Zulte Waregem komt onder stoom in 1B met derde zege op een rij tegen FC Luik

zo 22 september 2024 15:49
      Challenger Pro League - speeldag 5 - 22/09/24 - 13:31

Zulte Waregem heeft zijn aarzelende start in de Challenger Pro League stilaan helemaal goedgemaakt. Essevee boekte zondag tegen FC Luik al zijn derde zege op een rij, het werd 3-1 in het Regenboogstadion. In de stand springt de club naar de tweede plaats.

Doelpunten:

• 41' Vossen 1-0
      • 45+3' Erenbjerg 2-0
      • 49' Demba 3-0
      • 56' Da Silva 3-1

Met 1 op 6 was de start van Zulte Waregem aan het nieuwe seizoen in 1B slapjes. Maar met 9 op 9 staat de club ondertussen weer helemaal onder de mensen.

Tegen FC Luik werd er zondag vlot gewonnen voor eigen volk. Jelle Vossen bracht de thuisploeg na 41 minuten op voorsprong met een rake kopbal. Met een knap schot verdubbelde Jeppe Erenbjerg vlak voor de rust de voorsprong.

Kort na de herneming scoorde Zulte Waregem een derde keer via Pape Diop. Een tiental minuten later zorgde Flavio da Silva voor de Luikse eerredder.

In het klassement sprint Zulte Waregem naar de tweede plaats met 10 punten, drie minder dan leider RWDM. Luik is voorlopig veertiende met 2 punten.

Fase per faselaatste update: ongeveer 7 uur geleden