Beide ploegen begonnen heel afwachtend en meer dan enkele waterkansjes en een karrenvracht hoekschoppen kregen we niet te zien. Vijftig procent balbezit voor Charleroi en na berekening ook voor Westerlo waren de belangrijkste statistieken in een zoutloze eerste helft.

   

  Na de rust bleek het veld een scherprechter te gaan worden. Bij een heet standje voor het doel van Charleroi bleeft de bal tot twee maal toe in de modder steken en kon de verdediging op het nippertje nog wegwerken. Pech voor Westerlo.

   

  Een driedubbele wissel van Charleroi-trainer Karim Belhocine, na een uur, zorgde voor de kentering. Golizadeh, Teodorczyk en Rezaei bestookten het Westerlo-doel, maar Vanlangendonck stond paraat. Zijn tegenhanger aan de andere kant moest maar één keer tussenkomen, zij het heel spectaculair, in de voeten van een Westelse aanvaller.

   

  De wedstrijd leek af te stevenen op verlengingen tot Charleroi drie minuten voor tijd een tegenaanval opzette. Golizadeh bediende Teodorczyk die Vanlangendonck geen kans gaf met een grondscherend schot. Charleroi door naar de achtste finales, na een partijtje modderworstelen.

  Doelman Descamps glijdt in de voeten van de Westelse aanvaller

  Doelpuntenmaker Teodorczyck met Golizadeh

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Charleroi wint met het kleinste verschil. Charleroi bekert verder na zuinige 1-0 zege tegen Westerlo, in een wedstrijd die bij momenten meer weg had van modderworstelen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Westerlo, Pietro Perdichizzi erin, Simon Paulet eruit
  4. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 91. Bijna verdubbeling van de voorsprong. Meteen na het doelpunt kan Charleroi opnieuw dreigen. Het schot van Rezaei wordt gestopt door Vanlangendonck. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Lukasz Teodorczyk van Charleroi. 1, 0.
  7. tweede helft, minuut 87. Doelpunt Charleroi 1-0. Tegenaanval van Charleroi op drie minuten van het einde van de wedstrijd. Ali Golizadeh bedient Teodorczyk die de Westerlodoelman verschalkt met een grondscherend schot. .
  8. tweede helft, minuut 82. Daar is Charleroi nog eens. Mamadou Fall bedient invaller Rezaei, die besluit in de handen van doelman Vanlangendonck. .
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Westerlo, Kouya Mabea erin, Bans Alici eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Westerlo, Leo Seydoux erin, Matias Lloci eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Dubbele wissel bij Westerlo. Bob Peeters grijpt in en brengt Seydoux en Mabea voor Lloci en Alici. .
  12. Spectaculaire redding van de Charleroi-doelman. Rémy Descamps glijdt met gevaar voor lijf en leden door de modder en in de voeten van een Kempense aanvaller.  . tweede helft, minuut 75.
  13. tweede helft, minuut 73. De invallers van Charleroi tonen zich meteen. Westerlo wordt achteruit gedrukt. Eerst gaat een schot van Ali Golizadeh net naast. Twee minuten later kan Teodorczyk aanleggen, maar doelman Vanlangendonck redt knap. .
  14. tweede helft, minuut 65.
  15. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Westerlo, Kyan Vaesen erin, Kurt Abrahams eruit
  16. tweede helft, minuut 59. Drie wissels bij de Carolo's. Karim Belhocine grijpt in en brengt meteen drie verse krachten in Gholizadeh, Rezaei en Teodorczyk vervangen voor Bruno, Benavente en Nicholson. .
  17. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Charleroi, Ali Gholizadeh erin, Massimo Bruno eruit
  18. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Charleroi, Lukasz Teodorczyk erin, Shamar Nicholson eruit
  19. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Charleroi, Kaveh Rezaei erin, Cristian Benavente eruit