5
9

zo 20 oktober 2024 21:24
      Challenger Pro League - speeldag 8 - 20/10/24 - 19:18

Seraing heeft zijn eerste overwinning van het seizoen (eindelijk) beet. Het had genoeg aan een doelpunt in het openingskwartier. Maxime Allione trof raak met een snoeihard schot. Een rode kaart in het begin van de 2e helft en een late penaltymisser hielden Seraing niet meer van de zege. Zo geeft het de rode lantaarn opnieuw aan RSCA Futures.

Minuut 13 bracht geen ongeluk voor Seraing. Maxime Allione besliste op dat moment de wedstrijd tussen de 14e en 16e uit de Challenger Pro League.

Met een knal van net buiten de zestien klopte hij doelman Brent Gabriel. De voorsprong was een feit voor de bezoekers.

Lokeren-Temse, nieuwkomer in de tweede klasse van het Belgisch voetbal, kon die achterstand niet meer goedmaken. Een rode kaart voor Seraing-middenvelder Matthieu Muland bracht daar geen verandering meer in.

Vlak voor het einde kregen de bezoekers nog dé kans op 0-2, maar Pape Fall trapte een penalty enorm zwak naar doel. Aan de puntenverdeling veranderde dat niets meer.

RSCA Futures won eerder op de dag en gaf even de rode lantaarn aan Seraing, maar dat wordt terug hersteld. Ook Lokeren-Temse staat nu gevaarlijk dicht bij de laatste plaats.