Deinze viert tegen Club NXT.

Deinze stuurt beloften van Club Brugge met lege handen naar huis en blijft bovenin meedraaien

zo 22 september 2024 18:05
      Challenger Pro League - speeldag 5 - 22/09/24 - 16:01

Deinze heeft een belangrijke zege behaald tegen Club NXT, de beloften van Club Brugge. Dankzij goals van Vansteenkiste en Fdaouch won Deinze zakelijk: 2-0. Het blijft zo samen met Zulte Waregem in het spoor van leider RWDM.

Deinze toonde zich van bij het eerste fluitsignaal de meest bedrijvige ploeg. Het voetbalde ook de beste kansen bij elkaar, maar scoren lukte niet voor de rust.

De rust bracht duidelijk raad, want meteen na de pauze brak linksachter Jannes Vansteenkiste, in een ver verleden nog speler van Club Brugge, dan toch de ban voor de thuisploeg.

De beloften van Club Brugge probeerden wel, maar konden niets aan de achterstand doen. In het slot van de partij stelde invaller Zakaria Fdaouch de zege veilig na een individuele actie.

Deinze (10 punten) klimt dankzij de overwinning naar een voorlopige 2e plaats in het klassement, op drie punten van koploper RWDM (13 punten). Club NXT is 11e met 6 punten.